You are currently viewing Minden idők 17 leghősiesebb anime áldozatai

Minden idők 17 leghősiesebb anime áldozatai

Nem minden anime arc zárul le teljesen happy enddel. A sorozatok legsötétebb pillanataiban gyakran leküzdhetetlen akadályok merülnek fel, és egyes kérdések csak akkor oldódnak meg, ha szeretett karakterek sérülnek meg. Sok anime-hős hal meg az ilyen problémák megoldása közben, és különösen bátor lélek kell ahhoz, hogy tudatosan belesétáljon a halálos veszélybe.

Míg a hősies anime-áldozatok nagy része életvesztéssel jár, néhány karakter túléli, de felad valamit, ami ugyanolyan fontos, hogy a feladatot elvégezhessék. Míg Madoka Kaname a Puella Magi Madoka Magicából hatalomra tesz szert, miután istenséggé vált, az átalakulás eltörli legközelebbi kapcsolatait, mivel elveszít minden kapcsolatot az emberi világgal.

Dragon Ball banner

Akár akciódús shonen történetekben, akár szívszorító románcokban fordulnak elő, a legjobb anime szereplők feláldozása nagy tétekkel jár. Gyakran a világ sorsa forog kockán, de ugyanolyan izgalmas lehet végignézni, ahogy egy karakter mindent felad azért, hogy megvédje azt a személyt, aki a legjobban érdekli.

A cikkben lehetnek SPOILERek, szóval ha még nem fejezted be ezeket az animéket nem biztos, hogy tovább kéne olvasnod.:

 • Samurai X: Trust and Betrayal
 • Hunter x Hunter
 • Attack On Titan
 • Angel Beats
 • Fairy Tail
 • Tengen Toppa Gurren Lagann
 • Death Note
 • Puella Magi Madoka Magica
 • Inuyashiki
 • Fushigi Yuugi
 • Naruto Shippuuden
 • Dragon Ball Z
 • Fullmetal Alchemist: Brotherhood
 • Code Geass
 • One Piece

17. Chiriko magával viszi ellenségét a ‘Fushigi Yuugi’-ban

Chiriko még csak 13 éves, de az ő áldozata olyan bátorságról tanúskodik, amely a sorozat sok felnőttjéből hiányzik. Amikor egy Miboshi nevű Seiryuu harcos egy megidézett fenevad segítségével átveszi Chiriko testét, a kettő fizikailag összekapcsolódik. Eleinte Chiriko kénytelen megtámadni a szövetségeseit, de végül megtörik a kör, és saját testét támadja meg, mivel öncsonkítása Miboshinak is árt. A Fushigi Yuugi világában létezik gyógyító mágia, de Chiriko tudja, hogy bármilyen segítséget kap, az Miboshi javára is válik. Emiatt visszautasítja a kezelést, és a gonosztevővel együtt meghal.

16. Yukishiro Tomoe megvédi a férjét a ‘Samurai X: Trust and Betrayal’-ben

Amikor Yukishiro Tomoe először találkozik Himura Kenshinnel, az a szándéka, hogy kémkedjen utána, hogy egy nap bosszút állhasson. Amikor Kenshin még vérszomjas harcos volt, megölte a vőlegényét, Akirát, és Tomoe célja, hogy leszámoljon vele. Miközben Kenshin halálát tervezgeti, Tomoe végül beleszeret a férfiba, aki a SSamurai X: Trust and Betrayal kezdete előtt megváltozott. Tomoe felettesei azonban arra számítottak, hogy beleszeret Kenshinbe, és azt remélték, hogy az iránta érzett szerelme megpuhítja és könnyebben megölhetővé teszi. A csoport többször is megpróbálja kiiktatni Kenshint, és a sorozat utolsó csatájában úgy tűnik, hogy talán sikerrel járnak. Amikor már minden elveszettnek tűnik, Tomoe megakadályozza, hogy a bérgyilkosok vezetője gyilkos csapást mérjen rájuk. Sajnálatos módon azonban közben meggyilkolják.

15. Ichiro Inuyashiki felrobbant egy meteort (és magát) az ‘Inuyashiki’-ben

Az idős Ichiro Inuyashiki eleinte rendkívül valószínűtlen főszereplő. Mindez azonban megváltozik, amikor a tudatát egy idegen fegyverekkel felszerelt robotba töltik fel. Az átalakulás előtt a munkájára, a családjára és a rákdiagnózisára koncentrált, ám nem sokkal Inuyashiki indulása után epikus űrcsatákba kényszerül. Amikor egy meteor száguld a Föld felé, Ichiro rájön, hogy a bolygó megmentésének egyetlen módja az önmegsemmisítő funkció használata. A társadalom talán először értékeli ezt a szelíd bérencet, mivel áldozata lehetővé teszi az emberi élet folytatását.

