You are currently viewing Pokémon: Ash 25 év után végre világbajnok lett

Pokémon: Ash 25 év után végre világbajnok lett

Pokemon banner

25 hosszú év után Ash Ketchum a kantói Pallet Townból végre Pokémon világbajnok lett.
A rajongók két és fél évtizeden át figyelték, ahogy a Pokémon-edző küzd, tanul és fejlődik, hogy a legjobb legyen, a világon. De túl sok megsemmisítő vereség után – egy ponton még olyan közel is került hozzá, hogy mindannyian azt hittük, végre tényleg megtörténik, de soha nem lett bajnok eddig.

Milyen ostobák voltunk. Ma reggel a Pokémon Company megerősítette a hírt, amire 25 éve vártunk. A Pokémon Ultimate Journeys legutóbbi epizódjának befejező részében Ash megmérkőzött a bajnok Leonnal a végső címért folytatott küzdelemben.
Néhány csúnya csapás és egy dühös Legendás Pokémon szerencsétlen közbeszólása ellenére Pallet Townból származó fiúnk győzedelmeskedett a Pokémon Világkoronázási Mesterek sorozat Nyolcas Tornáján.

Ash a rajongók kedvenceiből álló hihetetlen csapattal szállt harcba, köztük Dragonite, Gengar, Lucario, Sirfetch’d és Dracovish. De természetesen az ő hűséges Pikachuja volt az, aki legyőzte Leon Charizardját, és megszerezte a győzelmet.

Bár Ash nemrégiben már szerzett bajnoki címet (ő volt az Alola régió első Pokémon Liga-győztese), ez a győzelem a világbajnoki címet jelenti számára. Más szóval, végre ő az a Pokémon-mester, akivé 1997-ben megfogadta, hogy  pokémon mesterré fog válni.

Vélemény, hozzászólás?