You are currently viewing My Hero Academia élőszereplős filmet készít a Netflix

My Hero Academia élőszereplős filmet készít a Netflix

A Netflix hétfőn jelentette be, hogy új filmet készít Kohei Horikoshi franchise-ából, a My Hero Academia-ból. A projekt egy élőszereplős, My Hero Academia-film lesz a gyártó Legendary Entertainmenttől. Az első részleteket még 2021 augusztusában jelentették be a My hero Academia élőszereplős filmről, amikor napvilágot látott az az információ, hogy a népszerű japán filmrendező, Shinsuke Sato fogja rendezni a MHA-filmet, amely egyben a hollywoodi iparban való debütálását is jelenti. Shinsuke Sato olyan filmek és tévésorozatok rendezőjeként ismert, mint az élőszereplős Bleach, az Alice a határvidéken, a Gantz, a Kingdom, a Death Note Light up the new world és az I am a hero live action.

A forgatókönyvet Joby Harold írja, aki az Obi Wan Kenobi, a Holtak serege, a Godzilla és a titánok, valamint a Transformers című készülő Transformers-filmekből ismert: Rise of the Beasts” című filmje. A Legendary Entertainment munkatársai, Alex Garcia és Jay Ashenfelter vezetik a projektet, míg a Shueisha részéről Rysuke Yoritomi (a My Hero Academia mangaszerkesztője) felügyeli a projektet. Japánban a TOHO fogja kiadni a filmet.

My hero academia banner

Meg kell említeni, hogy a Netflix Alice in Borderland című tévésorozatát (amely egy mangasorozatból készült) a kevés jól sikerült élőszereplős anime-adaptáció egyikének tartják. Az, hogy ugyanaz a rendező, mint az Alice in Borderland esetében, minden bizonnyal sok My Hero Academia-rajongó számára megnyugtató. A Netflix már egy másik élőszereplős sorozatot is fejleszt Eichiro Oda One Piece című mangájából, amelynek forgatása már befejeződött, és jelenleg a végső gyártási fázisban van. Horikoshi 2014 júliusában debütált a mangasorozat a Shueisha Weekly Shonen Jump magazinjában. Észak-Amerikában a Viz Media terjeszti a mangát angol nyelven digitálisan és nyomtatásban is. A mangasorozatot világszerte 65 millió példányban adták ki.

A Studio Bones felvette a mangát egy anime adaptációhoz. A mangasorozatból 6 évad készült, az első évad 2016 áprilisában került adásba. A My Hero Academia hatodik évada jelenleg is fut, és összesen 25 epizódot fog tartalmazni. Az anime sorozatot a Crunchyrollon nézheted meg.

Mi a véleményed a közelgő élőszereplős MHA filmről? Szerintetek kudarcot fog vallani, mint a korábbi próbálkozások a manga élőszereplőssé alakítására? Oszd meg velünk a véleményed az alábbi komment szekcióban.

Vélemény, hozzászólás?