14. Madoka Kaname feladja emberségét a ‘Puella Magi Madoka Magica’-ban

Madoka Kaname legtöbbször csak ül és nézi, ahogy barátai életüket kockáztatva harcolnak a boszorkányok ellen. Nem tudja eldönteni, hogy varázslólány akar-e lenni, mivel nem tudja, mit kívánna a szolgálatáért cserébe, és nem biztos benne, hogy az előnyök igazolják a benne rejlő veszélyt. Miután többször látta, hogy a barátai szenvednek a boszorkányirtás közben, Madoka feláldozza az emberségét, hogy véget vessen a Puella Magi Madoka Magica főellenségének. Madoka varázsló lány lesz, és azt kívánja, hogy a történelmet írják át úgy, hogy boszorkányok soha ne létezzenek. Ezáltal istenszerű lénnyé válik, de végleg elveszíti normális emberi státuszát. Lehet, hogy hatalmas lesz, de soha többé nem lesz képes kapcsolatba lépni a barátaival és a családjával.

13. Rem hagyja magát átverni a ‘Death Note’-ban

Shinigamiként Rem nem hosszabbíthatja meg szándékosan egy ember életét, mivel ez halálbüntetéssel sújtott bűncselekmény. Amikor azonban Light Yagami veszélybe sodorja Misa Amanét, Rem megszegi ezt a szabályt, és megöli L-t és Watarit, hogy megmentse őt. Light számít arra, hogy Rem érzelmei elhomályosítják az ítélőképességét, és a shinigami döntése, hogy közbelép, egyenesen az önjelölt isten kezére játszik. Amikor Rem meghal, teljesen tisztában van Light manipulatív cselekedeteivel, hiszen a Death Note-ban szinte mindenkit megpróbál irányítani. Könnyedén hagyhatta volna Misát meghalni, de az emberi lány iránti szeretetből önként feláldozza magát. L és Watari megölése nem feltétlenül hősies a cselekmény szempontjából (mivel mindketten a társadalom javát szolgálják), de Ren áldozata így is vitathatatlanul nemes, mivel az életét adja fel, hogy megvédje egy szerettét.

Death Note

12. Kittan Bachika önként jelentkezik egy öngyilkos küldetésre a ‘Tengen Toppa Gurren Lagann’-ban

Az Anti-Spirál Háború arc során Kittan és a Gurren csapat többi tagja csapdába esik a Halálspirál Gépezet által létrehozott sűrű űrtengerben. Ahhoz, hogy megmenekülhessenek, valakinek el kell indulnia, és el kell pusztítania a szörnyű szerkezetet. Ezt könnyebb mondani, mint megtenni, mivel a gépet egy szinte áthatolhatatlan erőtér veszi körül. Miután a külső támadás kudarcot vall, Kittan önként jelentkezik, hogy berepül a Halálspirálgép védelmébe, megsemmisíti a pajzsot, majd kilő egy rakétát a gép magjára. Még ha az űrtenger extrém gravitációja nem is öli meg őt, a keletkező robbanás biztosan meg fogja. Amikor az anime karakterek szembesülnek a közelgő halálukkal, az utolsó pillanataikat általában arra használják, hogy szép érzelmes beszédeket mondjanak. Kittan a távozása során megfordítja ezt a trópust azzal, hogy megjegyzi: „Nem fogok valami hivalkodó szarságot mondani, mint például: „Viszlát, haver!””. Kittan a saját feltételei szerint hal meg, és közben megmenti a Tengen Toppa Gurren Lagann többi hősének nagy részét.

11. Lucy Heartfilia elvágja a kapcsolatot gyerekkori barátjával a ‘Fairy Tail’-ben

Lucy Heartfilia gyermekkora óta közel áll a Vízöntőhöz, aki egy égi szellem és a 12 Arany Zodiákus Kulcs egyike. Amikor kicsi volt, Lucy megidézte a szellemet, hogy játsszon vele, de felnőttként előhívja, hogy segítsen neki a harcban. Miközben a Fairy Tail gazemberek csoportjával, Tartarosszal száll szembe, Lucy rájön, hogy csak akkor tudja legyőzni őket, ha megidézi az Celestial Királyt. Ehhez Lucynak össze kell törnie az égi kulcsot, amely megőrzi a közte és Vízöntő közötti köteléket. A kulcs elpusztítása biztosítja a győzelmet, de Lucy soha többé nem láthatja Vízöntőt. Bár senki sem hal meg, Lucy döntése, hogy a nagyobb jó érdekében végleg véget vet a barátságának, figyelemre méltóan hősies.

