You are currently viewing Kínai animék

Kínai animék

A donghua-k, vagyis „kínai animék” száma jelentősen nőtt az elmúlt időszakban és várhatóan a következő nagy dobás lesz az animációs filmek terén. A kínai anime, mint az elnevezés is mutatja, olyan animációs film, ami egy manhua (kínai manga) kínai adaptációja és gyakran donghuaként emlegetik. Annak köszönhetően, hogy több manhua is felkapott lett mostanában – mind Kínában, mind nemzetközileg – a kínai animék is nagyobb népszerűségnek kezdenek örvendeni, masszív nézőszám növekedéssel és drasztikus javulással az animációk minősége terén.

A donghua-k számos elemet átvettek a klasszikus japán animékből, de egyediek is maradtak azzal, hogy hozzáadják a kínai néphagyományok és hiedelmek sokaságát, nagyon egyedi egyveleget alkotva ezzel. A gyönyörú artwok-nek, izgalmas harci jeleneteknek és a jól megírt történetnek köszönhetően nem csak egy szűk niche már a donghua, hanem kezd a mainstream szórakoztatás részévé válni.

Ajánlott kínai anime

 

Quan Zhi Gao Shou (The King’s Avatar)

Quan Zhi Gao Shou (The King’s Avatar) kínai anime

Az anime története a „Glory” nevű MMORPG körül forog, amiben több tízezer játékos küzd azért, hogy elérje a csúcsot és bebiztosítsa helyét a játék gazdag történelmében. Ye Xiu, az ex-pro játékos, akit gyakran emlegetnek a valaha volt legjobbként, arra kényszerül, hogy a kora és egy sorozatnyi gyenge teljesítmény után visszavonuljon. Ezután egy vadiúj karaktert készít, titokban tartva a kilétét, hogy nyugodtan élvezhesse a játékot, aminek az életét szentelte.

Olvasd el a teljes ajánlónkat erről az animéről itt! (Az első rész videója magyar felirattal szintén megtalálható a cikkben.)

Ti néztetek már valaha kínai animét?

This Post Has 2 Comments

    1. Liandra

      Szia Bogi 🙂 Üdv az oldalon, remélem, hogy találsz elég szórakoztató tartalmat.

Vélemény, hozzászólás?