You are currently viewing Cyberpunk: Edgerunners a CD Projekt Red bejelentette nem lesz 2. évad

Cyberpunk: Edgerunners a CD Projekt Red bejelentette nem lesz 2. évad

Satoru Honma, a CDPR közösségi menedzsere azonban szeretné, ha a cég a jövőben több animét készítene.

A Netflix népszerű Cyberpunk: Edgerunners című anime rajongói, akik aggódtak, hogy a második évadban újra összetörik a szívük, most egészen másképp törhetik össze a szívüket. A CD Projekt Red megerősítette, hogy nem terveznek második évadot.

A Famitsunak adott interjújában, amelyet a Video Games Chronicle fordított le, a CD Projekt Red közösségi menedzsere, Satoru Honma elmondta, hogy nem tervezik az Edgerunners történetének folytatását egy második évaddal.

„Én személy szerint szeretnék továbbra is japán stúdiókkal együttműködni, hogy a jövőben több anime készüljön, részben azért, mert nagyon jó visszajelzéseket kaptunk” – mondta Honma a Famitsunak. „Azonban, csak hogy tisztázzuk, a Cyberpunk: Edgerunners önálló műként volt tervezve, szóval nincs olyan, hogy „valójában a háttérben a második évadon dolgozunk.”

Ha valamikor a jövőben mégis lesz folytatása az animének, Honma szerint az nem valami olyasmi lenne, mint az Edgerunners „2. évada”, hanem „valami teljesen más”. Ez a kinyilatkoztatás nem érheti meglepetésként azokat a nézőket, akik befejezték az animét, és most könnyekben törnek ki, amikor Rosa Walton és Hallie Coggins „I Really Want to Stay at Your House” című dala megszólal.

A folytatás nélküli anime híre ellenére az Edgerunners kritikai fogadtatása átragadt a 2077-re, és a régóta gyötrődő játéknak második életet adott, a Steamen óriási lökést adva az egyidejű játékosok számának.

„Az amerikaiak azt mondják, hogy az anime második esélyt adott a CDPR-nek. Hálásak vagyunk a [Stúdió] Triggernek, hogy az anime megtekintése után lehetőséget adtak arra, hogy élvezzük V és Johnny Silverhand történetét” – mondta Satoru.

Az SSSS.Dynazenon sci-fi mecha anime kivételével a Trigger ritkán készít folytatásos évadokat az animéihez, függetlenül attól, hogy mennyire népszerűek. Bár nem tervezik az Edgerunners második évadát, Honma elmondta, hogy személy szerint ő a jövőben is szeretne japán stúdiókkal közösen anime-t készíteni, mivel az Edgerunners pozitív visszajelzéseket kapott.

Én személy szerint kezeskednék egy Witcher anime mellett, amit a Mappa animációs stúdió készít, tekintve, hogy az Attack on Titan utolsó évadával és a Vinland Saga második évadával már dolgoztak epikus filmeken. De úgy tűnik, a Mappa jelenleg teljesen elfoglalt, úgyhogy nem kell sietni.

Cyberpunk 2077: Phantom Liberty — Official Teaser

Ha ez a hír elszomorít, akkor vigasztalódhatsz azzal a tudattal, hogy ez a blackwall-szerű felfedezés nem jelenti a cyberpunk végét a 2077 univerzumát bővíteni kívánó jövőbeli projektek számára.

A jövőre megjelenő Phantom Liberty-n, a 2077 első nagyobb DLC-n kívül (amely az utolsó generációs konzolokat kihagyja), egy új regény, a Cyberpunk 2077: No Coincidence címmel 2023 augusztusában jelenik meg.

Edgerunners-hez hasonlóan a No Coincidence is egy újonnan alakult, szedett-vedett csapat tagját követi, akik egy Militech-konvojból származó tárgy kicsempészését kapják feladatul.

Ha a jövő évig való várakozás túl soknak bizonyul számodra, akkor bármikor megnézheted a játékhoz készült képregényeket, amelyek a jövő hónapban fognak megjelenni, vagy játszhatsz az R. Talsorian Games eredeti Cyberpunk asztali játékával.

Vélemény, hozzászólás?