10. Yuzuru Otonashi belehal mások megmentésébe az ‘Angel Beats’-ben

Yuzuru Otonashi élete utolsó pillanataiban sem áll meg, hogy saját jólétére gondoljon. Miután súlyosan megsérül egy vonatbalesetben, maradék erejét arra fordítja, hogy a baleset többi túlélőjén segítsen, amennyire csak tud. Otonashi utolsó önzetlen cselekedete csak halála után válik igazán érezhetővé, mivel mielőtt elpusztul, aláír egy nyilatkozatot, amely lehetővé teszi az orvosok számára, hogy kivegyék a szerveit. Japánban rendkívül ritka, hogy az emberek beleegyeznek a szervadományozásba. Akár a szülei, akár a saját döntése volt, a kulturális vonakodás legyőzése az életmentés érdekében komoly hőstett.

9. Hannes megállítja Mikasa és Eren megevését a ‘Attack On Titan’-ban

Hannes nem illik bele a hagyományos anime-hősök formájába, de az életét teszi kockára, amikor a legfontosabb. Mielőtt a Titánok megkezdték a támadást Zhiganshina városa ellen, Hannes ideje nagy részét ivással töltötte, és alig volt több, mint egy társadalmi pióca. Amikor azonban Hannes meglátja, hogy egy titán Eren, Mikasa és Carla után megy, mindent megtesz a túlélésük érdekében. Carlát nem tudja megmenteni, aki a lerombolt háza törmelékei alatt rekedt, de Erent és Mikasát sikerül kimentenie a bajból. Hannes az ő biztonságukat helyezi előtérbe saját magával szemben, ami nyitva hagyja őt a támadásnak, és hamarosan felfalja őt a kiéhezett titán. A halál mindennapos valóság az Attack on Titanban, de az ő váratlan áldozata külön elismerést érdemel.

Attack on titan banner

8. Netero felrobbantja a „Poor Man’s Rose”-ját a ‘Hunter x Hunter’-ben

A Meruem elleni halálos csatában Netero aktiválja a Zero Hand-et, hogy megpróbáljon végezni Meruemmel. De még ez a képesség sem képes legyőzni őt, így Netero ereje és aurája teljesen lemerül. Netero hősies áldozatot hoz azzal, hogy átszúrja a saját szívét, hogy felrobbantsa a belé ültetett Poor Man’s Rose-ját. Végül felfedi Meruem nevét, és sikerül félelmet keltenie benne, miközben figyelmezteti, hogy ne becsülje alá az embereket. Amikor a bomba felrobban, Meruem súlyosan megsérül. A bombából származó halálos méreg pedig végül megöli Meruemet, Shaiapoufot, Menthuthuyoupit és Komugit. Netero bátor áldozata nélkül a Királyt soha nem sikerült volna legyőzni.

7. Neji Hyuga az unokatestvére elé veti magát a ‘Naruto Shippuuden’-ben

A Naruto összes hősies áldozata közül talán Neji Hyuugaé a legmegrázóbb, aki az életét adja fel, hogy megmentse a családját és a barátait. A Ten-Tails elleni csata során Narutót majdnem felnyársalja egy kegyetlen támadás. Mivel a sorozat hőse a földön fekszik, Hinata a segítségére siet, és elhatározza, hogy a végsőkig megvédi Narutót. Neji nem akarja végignézni, ahogy unokatestvére elpusztul, ezért a lány elé áll, és magára vállalja a szörny támadásának súlyát. Miközben meghal, azt mondja Narutónak, hogy értékelje Hinata elkötelezettségét, és utal arra, amikor Naruto segített neki leküzdeni néhány problémát, ami a bonyolult Hyuuga családdal volt. Neji halála lesújtó, mivel törvényszerűen hősies és teljesen önkéntes. Neji könnyen elmenekülhetett volna, míg Narutóval harcoltak, de ő inkább úgy döntött, hogy feladja az életét, hogy a barátai tovább élhessenek.

6. Armin elvonja a kolosszális titán figyelmét a ‘Attack On Titan’-ban

Gyors gondolkodásának és intelligenciájának köszönhetően Armin képes kitalálni egy tervet a Colossal Titan legyőzésére a Return to Shiganshina arc alatt. De ez borzalmas áldozattal járt. Annak érdekében, hogy legyengítse a testét, és Eren számára lehetővé tegye, hogy legyőzze őt, Armin a Colossal Titan fogaihoz csatolja magát, miközben hőt bocsát ki a testéből. Ez idő alatt Armin fájdalmas áldozatot szenved, ahogy a perzselő hőség megperzseli a testét. Senki sem merte volna megtenni azt, amit Armin tett, így ő az Attack on Titan egyik legbátrabb hőse.

