You are currently viewing Minden idők 50 legnépszerűbb anime karaktere (Japán nézők szerint)

Minden idők 50 legnépszerűbb anime karaktere (Japán nézők szerint)

Évente több mint 150 anime sorozat jelenik meg, de nem sok olyan népszerű, mint a Demon Slayer vagy a Naruto. Bár a történet és az animáció jelentős szerepet játszik a sorozat népszerűségében, a rajongók többsége a népszerű karakterek miatt emlékszik az animére.

Demon Slayer banner

A legnépszerűbb anime karakterek meghatározására Japán legnagyobb rangsoroló weboldala, a Goo Ranking létrehozott egy szavazást, ahol a felhasználók szavazhattak minden idők legnépszerűbb anime karaktereire. A szavazáson csaknem 25 000 japán anime rajongó vett részt, és 175 000 szavazatot gyűjtöttek össze, hogy meghatározzák minden idők legnépszerűbb anime karakterét. Minden résztvevő 0 és 100 közötti értékelést adhatott kedvenc karakterének.

Íme minden idők 50 legnépszerűbb anime karaktere a japán anime rajongók szavazatai alapján.

50. Hanako-kun

Anime cím: Toilet Bound Hanako-kun

Hanako egy sötét hajú, 14 év körüli fiú, aki egy szellem. Nagy borostyánszínű szemei vannak, amik eléggé aranyossá teszik. Mindig férfi iskolai egyenruhát visel, és a bal arcán egy papírpecsét van.

Hanakót mindig két szellemgömb kíséri, mint minden klasszikus szellemet. Ezeket a gömböket Haku-Joudai-nak hívják. Hanako mindig fekete kalapot visel, rajta egy arany emblémával.

Hanako igazi neve, amikor még ember volt, Yugi Amane volt. Elég vidám személyiség, annak ellenére, hogy szellem. Hanako a 7-es számú iskolai rejtély a diákok iskolai rejtélyei közül.

49. Nanami Kento

Anime cím: Jujutsu Kaisen

Nanami egy első osztályú jujutsu varázsló, aki mindig komoly hangulatban van. Ő volt a sorozat híres szereplőjének, Gojou Satorunak az alsóbb osztályosa. Az érettségi után egy normális munkát kezdett el fizetett alkalmazottként, de rövid idő után visszatért a jujutsu edzéshez.

Nanami mindig úgy néz ki, mint egy fizetett ember, öltönyben, pöttyös nyakkendőben és fekete cipőben. Ő tanítja a főszereplőt, Yuji Itadorit is a jujutsu varázslás alapjaira.

Nanami személyisége nagyon nyugodt és összeszedett, amíg Gojou Satoru nincs benne. Rendkívül utálja a hangoskodó embereket, és igyekszik mindent megtenni, hogy távol maradjon tőlük.

48. Taizo Hasegawa

Anime cím: Gintama.

Hasegawa egy középkorú férfi, aki hivatalosan a Bafuku, a központi kormányzat tagjaként kapcsolódott be. Most furcsa részmunkaidős munkákat végez, hogy némi jövedelemhez jusson.

Hasegawa azért veszítette el előző állását, mert a főszereplő, Gintoki úgy motiválta őt, hogy a Bafukuban durva dolgokat követett el, aminek következtében kirúgták őt.

Hasegawa kedves személyiség, de a külseje, a napszemüveg és a kecskeszakáll másról árulkodik. Van egy beceneve, a „MADAO”, ami annyit jelent, hogy „teljesen haszontalan öregember”.

Attack on titan banner

47. Eren Yeager

Anime cím: Attack on Titan

Eren a sorozat főszereplője és a sorozat legtöbb titán formájának, azaz a Attack on Titan, az Founding Titan és a War Hammer Titan birtokosa. Egyedülálló harcos és manipulátor.

Eren külseje a kisfiú korában még elég aranyos megjelenéséből egy hosszú hajú gonosztevő kinézetére változott. A személyisége is ugyanígy változik, kedves és barátságosból a sorozat későbbi részében durva, keményfejű mániákussá válik.

Eren azt tervezi, hogy elpusztítja az egész világot, mivel boldognak szeretné látni a barátait, és szeretné, ha normális életet élhetnének. E célból elárulja idősebb testvérét, és lázadóvá válik. A rendkívül tehetséges szinkronszínészéről, „Yuuki Kaji”-ról is híres.

46. Inosuke Hashibira

Anime cím: Demon Slayer

Inosuke a démonölők újonc triójának forrófejű tagja ebben az animében. Annak ellenére, hogy hangja és megjelenése nyers és férfias, az arca nagyon szép, ami miatt úgy néz ki, mint egy nő.

Mindig vaddisznómaszkot visel, hogy elrejtse az arcát. Személyisége rendkívül durva és nem tisztel senkit. Teste kigyúrt, és nem visel semmit a felsőtestén.

Inosuke rendkívül megszállottja a hatalomnak és a világ legerősebb démonölője szeretne lenni. Beast-Style légzést használ.

45. Shiro

Anime cím: Crayon Shin-chan

Shiro egy amorf kinézetű kutya, amelyet a főhős, Shin egy elhagyott dobozban talált. Elég bölcs kutya, mert az emberi gazdáihoz képest sokkal okosabb döntésekkel áll elő.

