You are currently viewing Miért a főszereplők triója az anime legjobb zsánere

Miért a főszereplők triója az anime legjobb zsánere

Az anime-triók a tartalom egyik legfelismerhetőbb trópusa, és nem véletlenül. A csoporton belüli rokonszenves ugratások, érdekes dinamika és rivalizálás minden sorozatot szórakoztatóvá tesz. Még a bonyolult múlttal rendelkezők is kiegyensúlyozzák egymást, így a nézeteltéréseket félretéve verhetetlen triót alkotnak. Sokféle trió létezik az animében, és ez egy olyan trükk, amely gyakorlatilag olyan régóta létezik, mint sok régebbi sorozat. Bár az anime duók is lehetnek szórakoztatóak, ebben az esetben a plusz barát egy újabb mélységet ad a dinamikának. Ha jól csinálják, ez a trükk a legjobb módja annak, hogy megcáfolják a „három az sok” mondást.

Az anime triók mindig szorosan összetartoznak

Az anime-trió egyik legjobb tulajdonsága, hogy a karakterek idővel milyen közel kerülnek egymáshoz. Teljesen idegenekként találkoznak, a kötelékeik gyakran eljutnak arra a pontra, ahol már a családdal határosak, és ezeknek a csoportoknak a felépítése gyakran ugyanaz – két ellentétes oldal és egy kiegyensúlyozó erő, amely mindent egybefon. Például a Demon Slayerben Zenitsu és Inosuke ellentétes személyiségek, de Tanjiro egy közvetítő erő, amely egyesíti az általában különböző párost.

Attack on titan banner

Zenitsu egy gyáva fiú, aki fél a konfliktusoktól, míg Inosuke túlságosan agresszív, és fejjel előre belerohan minden verekedésbe. Egyedül a páros egymás torkának esne, de Tanjiro szakértelemmel egyensúlyoz a két ellentét között. Bátorítja és inspirálja Zentisut, hogy kevésbé félős démonölővé váljon, és sikerül megszelídítenie a vadállatot, Inosukét. Együtt mindketten arra ösztönzik egymást, hogy fejlődjenek, folyamatosan önmaguk legjobb változatává váljanak, és olyan erővé, akivel számolni kell.

A feszültség fokozza a hangulatot a közönségben

Nem számít, hányan vannak egy csoportban, mindig lesz valamilyen feszültség a csoportban, ami túlszárnyalja a többit, és a szórakoztatóbbá teszi őket. A közönség vonzódik a trió dinamikájához, mivel az ellentétes személyiségek közötti feszültség olyan, mintha csak egy balesetre várna. A My Hero Academia 1A osztálya robbantja az egyéni személyiségeket, hogy megragadja a tekintetet, de Midoriya, Todoroki és Bakugo folyamatosan ellopják a reflektorfényt kicsinyes rivalizálásukkal.

A trió ráadásul lehetőséget ad a nézőknek, hogy több szemszögből is láthassák kedvenc karaktereiket. Azzal, hogy két ellentétes erő van, és egy a középmezőnyben, a közönség láthatja a hasonlóságokat két karakter között, majd a másik kettő között, és így tovább, ami szórakoztató elegyet ad a perspektívához. Végül a trió rájön, hogy több közös van bennük, mint azt először hitték, ahogy az összes személyiségük egyesül.

Az egy lányt és két fiút tartalmazó triók különösen népszerűek

Sokféle trió létezik, de az egyik legjobb kategória az a lány, aki két srác barátját egyensúlyozza ki. Ezekben a sajátos dinamikákban gyakran van egy szeszélyes és egy bolondos srác, a lány pedig tökéletes egyensúlyt teremt a kettő között. Két kiváló példa erre a trióra az Attack on Titan Jean, Connie és Sasha, valamint a Jujutsu Kaisen Kugisaki, Itadori és Fushiguro. Jean és Fushiguro a klasszikus hangulatos és komoly karakterek, Connie és Itadori a bolondok, akiknek célja, hogy mindenkit megnevettessenek, Sasha és Kugisaki pedig a kettő keveréke, így teljes az ikonikus trió.

A két férfi személyiség keverékeként a női barátnő is hozzáteszi a saját személyiségét, és egy gyakran szükséges női perspektívát ad a csoporthoz. Sasha egy vadász, aki az ételek megszállottja, aki a lövészetről szerzett tudását a csatatérre viszi, és ételekre vadászik az osztag számára. Hasonlóképpen, Kugisaki nagy rajongója a divatnak, miközben egyedi átkozott technikával rendelkezik, amely több mint vetekszik a barátaival, ami mindkét lányt érdekessé teszi egyénként és a saját triójuk részeként is.

Ez a trükk gyakran mesél egy szívmelengető történetet a megtalált családról, és a feszült — mégis kiegyensúlyozott — dinamika minden sorozatnak ad egyfajta szórakoztató hangulatot. A triónak mindig van helye az anime-ban, és ezt a médium egyik legjobb trópusaként tisztelik, minden egyes eset az intenzív barátság és az elszakíthatatlan kötelékek történetét meséli el.

Vélemény, hozzászólás?