You are currently viewing Korea és a „PC-bang”-ek világa

Korea és a „PC-bang”-ek világa

A PC-bang (PC 방, 피씨방  vagy 피시방) – A koreai nyelven nagyjából szobának fordított “Bang” egy olyan szoba, amely tele van csúcskategóriás számítógépekkel, ahová mindenféle korosztályú emberek járnak számítógépes játékokat játszani. Ez az egyik legnépszerűbb hely Koreában, ahol az emberek találkoznak a barátaival és online játékokat játszhatnak! A számítógépes játékok rendkívül népszerűek Dél-Koreában. Népszerűbbek, mint bárhol máshol a világon. A PC-bang-ek általában 24/7-ig tartanak nyitva a legtöbb helyen és nem is drágák: 500-1500 KRW, azaz 140-400Ft/óra között vannak általában az áruk. 

Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/PC_bang

A PC bang-ek eltérnek az átlagos internetes kávézóktól. A legnagyobb különbség az, hogy a játék körül alakultak ki. A játékosok rengeteg különféle online játék közül választhatnak. A PC-bang-ek nagyjából mindent tartalmaznak, amire az embernek szüksége lehet a túléléshez az intenzív játék közben. Rendelkeznek csúcskategóriás számítógépekkel, kényelmes ülésekkel, rengeteg étellel, fürdőszobával és a világ leggyorsabb internetsebességével – mi kell még egy játékosnak? Akár közvetlenül a számítógépről is  lehet rendelni ételt, amelyet közvetlenül a gépednél szolgálnak fel.  

Dél-Koreát gyakran nevezik az e-sport vagy az elektronikus sport szülőhelyének. A játék nem csupán szórakozás Dél-Koreában – ez egy álommunka és egy út a híresség státuszához. Ez az első olyan ország a világon, amely sportjátékosként ismeri el a gamereket és nemzeti szórakozásként kezeli az esportot. 

Korea minden idők legnagyobb és leggazdagabb profi játékeseményéinek ad otthont. Az esport annyira népszerűvé vált, hogy néhány televíziós hálózat élt a lehetőséggel és elkezdte közvetíteni  a versenyeket. Ezeket a versenyeket ugyanúgy közvetítették, mint bármely sporteseményt a tévében, ami relevánsabbá teszi, mint más országokban. Az esport a kormány és a Blizzard játékfejlesztői közötti partnerségnek köszönhetően vált ennyire dominánsá, akik közösen szerveztek eseményeket a StarCraft  köré. 

StarCraft meccs közvetítés az MBCGame csatornán Seoul-ban, Dél-Koreában
Forrás: https://en.wikipedia.org/wiki/Esports

Koreában jelenleg a legnépszerűbb esportok a PUBG, az Overwatch, a League of Legends, és a Maplestory. Nyugodtan mondhatjuk, hogy az e-sport Koreában a mindennapi élet részévé vált. 

Vélemény, hozzászólás?