Gazdái legtöbbször elhanyagolják őt, mert feledékeny természetű. Fehér és bolyhos külsejű.

Shiro felelős az ételéért, mivel az étel, amit a gazdáitól kap, eléggé használhatatlan. Rendkívül óvatos a természetre és nagyon felelősségteljes.

44. Yuuta Okkotsu

Anime cím: Jujutsu Kaisen

Yuuta a Jujutsu High másodéves diákja és az anime rekordot döntő filmjének főszereplője. Elég durva megjelenésű, kék szemekkel és rendezetlen fekete hajjal.

Korábban különleges átokként kezelték, mert gyerekkori barátja, Rika megátkozta. Sokat kell szenvednie emiatt a helyzet miatt.

Yuuta Afrikában van, mivel az anime hamarosan eléri a második évadját. Ott edz Miguellel, a film antagonistájával, akit később Gojo beszervezett.

43. Toushirou Hijikata

Anime cím: Gintama

Hijikata a Shinsengumi (a rendőrség) parancsnokhelyettese. Híres arról, hogy forrófejű és másoknak igazi fejfájást okoz. De ennek ellenére elég érzékeny szíve van.

Hijikita emellett a cigaretta és a majonéz megszállottja. Mindent, amit megeszik, majonézes áradattal borít be, és ez hozta meg neki a „Mayora” becenevet.

Ő a főszereplő, Gintoki örök riválisa. Minden apróságban kihívja őt, ami csak eszébe jut, például ivókihívásokban vagy egyszerű kő-papír-olló játékban.

42. Ray

Anime cím: The Promised Neverland

Ray a Grace Field House három tökéletes gyermekének egyike. Elég vagány kisugárzása van, és nagyon éles eszű. Fekete haja van és igyekszik a legkevésbé társulni másokkal, Emma és Norman mellett, az anime többi főszereplőjével.

Ray elég lobbanékony vérmérsékletű, és gyakran látni, hogy apró dolgok miatt kiabál. Legszívesebben mindig könyveket olvas, és mindent reálisan szemlél.

Később kiderült, hogy Ray a történet antagonistájának, Mamának az igazi gyermeke. Ray elárulta a ház gyermekeit, miután megszökött, de azt tervezte, hogy segít nekik elmenekülni a démonok világából.

41. Emma

Anime cím: The Promised Neverland

Emma, akárcsak Ray, a Grace Field House egyik tökéletes diákja. Annak ellenére, hogy lány, ő a legbátrabb az összes gyerek közül. Norman-nel együtt tanúja volt a ház valódi valóságának, miután titokban kiosontak. Elég jó tehetsége van ahhoz, hogy gyorsan megtanuljon dolgokat.

Emma extrovertált személyiség, és minden jelenlévő gyereket szeret a házban. A házban jelenlévő minden kisgyermek számára a nagytestvér szerepét játssza.

Egyetlen hibája, hogy eléggé lágyszívű. Később a sorozatban, amikor mindenki úgy dönt, hogy kiirtják a démonokat, Emma visszautasítja. Emma emellett eléggé légből kapott, annak ellenére, hogy a Ház egyik tökéletes pontszerzője.

40. Naruto Uzumaki

Anime cím: Naruto

Naruto a 2000-es évek „A három nagy anime” egyikének főszereplője. Ő egy árva, aki hátramaradt, miután szülei meghaltak, miután a Kilencfarkú Szörnyeteg belépecsételték, amikor még csak megszületett.

Naruto vidám személyiség és nagyon barátságos. Mindig narancssárga kabátot visel, és az iskolai tanára, Iruka is szereti, aki úgy bánik vele, mintha a saját fia lenne. Kezdetben csak egy kölyök, aki szereti idegesíteni az embereket, de amikor megmenti a falut Pain inváziójától, hőssé válik.

A sorozat későbbi részében Naruto kibékül a benne lakozó Kilencfarkú Szörnyeteggel, és eléri tökéletes formáját. Emellett mind a kilenc fenevaddal paktumot köt, és erőt kap tőlük. Ezáltal a Hat Ösvény Bölcsének (Isten) erejével azonos szintű hatalmat kap.

39. Miku Nakano

Anime cím: The Quintessential Quintuplets

Miku a sorozat öt ikerpárjának egyike, és a harmadik legidősebb közülük. Elég nyugodt megjelenésű és nagyon csendes lány.

Miku csöndes viselkedése miatt kevés önbizalommal rendelkezik. Eléggé hektikussá válik, ha rossz kedve támad. Viszont nagyon szeret japán történelmet tanulni.

Miku később beleszeret a főhősbe, Futaróba, aki a tanára, amikor az elkezd neki többet tanítani a japán történelemről. A sorozat későbbi részében önbizalmat szerez magának.

38. Kikyo

Anime cím: Inuyasha

Kikyo a sorozat egyik mellékszereplője, aki a sorozat során végig szereti a főszereplőt, Inuyashát. Őt a főellenség, Naraku öli meg. Annyira szerette Kikyót, hogy megölte, miközben Inuyashának álcázta magát.

Kikyo később egy démon által újjászületik, de mások lelkét kell összegyűjtenie, hogy életben maradjon. Halála előtt Kikyo egy nagyon kedves és szenvedélyes lány volt, aki mindenkivel törődött. De miután Spector lett, a személyisége ravasz és nagyon hideg lett.

