You are currently viewing Japánban eltört a hírhedt „Killing Stone”, ami a mondák szerint egy gonosz kilencfarkú róka szellemét őrizte

Japánban eltört a hírhedt „Killing Stone”, ami a mondák szerint egy gonosz kilencfarkú róka szellemét őrizte

Természetesen ez nem egy komoly hír, de jól bemutatja a Japán hiedelemvilágot és az animékre is hatással volt ez a monda.
A kilencfarkú gonosz róka szelleme 1000 év után szabadulhatott el, ami számos modern mű, köztük anime-sorozat ihletője volt, és például Naruto barátját, Kuramát is ez ihlette.

Naruto banner

A japánok egy része úgy vélte, hogy a Nasuban található masszív kő egy gonosz kilencfarkú róka szellem börtöne, amelyet állítólag 1000 évvel ezelőtt zártak el. A hatalmas kő azonban két részre szakadt, ami félelmet kelt a helyiekben, mert úgy vélik, hogy a gonosz szellem kiszabadult.

A Natsunál található hatalmas kő nemzeti tájképi helyszínként lett elismerve. A mitológia szerint egy gonosz, erős alakváltó róka egy gyönyörű nő, Tamamo-no-Mae alakjába változott át, aki megpróbálta megölni Toba császárt, a 12. században uralkodó japán uralkodót, hogy maga is Japán uralkodója lehessen.

A császári udvar egyik mágusának azonban, aki már gyanakodott rá, sikerült felfednie valódi kilétét, aminek következtében a gonosz róka Nasu felé menekült, ahol hatalmas kővé változott. A mítosz szerint a kő megölte a mellette elhaladó embereket és állatokat, mivel mérget szivárgott ki a belsejéből.

A „Gyilkos kő” története miatt az emberek úgy vélik, hogy a gonosz róka szelleme még mindig a kő belsejében rekedt. Így amikor a helyiek felfedezték, hogy a kő kettéhasadt, az félelmet és pánikot keltett a japán közösségi médiában.

Egy másik néphit szerint azonban a kilencfarkú rókát már a 14. században kiűzte egy szerzetes. A szerzetes, Genno Shinsho a nagy követ három részre osztotta, amelyek közül kettőt egy másik helyre vitt, egy követ pedig hátrahagyott.

Sok látogató megemlítette, hogy a kövön már akkor is repedések voltak, amelyek lehetővé tették, hogy az esővíz beszivárogjon a kőbe, és meggyengítette a szerkezetet, ami a kő két részre szakadásához vezetett.

Tekintettel az utóbbi idők globális nyugtalanságára, ez a hír sokakat felzaklatott. Ön szerint tényleg egy gonosz, kilencfarkú róka szelleme rekedt a kőben? Ossza meg velünk a véleményét a hozzászólások között.

Forrás: TwitterSora News

Vélemény, hozzászólás?