5. Vegeta önmaga feláldozásával próbálja megmenteni a világot a ‘Dragon Ball Z’-ben

A Majin Buu Saga közepén Vegeta feláldozza az életét, hogy megpróbálja legyőzni szörnyűséges ellenfelét. Először Vegeta úgy próbálja legyőzni Buu-t, hogy péppé veri. Amikor rájön, hogy Buu túl erős, úgy dönt, hogy véget vet a dolgoknak a Végső Robbanással, egy önmegsemmisítő technikával, amely megöli használóját. Vegeta öngyilkossága a Dragon Ball Z egyik legfájdalmasabb pillanata. A sorozat elején Vegeta teljesen gonosz, így az ő önfeláldozása mutatja, hogy mennyit fejlődött és érett a karaktere. Mielőtt elindul, hogy szembenézzen a végzetével és megmentse a bolygót, először öleli meg a fiát, Trunksot. Sajnos az általa okozott robbanás nem elég ahhoz, hogy végleg megölje Buu-t, aki hamarosan regenerálódik, és folytatja a pusztítást a bolygón. Bár Vegeta áldozata nem mentette meg a napot, mindent megpróbált, és erőfeszítései igazán bátornak számítanak.

3. A Greed megtanulja, hogy nagylelkű legyen a „Fullmetal Alchemist: Brotherhood’

Míg az anime-hősök rendszeresen feláldozzák magukat a nagyobb jó érdekében, ugyanez nem mondható el a gonosztevőkről, akik jellemzően önmotiváltak vagy nárcisztikusak. Ez duplán igaz, ha az antagonista a kapzsiság élő megtestesítője, és pontosan ezért van az, hogy a Fullmetal Alchemist: Brotherhoodban olyan hatásosak. A sorozat nagy részében Greed parazitaként él Ling testében, és arra használja őt, amire csak akarja. Kettejük először ellenségek lesznek, de lassan barátság alakul ki közöttük, és megdöbbentő módon úgy tűnik, hogy Greed valóban törődik emberi gazdatestével. Amikor Father, egy másik homunculus, megpróbálja megölni és elnyelni Greedet, hogy megszerezze a hatalmát, Greed megszakítja fizikai kapcsolatát Linggel, hogy őt se eméssze el. Ha nem fordított volna energiát Ling megmentésére, talán képes lett volna leküzdeni Father-t. Ehelyett a társa életének megmentését helyezi előtérbe egy furcsa, nagylelkűségből fakadó cselekedetben.

3. Lelouch Lamperouge mesterterve egy önfeláldozás a ‘Code Geass’-ben

A Code Geass egész cselekménye egy hosszú hősies áldozathozatal Lelouch Lamperouge részéről. Célja, hogy megvédje tehetetlen húgát, Nunnallyt, és egy olyan világot teremtsen, ahol boldog és biztonságban lehet. Lelouch feladja kényelmes életét az Ashford Akadémia diákjaként, hogy veszélyes terrorista tevékenységet folytasson. Célja, hogy megbuktassa a brit kormányt, és visszaadja Japán irányítását a japán népnek. Ahogy a harcok elmérgesednek, Lelouch szörnyű döntést hoz. Zsarnokká válik, akit mindkét nemzet gyűlölhet, abban a reményben, hogy a két fél összefog, hogy elpusztítsák őt, majd harmóniában éljenek. Feláldozza saját boldogságát és az életét a béke kilátásaiért.

2. Erwin feladja álmait a ‘Attack On Titan’-ban

A Uprising arc során kiderül, hogy Erwin Smith miért csatlakozott a Survey Corpshoz. Bűntudatot érzett apja halála miatt, és arra vágyott, hogy közelebb jusson a titánokkal kapcsolatos igazsághoz. Végső célja az volt, hogy eljusson Eren pincéjébe, és végre felfedje az igazságot a világukról. De a Beast Titan elleni, kudarcra ítéltnek tűnő csatában feláldozza egész életre szóló álmait, hogy az emberiségnek esélyt adjon a győzelemre. Bár meghalt, mielőtt megtudta volna, mi van a pincében, a Survey Corp legbecsületesebb és leghősiesebb parancsnoka lett.

1. Portgas D. Ace meghal Luffy védelmében a ‘One Piece’-ben

A tengerészgyalogosokkal vívott csata során Portgas D. Ace olyan harcban találja magát, amelyet nem tud megnyerni. Bár tűzképességei miatt nagyrészt ellenáll az égési sérüléseknek, nem tud ellenállni a magmának, amely szabadon áramlik a gonosz Akainu admirálisból. Csatájuk első pillanataitól kezdve Ace tudja, hogy alulmaradt. Amikor azonban Akainu Ace fogadott testvére, Luffy felé fordítja figyelmét, a kalóz feláldozza magát, hogy megvédje családját. Ahogy Akainu Luffy felé igyekszik, Ace a tűzvonalba lép, és egy magmaököl egyenesen a törzsébe hatol. Épp csak annyi ideig marad életben, hogy megköszönje kalóztársainak, hogy szeretik őt. Halála a One Piece egyik legszomorúbb pillanata.

Vélemény, hozzászólás?