Kikyo mindig fehér köntösben van, piros zsinórokkal. Nagyon szép nő volt, hosszú hajjal és szép hanggal. Miután Spector lett, a külseje ugyanaz maradt, de már nem vérzett, ha megsérült.

37. Arsene Lupin III

Anime cím: Lupin III

Lupin II fia és a nagy Arsene Lupin unokája. Lupin III a legkeresettebb tolvaj a világon. Kedveli a menő kütyüket és a csinos nőket.

Lupin III-at úriemberként kezelik, annak ellenére, hogy tolvaj, mivel nem hajlandó nőket ölni. Boldog, amíg sikerrel jár egy rablásban, annak ellenére, hogy semmit sem kap belőle. Hobbijai közé tartozik a szép nőkkel való randizás, a horgászat, a szerencsejáték és a hivatalos vacsorákon való részvétel.

Lupin III megjelenése a japán és a francia kultúra keveréke. Gyengeségei közé tartoznak a csinos nők, a csiklandozás, a videojátékok és a kíváncsiság.

36. Nino Nakano

Anime cím: The Quintessential Quintuplets

Nino a sorozat öt ikerpárjának egyike, és a második legidősebb közülük. Elég erős személyisége és elég éles nyelve van.

Ninónak sok barátja van, mert kifelé forduló személyiség, és nagyon bízik a főzőtudományában. A tsundere szerepét is eljátssza, mivel nem fejezi ki teljesen az érzelmeit.

A sorozat későbbi részében Nino beleszeret a főszereplő Futaróba, mivel ő volt az, akibe beleszeretett, amikor még kisgyerekek voltak. A lány bevallja neki, de a férfi először nem hallja meg. Ezért újra bevallja Futarónak.

35. Kirby

Anime cím: Kirby

Kirby egy gömb alakú, bolyhos megjelenésű lény, kerek testéből két kéz és két láb nyúlik ki. Kirby-t hímneműnek tartják, de a japánoknál még mindig ismeretlen a neme. Nagyon rugalmas és nyújtható.

Kirby-nek nincsenek fogai. Elég kiadósan táplálkozik, mivel mindent megrágcsál, amit lenyel. A Super Smash Bros játékban Kirby képes lemásolni ellenfelei képességét, ha lenyeli őket.

Kirby ártatlan személyiség, amit a teremtője is megerősített, és törődik a hozzá közel álló emberekkel. Személyisége azonban az animében eltér, mivel sok sorozatban gyengének mutatják.

34. Kirigaya Kazuto (Kirito)

Anime cím: Sword Art Online

Kirito a sorozat lehengerlő főszereplője. Útját úgy kezdi, hogy Solo Beater lesz (mivel már van tapasztalata a játékban), és a játék legerősebb karakterévé lép elő.

Kirito nagyon jó személyiség, mivel szeret mindenkinek segíteni és törődik a hozzá közel állókkal. Az első évadtól a legutóbbi évadig a játék hangulatának megfelelően változtatja az öltözékét, de, továbbra is divatos marad. Ő az egyetlen olyan játékos, aki a játékban kettős pengevezető.

Később szerelmet vall Asunának, a másik főszereplőnek, és mindketten összeházasodnak a játékon belül, és egy párként élik le az életüket.

33. Kuga Yuuma

Anime cím: World Trigger

Yuuma az anime sorozat egyik főszereplője. Ő az egyik a csapat két ász támadója közül, és rendkívül erős.

Yuuma külsejéhez tartozik a vörös szeme és a fehér haja. Élete egy bizonyos időszakában a teste megállt a növekedésben, és ez magyarázza fehér haját (ami korábban fekete volt) és alacsony magasságát.

Ő egyfajta tudatlan személyiség, mivel egy másik világból került Japánba. Ennek ellenére nagyon logikusan gondolkodik mindenről.

32. Shinobu Kocho

Anime cím: Demon Slayer

Shinobu a gyönyörű női Hashira (szakértő démonölők) ebben a sorozatban. Ő a rovaroszlopos Hashira az összes Hashira közül. Elég nyugodt aura veszi körül.

Shinobu elég kis magasságú, így a kardstílusa főleg méreg és más anyagok használatából áll a harcban. Árva, szüleit és nővérét egy démon ölte meg.

Mindig lila köntöst visel, haját összefogva, és nagyon kedves és szenvedélyes személyiség, aki segít a rászorulókon. Ő vigyáz Kanaóra is, aki egy újonc démonölő.

31. Nagisa Kaworu

Anime cím: Neon Genesis Evangelion

Nagisa a sorozat egyik angyala. Ő az Ötödik Gyermek és a 17. Angyal, akit az eredetileg Asuka által irányított Unit-02 helyettesítésére használnak.

Nagisa nem tekinti magát embernek, mivel ő az Élet Magja, amely emberi testet vett át. Az emberekre Lilin-ként hivatkozik, ami Homo sapiens-t jelent (az ember tudományos neve).

Rendkívül magabiztos személyiséggel rendelkezik, ami megkülönbözteti őt a többi Angyaltól, akik többnyire érzelemmentesek. Elég bölcs, és kompetens személyisége miatt a „Szabad akarat angyala” becenevet kapta.

