You are currently viewing Egy japán cég fizetett szabadságot kínál a kedvenc idoluk visszavonulását gyászoló alkalmazottak számára
Photo by Skitterphoto on Pexels.com

Egy japán cég fizetett szabadságot kínál a kedvenc idoluk visszavonulását gyászoló alkalmazottak számára

Hiroro inc.-nél akár 10 nap szabadságot is kivehetsz, ha a kedvenc bálványod visszavonul vagy férjhez megy.

Néhány vállalatot tényleg otaku-k alapítottak otaku-k számára. A szövegíró cég, a Hiroro, inc. nemrégiben a Twitteren robbant hatalmasat egy poszttal, amikor elnöke, Itaru Tsurumi kijelentette, hogy a vállalat fizetett szabadságot kínál idol-rajongóknak bánatában, amikor kedvenc bálványuk visszavonul vagy megházasodik. 

A bejegyzés szerint Tsurumi kiegészítette a társaság fizetett szabadságra vonatkozó politikáját, miszerint az alkalmazottak a következő körülmények között vehetnek ki szabadságot: 

  • Ha az idol koncertet vagy élő eseményt tart, akkor azt a napot szabadon kiveheti, amennyiben azt egy héttel előre bejelentik. Csak “gerilla esemény” vagy be nem jelentett esemény esetén szabad a nap elején korán távozni a munkából. 
  • Legfeljebb 10 nap teljes fizetett szabadságot vehet igénybe, ha kedvenc idol-ja visszavonul. Három napot vehet igénybe, ha a második kedvenc idol-ja vagy egy másik idol, akit szeretett visszavonul. 
  • Akár 10 nap teljes fizetett szabadságot vehet igénybe, ha kedvenc bálványa megházasodik. 
  • Attól függően, hogy mennyire súlyosan érintette az, hogy az idol megházasodott, akár több időről is lehet tárgyalni!

Maga a cég a szórakoztatóipar, sokszor az idolok számára ír marketing szöveget és rendezvények koordinálásával foglalkozik. A társaság készített egy fotókönyvet az énekes Kanna Murata számára is. 

Vélemény, hozzászólás?