You are currently viewing Hajime Isayama az Attack on Titan végéről, a karakterek inspirációiról és még sok másról is beszélt

Hajime Isayama az Attack on Titan végéről, a karakterek inspirációiról és még sok másról is beszélt

Hajime Isayama, az Attack on Titan szerzője tegnap részt vett az idei Anime NYC rendezvényen, ahová először látogatott el az Egyesült Államokba. Egy különleges panel során, amelyre sorsolást is tartottak, Isayama jó néhány érdekességet elárult a sorozatról, de beszélt a manga befejezéséről is, ami némileg vitatott a rajongók körében. Nem titok, hogy Isayama imádja az amerikai sorozatokat – jelenleg a Better Call Saul (Breaking Bad spin-off előzménysorozat), a Nope és a Trónok harca spin-off előzménysorozatát, a House of the Dragon-t nézi. Ha már a kedvenceiről beszélünk, megemlítette, hogy Gabit és Falcót a Trónok harca Arya Starkja, illetve Jessie Pinkman a Breaking Badből inspirálta. Úgy tűnik, hogy a karakterei inspirációi változóak, mert azt is megemlítette, hogy Hange-t Hayato, egy barátja ihlette a szülővárosából, aki „kicsit furcsa”.

Korábban Isayama arról beszélt, hogy Jean a kedvenc karaktere, de néhány évvel később Reinerre váltott. Amikor azonban a tegnapi panelen megkérdezték, azt állította, hogy Jean. Isayama azt is elmondta, hogy nagyon tetszett neki az anime 48. epizódja (Bystander), ami a harmadik évad 11. epizódja volt. Az epizód Keith Shadisra és a háttértörténetére koncentrál, hogyan ismerte meg Eren szüleit, és megmutatja, hogy rájött, hogy semmin sem tud változtatni. Azt is elmondta, hogy élvezte Connie és Sasha interakcióinak megrajzolását, mert mindketten idióták, de folyton így hívják egymást.

Attack on titan banner

Az Attack on Titan befejezéséről szólva Isayama elmondta, hogy kissé aggódott miatta. Mindig is kritikus volt magával szemben, ha a munkájáról volt szó, és a negatív reakciókat látva kétségbe vonta a befejezést, de örül, hogy kitartott mellette. A közönség a szurkolással reagált. Amikor bejelentették, hogy részt vesz az Anime NYC-n, Isayama egy különleges üzenetet osztott meg, amelyben kedvességet kért, mert „tisztában van vele, hogy a befejezés ellentmondásos”:

Ismét megemlítette, hogy mennyire szereti a szaunákat, és elmondta, hogy jelenleg nem dolgozik semmi újdonságon. Az Attack on Titan anime-adaptáció utolsó része 2023-ra van kitűzve. Egy kulcsfontosságú látványterv nemrég látott napvilágot.

Vélemény, hozzászólás?