30. Rei Ayanami

Anime cím: Neon Genesis Evangelion

Rei a sorozat három főszereplőjének egyike és Az első gyermek. Ő az Evangelion Unit-00 pilótája. Nagyon érzelemmentes és nem együttműködő.

Rei kék, rövid haja van, amelyet frufru formájában a homloka köré szerveztek. Eléggé emberinek tűnik annak ellenére, hogy az Élet Magja. Személyisége és viselkedése azt mutatja, hogy nem ember.

Rei interaktívabbá és extrovertáltabbá válik, amikor elkezd barátkozni a főszereplővel, Shinjivel. Bár kezdetben mindkettőjüknek van néhány félreértése, a nézeteltérések tisztázása után mindkettőjük személyiségében kiváló adottságok alakulnak ki.

29. Kotarou Katsura

Anime cím: Gintama

Katsura az anime-sorozat főszereplőjének, Gintokinak az egykori bajtársa. Kollégái nagyra becsülik, és a „Joui frakció Napkelte” becenevet kapta tőlük.

Katsurának hosszú, selymes, fekete haja van, amit többnyire kibontva tart. Főleg olyan öltözékben látható, amely kék kimonóból (köntösből) áll, sárga szíjjal. Megjelenése egy nagyon szép emberre vall, mivel selymes haja jól kiegészíti a külsejét.

Elég ostoba és légből kapott, mivel a legtöbb döntése teljesen idióta. Katsura azonban nagyon udvarias, és mindenkit, akivel találkozik, tisztelettel és méltósággal szólít meg.

28. Tsukishima Kei

Anime cím: Haikyuu!!

Tsukishima az anime sorozatban a röplabdacsapatának középső blokkolóját alakítja. Ebben elég jó, és a csapattársai az „Okos blokkoló” becenevet adják neki.

Tsukishima nagyon magas, ő a legmagasabb a röplabdacsapatában mindenki közül. Szőke haja van, és mindig szemüveget visel, mivel a látása akadályozza a látását. A röplabdát élvezi a legjobban.

Eléggé nyers ember, aki semmit sem tart vissza. Tsukishima is eléggé földhözragadt, mivel magát alacsonyabb rendűnek tartja másoknál.

27. Shuuichi Akai

Anime cím: Detective Conan

Shuuichi ebben a sorozatban egy FBI-ügynök, aki elég titokzatos személyiség. Elég kicsi haja van, frufruval, ami a homloka egy részét takarja. A szemei alatt állandóan táskák vannak, amitől kialvatlannak tűnik.

Shuuichi nyugodt viselkedésű. Nagyon profi, és mindent hideg fejjel és higgadtan kezel. Mások gyakran írják le introvertáltnak, mert másokkal szemben ellenségesen viselkedik.

Shuuichinak van egy hibája, ami az, hogy túlságosan munkamániás, hogy a munkáját a szerettei fölé helyezi. Ez sok gondot okozott neki azokkal az emberekkel, akik törődnek vele.

26. Conan Edogawa (Kudou Shinichi)

Anime cím: Detective Conan

Conan a sorozat főszereplője, és igen, ő egy nyomozó. Az igazi neve Kudou Shinichi, és egy 17 éves tinédzser. Híres a bűnügyek megoldásáról, és nagyon népszerű a rendőrség körében.

Shinichi lenyel egy „APTX 4869” nevű mérget, amely összezsugorítja a testét, és kisgyerekké válik, felveszi a Conan Edogawa nevet. Annak ellenére, hogy kisgyerek, az intellektusa ugyanaz maradt, és most már híres nyomozó. Szemüveget is kezd hordani, mivel a kisgyermekkori változata is hasonlít az igazi arcára, és ez segít neki álcázni magát.

Annak ellenére, hogy Conan nagyon intelligens ember, igyekszik úgy viselkedni, mint egy kisgyerek, hogy mindenki számára természetesnek tűnjön, hogy ő egy gyerek. A hozzá közel állókat tisztelettudóan szólítja meg. Nagyon magabiztos és eléggé nyugodt a viselkedése.

25. Soryu Asuka Langley

Anime cím: Neon Genesis Evangelion

Asuka az anime-sorozat három főszereplőjének egyike. Ő az Evangelion Unit-02 eredeti pilótája is. Elég távolságtartó személyiség, akárcsak a főszereplő, Shinji.

Asuka a sorozat második gyermeke. Nagyon csinos, vörösesbarna haja és kék szemei szintén elég vonzóvá teszik. Általában mindenhol az iskolai egyenruháját viseli, és hajlamos megbántani a hozzá közel álló embereket és tönkretenni a kapcsolatait.

Később kiderült, hogy Asuka édesanyja egy Evangelion egységgel végzett kísérlet után paranoiás lett, és egy Asukára hasonlító babát kezdett el lányaként kezelni. Az anyja még az eredeti Asukát sem hívta többé, ami megviselte Asuka mentális egészségét.

24. Sano Manjirou (Mikey)

Anime cím: Tokyo Revengers

Manjiro az egyik alapítója és vezetője a Tokyo Manji Gang nevű bűnözői csoportnak. Alacsony termetű, és a legtöbb kollégája, ifjonca és a különböző bandák más vezetői tisztelik.

