You are currently viewing Black Clover: Miért született Asta mágia nélkül

Black Clover: Miért született Asta mágia nélkül

Asta anomália a Black Clover világában, mert mana nélkül született. Ahelyett, hogy varázsolni tudna, mint mások, Asta egy ritka képességet használ, az Anti-mágiát, a manát kioltó energiát. Bár Asta maga nem tud varázsolni, de rendelkezik azzal az egyedülálló képességgel, hogy mások mágiáját semmissé tegye. Az Anti-mágia használható a káros mágia elleni védekezésre, sőt, olyan hatások kiiktatására is, mint az átkok és a mágikus csapdák. Asta képessége ritka, de az, ahogyan az Anti-mágiával való ilyen erős kapcsolathoz jutott, egy tragikus történet, amely a saját édesanyjával kezdődik.

Miért nincs Asta-nak varázsereje a Black Clover-ben?

Black Clover Asta

Asta családi története sokáig rejtély volt, de a történet feltárása rengeteg információval szolgált egyedülálló képességeiről. Úgy tűnik, az anyja, Richita, manával született, mint mindenki más. Azonban azzal a kontrollálhatatlan képességgel is született, hogy mások manáját és életerejét elszívja. E képességének és az azt való kontrollálatlanságának köszönhetően Asta születése pillanatától kezdve elszívta a manát, ami lehetetlenné tette számára, hogy később mágiát használjon. Ezután egy kosárban hagyta Astát Hage templomában, attól tartva, hogy kiszívja az életet a gyermekéből.

Nem sokkal később Richita megtalálta Licht grimoire-ját, nem sokkal később pedig a fiatal és sérült Liebe-et. A gyermeke elhagyása miatti bűntudattól gyötörve Richita magához vette Liebe-t. Ez a két találkozás elindította az események láncolatát, amely végül oda vezetett, hogy Asta elnyerte az Anti-mágiát. Lucifero átvette Liebe testét, miután rájött, hogy az ördög együtt él egy emberi testtel. Richita megpróbálta elnyelni Lucifero mágiáját azzal, hogy Liebe-t megtartotta, de Lucifero képes volt átvenni az irányítást Liebe bal karja felett, és a mellkasába döfte azt. Szerencsére Richita ki tudta szorítani Luciferót Liebe testéből, és be tudta zárni Liebe-t az ötlevelű lóhere grimoire-ba, mielőtt meghalt volna.

Ezt az ötlevelű lóhere grimoire-t Asta is megkapta a 15. születésnapjára, és Liebe lett az Anti-mágikus képességeinek forrása. Kettejük között szimbiózis van, segítik egymást, és egyesülve győzik le az erős ellenfeleket. Mindketten képtelenek a mana használatára is, ami még erősebbé teszi a köteléküket. Liebe az Anti-mágia használatának képességével született, és ez, valamint a mana hiánya miatt tudott egyáltalán az élők világába menekülni.

Asta ritka antimágikus képességei teszik őt olyanná, amilyen.

Black Clover Liebe, Licita és Asta

Ha Richita nem a mana és az életerő elnyelésének képességével született volna, Asta manával született volna, és ugyanúgy tudott volna mágiát használni, mint bárki más. Nem kényszerült volna arra, hogy mindenki mástól távol éljen, és nem találta volna meg az ötlevelű lóhere grimoire-t vagy a Liebe-t. Az egész történet teljesen másképp alakult volna ezzel az egy változtatással.

Tekintettel arra, hogy milyen ritka az anti-mágikus energia, Richita számára létfontosságú volt a mana-elnyelő képesség, hogy Asta képes legyen az anti-mágia használatára. Meg kellett találnia Liebe-t és az ötlevelű lóhere grimoire-t, és bele kellett zárnia Liebe-t. Ha nem tudta volna legyőzni Luciferót, és nem élt volna elég sokáig ahhoz, hogy elzárja Liebe-t, akkor ő és Asta talán soha nem találkoztak volna, és Asta nem tudta volna használni az Anti-Mágiát. Minden azon múlik, hogy ez az egy nő rendelkezik ezzel az egy különleges képességgel, és nem tudja irányítani, és megtalálja azt az egy különleges ördöggyermeket. Beszéljünk a pillangóhatásról.

Vélemény, hozzászólás?