You are currently viewing Folytatják a Berserk mangát 

Folytatják a Berserk mangát 

A Young Animal szerkesztősége kedden bejelentette, hogy a néhai Kentarou Miura Berserk mangája, a Berserk június 24-én, a 13. számmal folytatja a sorozatot.  

A Studio Gaga – egy Miura által alapított mangakészítő stúdió, ahol a segítőivel együtt dolgozott – a manga folytatásán. A manga alkotója, Kouji Mori (Holyland), Miura közeli barátja, akivel gyakran konzultált a Berserk történetvezetéséről, lesz a felügyelő. 

berserk

A Hakusensha-nak adott nyilatkozatában Mori elmagyarázza, hogy ő és Miura, a manga, Eclipse fejezetei óta, 30 évvel ezelőtt óta tárgyalnak a Berserk teljes történetéről. Miura halála után Mori fontolóra vette, hogy interjút készít vagy egy illusztrációkkal ellátott cikket tesz közzé, hogy megvitassa a befejezést, de úgy döntött, hogy ezek a módszerek nem megfelelőek. Amikor a Studio Gaga megkereste Morit, hogy folytassa a mangát, ő alaposan megfontolta és elfogadta az ajánlatot. 

Mori megígérte, hogy „a lehető legtöbb részletet felidézi és elmeséli a történetet”, és állítja, hogy bár az elbeszélés nem lesz tökéletes, úgy érzi, hogy „majdnem el tudja mondani azt a történetet, amit Miura el akart mondani”. Hasonlóképpen, a Young Animal szerkesztősége biztosítja az olvasókat, hogy nem fognak eltérni Miura eredeti művétől, és a lehető leghűségesebben fogják átadni a Berserket Miura elképzeléséhez. 

A Hakusensha tavaly december 24-én adta ki a Berserk 41. kötetét, az utolsó kötet, amely a Miura halála előtt megrajzolt utolsó fejezeteket tartalmazza .  

Miura tavaly május 6-án, 54 éves korában halt meg akut aorta disszekcióban. 

berserk

Vélemény, hozzászólás?