Mikey nagyon kedves és segítőkész személyiség, amíg a barátairól van szó. De amint a barátainak baja esik, viselkedése megváltozik, és olyan lesz, mint egy éhes farkas, akit nem lehet megállítani.

Mikeynak hosszú, szőke haja és tágra nyílt szeme van. Mindig magán hordja a kabátját, és van egy elég régi motorja. Tiszteli a főszereplőt, Takemichit, és beszervezi őt, mivel látja benne a potenciált.

23. Roronoa Zoro

Anime cím: One Piece

Zoro a Szalmakalap-kalózok alkapitánya, és valószínűleg a leghűségesebb ember az egész sorozatban. Kardforgató, és eredeti „háromkardos stílusát” használja a harcban, amelyben az egyik kardot a szájában, a másik kettőt pedig mindkét kezében tartja.

Zoro zöld hajú, és mindig kendőt visel, amikor harcolni készül. Célja, hogy ő legyen a világ legjobb kardforgatója, és nagyon eltökélt céljait illetően. Elég nyugodt személyiség, és soha nem nevet. Csak akkor látjuk nevetni harc közben, amikor biztos benne, hogy győzni fog.

Zoro elég híres a szörnyű tájékozódási képességéről az animében. Bár kifelé nem mutatja, de szereti a legénységtársait, és az életét is hajlandó értük adni. Ő a rajongók egyik kedvenc karaktere ebben a sorozatban.

One Piece banner

22. Sesshomaru

Anime cím: Inuyasha

Sesshomaru az anime főhősének, Inuyashának az idősebb féltestvére. Ő egy teljes mértékben démon-kutya, ellentétben a kisöccsével, és gyakran lekicsinyli őt ebből a szempontból és az emberekkel való barátsága miatt, mivel Sesshomaru megveti az embereket.

Sesshomaru legtöbbször páncélban látható, ami a teste egyik felét takarja, és hosszú fehér haja van, akárcsak a kisöccsének. A homlokán van egy hold címeres jel.

Át tud változni yonkai-vá (szellemmé), amiben egy hatalmas farkasszerű fenevaddá alakul át. Személyisége elég magabiztos és összeszedett, mivel nagyon erős. Az emberek iránt azután kezd érdeklődni, hogy tanúja volt egy Rin nevű lány mosolyának.

21. Rem

Anime cím: Re: ZERO -Starting Life in Another World-

Rem egy démonlány és a Roswaal-kúria egyik szobalánya. Nagyon szorgalmas és mindig engedelmeskedik idősebb nővérének, Ramnak, a főszobalánynak. Kék haja van, és mindig szobalányruhát visel.

Rem kezdetben nagyon szkeptikus a főszereplővel, Subaruval szemben, és megpróbálja megölni őt. Később azonban, amikor Subaru bebizonyítja, hogy mit is ér, nagyon megkedveli őt, és szerelmes lesz belé.

Nagyon kedves személyiség, mivel mindenkivel törődik, aki bajban van. Emellett nagyon kedves és ártatlanul aranyos. Rem nagyon gyenge az alkoholra, ahogy az a sorozat különleges epizódjában is látható.

20. Itachi Uchiha

Anime cím: Naruto

Itachi a sorozat kettős ügynöke (aki az Anbu-Black-Ops és a Falu alatt is dolgozik). Ő a felelős klánja megöléséért, és birtokolja a Mangekyo Sharingant (miután közeli barátja, Shisui Uchiha meghalt).

Kezdettől fogva elég titokzatos és bizarr személyisége volt. Itachi kezdettől fogva rendkívül tehetséges, és szülei büszkesége volt. Életének egy pontján csatlakozott az Akatsukihoz (egy bűnügyi ügynökséghez), személyes célokból.

Nincs különösebb öltözéke, mivel mindig annak az ügynökségnek az öltözékét viseli, amelynek dolgozik. Amikor reinkarnálódott, egy sötétbarna köpenyt láttak rajta. A haja kicsit hosszú, és a szemei alatti táskák láthatók, ami mutatja, hogy kevesebbet alszik. Ő a sorozat rajongók kedvenc karaktere is.

19. Saiki Kusuo

Anime cím: The Disastrous Life of Saiki K.

Saiki a sorozat lehengerlő főszereplője. Ő egy született médium, aki számos természetfeletti dologra képes, beleértve a telepátiát, a teleportálást, a kapcsolatteremtést, a prekogníciót, a pszichometriát, a tisztánlátást és minden más, nem mindennapi képességet.

Saiki nagyon hátborzongató és tudatlan személyiség. Nem törődik ezzel a világgal, és mindig a saját világával van elfoglalva. Édesszájú és nagyon szereti az édes dolgokat.

Saikinak lila haja van, és két antenna nyúlik ki a fejéből. Főleg az iskolai egyenruhájában látható. Mindig zöld szemüveget visel, és a látnoki képességeit először 1 éves korában használta.

18. Sougo Okita

Anime cím: Gintama

Okita a Shinsengumi legjobb kardforgatója a sorozatban. Bolondos személyiség és nagyon könnyűfejű aura jellemzi. Mindezek ellenére, amikor beszél, akkor erőteljesen beszél.

