You are currently viewing Detective Conan anime filmet kap Ai Haibaráról

Detective Conan anime filmet kap Ai Haibaráról

Anime banner

A Detective Conan: Kurogane no Submarine, a Detective Conan-franchise 26. filmjének hivatalos honlapja szerdán bejelentette, hogy a vadonatúj filmet megelőlegezve a franchise egy válogatásfilmet kap Meitantei Conan Haibara Ai Monogatari címmel: Kurogane no Mystery Train (Detective Conan Conan Ai Habara’s Story ~Jet-Black Mystery Train~) címmel. Az összeállítási film az anime négy epizódos „Jet-Black Mystery Train” ívét (701-704. epizód) foglalja össze újra, miközben a televíziós anime más részeiből is tartalmaz Ai Haibara karakterére összpontosító kulcsjeleneteket, valamint új felvételeket, amelyek a film végén a Detective Conan: Kurogane no Submarine című filmhez kapcsolják a filmet.
A film január 6-án kerül a mozikba.

A franchise-nak korábban volt egy hasonló válogatásfilmje Meitantei Conan: Hiiro no Fuzai Shōmei (Detective Conan: The Scarlet Alibi) címmel 2021-ben, az abban az évben megjelenő Detective Conan: The Scarlet Bullet (Meitantei Conan: Hiiro no Dangan) filmet megelőzve. Ez az összeállítási film újra összeállította az Akai családot bemutató jeleneteket, kapcsolódva az akai család fókuszához az abban az évben készült Detective Conan filmben.
A Detective Conan: Kurogane no Submarine című film 2023. április 14-én kerül bemutatásra Japánban.

A film története a Tokió központjától délre fekvő Hachijō-jima szigeten játszódik. A világ számos mérnöke gyűlik össze, hogy tanúja legyen egy új rendszer elindításának, amely összekapcsolja a világ összes rendészeti kamerarendszerét, és lehetővé teszi az arcfelismerést világszerte. Conan is oda tart Sonoko meghívásával. Üzenetet kap Subaru Okiyától, aki azt mondja, hogy Németországban meggyilkoltak egy Europol-ügynököt a Fekete Szervezet Ginje által. Conan feldúltan bejárja az új létesítményt, éppen időben, amikor a Fekete Szervezet elrabol egy mérnöknőt, mert fontos adatokat keresnek az USB-meghajtóján.

A filmet Yuzuru Tachikawa (Mob Psycho 100, Blue Giant, Case Closed: Zero the Enforcer, Death Parade) rendezi, a forgatókönyvet pedig Takeharu Sakurai (hat másik Detective Conan-film, köztük a Detective Conan: The Scarlet Bullet) írja. Yūgo Kanno (Detective Conan: The Bride of Halloween, Psycho-Pass, JoJo’s Bizarre Adventure: Stardust Crusaders) komponálja a zenét.

A TOHO novemberben egy videóval ugratta meg a filmet, amelynek középpontjában Ai Haibara karaktere állt. A filmben Amuro, Akai és a Fekete Szervezet tagjai is feltűnnek majd. A TOHO azt ígérte, hogy a filmet a tavaszi szünet aranyhete körül mutatják be Japánban, amely április 29-től május 5-ig tart.

A Detective Conan: The Bride of Halloween (Meitantei Conan: Halloween no Hanayome), a Detective Conan franchise 25. anime-filmje április 15-én indult Japánban, és az első három napban kb 15,06 millió dollár értékű jegyet adtak el rá. A film az első három napban 1%-kal többet keresett, mint a franchise előző rekordját (összbevétel tekintetében) tartó film, a Detective Conan: Fist of Blue Sapphire első három napja alatt. A film összesen kb. 66 millió dollárt keresett Japánban az október végén kezdődő halloweeni különleges újrakiadás után, ezzel a Conan nyomozó franchise legnagyobb bevételt hozó animefilmje lett.

Vélemény, hozzászólás?