Okitát a nővére nevelte fel, mivel a szülei nagyon fiatalon meghaltak. Vörös szemei és rövid barna haja van, nagyon jóképű arccal. Szereti nézni, ahogy a nők harcolnak, mivel szerinte nagyon vicces az az arc, amit harc közben vágnak.

Okita, mivel nem voltak szülei, amíg felnőtt, szadista természetet fejleszt ki, és élvezi ezt a fajta játékot. Ennek a szadista játéknak a fő célpontja Hijikata, akit amikor csak lehet, megpróbál ingerelni!

17. Kamado Tanjiro

Anime cím: Demon Slayer

Tanjiro a sorozat három újonc démonvadászának egyike. Ő az idősebb testvére Nezukónak, annak a lánynak, aki az első epizódban démonná változik. Tanjiro a vízlégzést használja.

Tanjiro általában zöld köpenyét és érdemeit viseli (ami a démonvadászok vonalához való viszonyát mutatja). A homloka jobb oldalán van egy égett jel is. Egyetlen motivációja a démonok elleni harcra az, hogy a húgát visszaváltoztassa emberré.

Tanjiro a legszerényebb és leggyengédebb személyiség. Kedves, és még a démonok iránti szimpátiáját is kimutatja. Szeret mindenkinek segíteni, aki bajban van. Még a légzési formáját is megváltoztatja egy kevésbé fájdalmas formára, amikor észreveszi, hogy a démonnak fájdalmai vannak.

16. Killua Zoldyck

Anime cím: Hunter x Hunter

Killua a sorozat négy főszereplőjének egyike, aki a Zoldyck családhoz, egy bérgyilkos családhoz tartozik. Néhány epizód után megismerkedik Gonnal, a főszereplővel, és mindketten legjobb barátok lesznek, mivel egykorúak.

Killua mindig divatos ruhákban látható, azaz legtöbbször pólót és rövidnadrágot visel. Ha Gonhoz hasonlítjuk, érettnek tűnik, mivel gyermekkorában bérgyilkos kiképzésen ment keresztül.

Killua meglehetősen nyugodt viselkedésű, és mindig kedves az ismerőseivel. Nagyon kedveli Gont, és mindent megtesz, hogy megvédje őt. Bár nagyon ellenséges az új emberekkel és ellenségekkel szemben, orgyilkos génjei bekapcsolnak, ha veszélyt érez.

15. Karma Akabane

Anime cím: Assassination Classroom

Karma a sorozat egyik főszereplője, aki néhány epizód után kerül a sorozatba. Rendkívül erőszakos, és néhány múltbéli incidens miatt nem tiszteli a tanárait.

Vörös haja van, és mindig az iskolai egyenruhát viseli. Karma senkit sem tisztel, és nagyon boldog a saját világában. Nagyon intelligens is, annak ellenére, hogy nagyon pajkos és tiszteletlen.

Karmának nagyon heves személyisége van, mivel mindenkivel meg akar verekedni, aki bosszantja! Ő azon kevesek egyike, akinek sikerült ártania Koro-senseinek, a sorozat antagonistájának.

14. Monkey D. Luffy

Anime cím: One Piece

Luffy a sorozat főszereplője és a Szalmakalap-kalózok kapitánya. Egyedül indult útnak, és mára a világ egyik legerősebb kalózcsapatával rendelkezik.

Luffy öltözéke változó, de mindig piros inget és a szalmakalapját viseli, amelyet mentora, Shanks adományozott neki. Megjelenése a különböző filmekben a filmek hangulatának megfelelően változik.

A személyisége egy ostoba légből kapott, aki csak szórakozni akar. Tetteinek általában semmi értelme sincs, ezzel szenvedést és fájdalmat okozva a legénységének. Egy dologra azonban eltökélt, mégpedig arra, hogy ő legyen a világ kalózkirálya.

Pokemon banner

13. Pikachu

Anime cím: Pokemon

Pikachu vitathatatlanul minden idők egyik leghíresebb Pokémonja. Aranyos és bolyhos lényéről híres, és arról, hogy a sorozat főszereplőjének, Satoshinak (angolul Ash) a társa.

Pikachu egy sárga pelyhes labda külsejével rendelkezik. Két karja és két lába van, testén farokkal. Feltűnően piros arcocskája van, ami elég aranyossá teszi.

Pikachu egy átlagos Pokemon személyisége, akinek a hangulata a helyzetnek megfelelően változik. Ami a legaranyosabbá teszi őt, az az, hogy csak a nevét tudja kimondani beszédben, semmi mást!

12. Son Goku

Anime cím: Dragon Ball

Goku valószínűleg a legerősebb karakter (a Dragon Ball rajongók szerint) az anime történetében. Ő egy Saiyan (idegen faj emberi testtel és farokkal), akit a szülei a Földre küldtek, amikor a Saiyan bolygó elpusztulni készült.

Dragon Ball banner

Goku mindig narancssárga harci öltözékét viseli, amire rá van írva a „悟”, ami azt jelenti, hogy „Go”. A későbbi sorozatokban más öltözékben látható, amikor elkezd egy házban élni és farmerré válik.

Goku személyisége egyszerű, és csak a harcra gondol. Más kérdésekben eléggé légből kapott, és döntései kizárólag azon alapulnak, hogy képes-e más erős emberekkel harcolni.

11. Zenitsu Agatsuma

Anime cím: Demon Slayer

Zenitsu a bőgőmasina és a sorozat három újonc démonölőjének egyike. Elég béna személyisége van; csak sír és nyafog a helyzete miatt. Nagyon megszállottan szereti a nőket, ami a vesztét okozza.

Zenitsu mindig a sárga-narancs harci köntösét viseli. Hasonló színű haja és sárga szeme van. Rendelkezik a Villámlégzés technikával, de a bökkenő az, hogy csak akkor tudja használni, amikor alszik, mert nagyon fél a démonok megtámadásától.

Zenitsu már a kezdetektől fogva egy béna ember, aki azt akarja, hogy a világon minden hozzá jusson, minden erőfeszítés nélkül. Még abban a jelenetben is, amikor bemutatkozik az animében, könyörög egy lánynak, hogy vegye feleségül. Mindezek ellenére a rajongók kedvence, és ennek részben a tehetséges szinkronszínésze, „Shimono Hiro” az oka.

10. Kaito Kuroba (Phantom Thief)

Anime cím: Detective Conan

Kaito a sorozat fő antagonistája, aki felveszi meggyilkolt apja személyazonosságát. Azért veszi fel apja személyazonosságát, hogy becsalogassa gyilkosait, és bosszút álljon rajtuk.

Kaito meglehetősen egyszerű megjelenésű. Sötétbarna haja van, amely eltakarja a homlokát, és kék szemei elég jóképűvé teszik. Emiatt elég híres a lányok körében.

Kaito elég pajkos személyiség, mint egy átlagos iskolás fiú, és szereti cukkolni a női osztálytársait. De mint A Fantomtolvaj, nyugodt és összeszedett. Először a „Magic Kaito” című sorozatban mutatkozott be, később pedig a sorozat egyik fő ellenlábasa lett.

9. Shouto Todoroki

todoroki
Anime cím: My Hero Academia

Todoroki az U.A. Hero középiskola egyik diákja. Különlegessége, hogy a jeget és a tüzet is tudja használni és irányítani ezeket az elemeket. De csak a jeget használja, mert a tüzet az apjától örökölte, akit gyűlöl, mert sokat bántalmazta az anyját.

Todoroki a sorozat elején egy hősruhát visel, ami félig jégből áll. Később a sorozatban egy egyszerű tornaruhát visel, amelyen keresztül könnyedén tudja használni a furcsaságát. Jobb szemén égési sérülés van.

Todoroki nyugodt személyiség, és nem izgatja magát túlságosan semmi miatt. Nagyon zárkózott, és csak néhány emberrel beszélget. Eléggé érdekli a japán kultúra. Ő a rajongók kedvenc karaktere ebben a sorozatban, és ez részben a tehetséges szinkronszínészének, „Yuki Kajinak” köszönhető.

8. Tomioka Gyuu

Anime cím: Demon Slayer

Tomioka a Hashirák (szakértő démonölők) egyike, és az első, akit a sorozatban bemutatnak nekünk. Ő a Hashirák vízoszlopa, és ugyanúgy használja a vízlégzést, mint Tanjiro (a főszereplő).

Tomioka mindig többszínű köntöst visel, ez a harci öltözéke. Ő stabilizálja Nezuko állapotát, amikor démonná válik, ami segít Tanjiro-nak a vele való utazásban.

Tomioka szemei hidegkék, és személyisége teljesen introvertált. Híres arról, hogy magányos ember, és a legtöbb Hashira ugratja őt emiatt a tulajdonsága miatt. Nagyon kedveli Tanjirót, és szeretné látni, hogyan tudja meggyógyítani a húgát.

7. Inumaki Toge

Anime cím: Jujutsu Kaisen

Inumaki a Jujutsu Gimnázium másodéves diákja és az Átkozott beszédtechnika használója. Nagyon csendes ember, és inkább csendben marad, mivel a beszéde el van átkozva. Így többnyire csak tengeriételek neveit használja a barátaival való kommunikációra.

Inumakit többnyire főiskolai öltözékében látjuk, ami egy kabátból és egy hosszú nadrágból áll. Mindig maszkot visel, hogy elrejtse a szája körül lévő átokjelet, ami mutatja, hogy átkozott beszédet használ.

Inumaki eléggé gondoskodó ember annak ellenére, hogy ilyen veszélyes átkozott technikával rendelkezik. Minden barátjához kedves, és hajlandó mindent megtenni azért, hogy megmentse barátait a bajtól.

6. Muichirou Tokitou

Anime cím: Demon Slayer

Muichiro az egyik Hashiras (szakértő démonölő) és a Demon Slayer 3. évadának főszereplője.

Jelenleg elég titokzatos, mert nem sok információ van róla az animében, de az anime nézők körében híres arról, hogy ő az egyik legerősebb démonölő. Ő a Hashiras Ködoszlop, és ködlégzést használ.

Muichiro nagyon alacsony magasságú és hosszú; zöld-fekete hajjal rendelkezik, amit mindig nyitva tart. Mindig a Hashira köpenyét viseli, és semmi alkalmi ruhát. Azt mondják, hogy az egyik Felső Hold leszármazottja (a világ legerősebb démonai).

5. Rimuru Tempest

Anime cím: That Time I got Reincarnated as a Slime

Rimuru a főszereplője ennek az anime sorozatnak, és az a személy, aki nyálkaként reinkarnálódik egy másik világban. Az igazi neve az előző világban Mikami Satoru volt, egy férfi vállalkozó, aki egy cégnek dolgozik. Satorut leszúrja egy véletlenszerű tolvaj, meghal, és slime-ként reinkarnálódik egy új világban.

Mivel Rimuru nyálka, elég egyszerű arcvonásokkal rendelkezik, és csak egy közönséges kék nyálka. Egészen addig, amíg emberi alakot nem ölt, és nőies arca nem lesz, annak ellenére, hogy nincs konkrét neme.

Rimuru eléggé gondoskodó a szolgáival és szeretteivel. Általában nagyon vidám és szórakoztató személyiség, de ha a szeretteit feláldozzák, akkor eléggé veszélyessé válik. A legutóbbi évadban démonúrrá válik, hogy visszahozza szeretteit az életbe.

4. Gintoki Sakata

Anime cím: Gintama

Gintoki a sorozat főszereplője és szamuráj, egy olyan szakma, amely ebben a korszakban nincs jelen. A „Shiroyasha” név alatt ismert, ami azt jelenti, hogy „Fehér démon”, fantasztikus kardforgató képességei és fehér haja miatt.

Gintokinak göndör, ezüstfehér haja van, amire sosem figyel oda, így mindig rendezetlen marad. Vörös, halott szemei vannak, amelyek normális helyzetekben mindig félig csukva maradnak. Elég jóképű férfi az édességek iránti megszállottsága ellenére. Többnyire fehér yukatát visel, kék és fekete csíkokkal.

Gintoki nagyon lusta személyiség. Gyakran látni undorodó arckifejezéssel az arcán, amikor azt mondják neki, hogy csináljon valamit. Egyetlen rögeszméje az édességevés és a heti rendszerességgel megjelenő Shounen Jump képregények olvasása!

3. Doraemon

Anime cím: Doraemon

Doraemon egy robotmacska, és a látványa bizonyára a legtöbbünknek nosztalgiát okoz. A jövőből küldték, hogy segítsen Nobitának, a főhősnek a mindennapokban. Nobitának segít a tanulásban és egyéb dolgokban a jövő kütyüinek segítségével, melyeket a gyomor tájékára erősített 4 dimenziós zsebéből szerez.

Doraemon kék színű, tanukihoz hasonló megjelenésű, aminek többnyire félreértik. Bajusza és mancsai vannak, akárcsak egy macskának, és még kóbor macskákkal is összejár, amikor nem Nobitával van.

Doraemon személyisége olyan, mint egy kisgyereké. Ha jutalomként kap valamit, akkor nagyon lelkesen végzi a neki adott munkát, ha pedig valamit megelégel, akkor azt soha nem csinálja meg. Gyakran veszekszik Nobitával, de a végén mindig kibékülnek.

2. Gojou Satoru

Anime cím: Jujutsu Kaisen

Gojo a Jujutsu High egyik oktatója és a világ legerősebb varázslója. Az átkok királya „Sakuna” ellen már többször is kivívta az animében, amikor az egy edényben rekedt. Harcolt egy különleges fokozatúval és majdnem halálra verte Gojou.

Gojou általában szemkötőt visel, mert a szemei lehetővé teszik számára, hogy a környezetében lévő átok energia legkisebb jelenlétét is észrevegye, és ez fárasztja őt. Általában az iskolai tanári öltözékében van, de a nyilvánosság előtt divatos öltözékben is láthatjuk.

Gojou egy kisgyerek személyiségével rendelkezik. Imádja bosszantani a kollégáit és néha még az igazgatót is, olyannyira, hogy még meg is akarják ölni. De amikor komoly, senki sem tud olyan közel jönni hozzá, hogy akár csak hozzáérjen, az őt borító űr miatt.

1. Levi Ackerman

Anime cím: Attack on Titan

A japán rajongók Levit választották minden idők legnépszerűbb anime karakterének. Emellett Levi a második legnépszerűbb anime karakter a MyAnimeListán is. Levi az emberiség legerősebb katonája és a Cserkészlégió csoport kapitánya. Leghíresebb a Beast Titan elleni harcáról, és az az epizód valóban rekordot döntött nézetségben.

Levi vékony magassággal rendelkezik, aminek nagyon is tudatában van. Karcsú szemei vannak, és mindig hivatalos ruhában látjuk, amikor nem szolgálatban van. Részt vett a földalatti városban elkövetett bűncselekményekben, amíg Erwin, az összes katona parancsnoka be nem szervezte.

Levi többnyire forrófejű ember, aki állandóan dühös. A katonák közül az ő döntéshozatala a legjobb, mivel nem hoz személyes érzelmeket. De legbelül a csapattársaival törődik a legjobban, és mindenáron meg akarja menteni őket. Valóban megérdemli az első helyet!

Mi a véleményed a japán rajongók kedvenc karaktereiről? Szerinted más anime karakter is megérdemelne egy helyet itt a top 50-ben?

Írjátok meg nekünk a kommentszekcióban.

Forrás Goo Ranking

Vélemény, hozzászólás?