You are currently viewing Bejelentették az új Dragon Ball Super: Super Hero című anime filmet

Bejelentették az új Dragon Ball Super: Super Hero című anime filmet

Toei pénteken, a San Diegoi Comic-Con virtuális rendezvényén a különleges Dragon Ball panelen jelentette be, hogy a Dragon Ball Super franchise második animefilmje a Dragon Ball Super: Super Hero címet kapja. Ahogy a neve is sugallja a film középpontjában a „szuperhős” aspektus áll. A testület munkatársai: Masako Nozawa (Goku hangja), Akio Iyoku (a Dragon Ball sorozat ügyvezető producere és Akira Toriyama sorozat szerkesztője) és Norihiro Hayashida (a Dragon Ball televíziós animék és filmek producere) bemutatott egy előzetes videót, amelyben Goku szerepel: 

A készítők céloztak arra, hogy a film különböző technológiákat alkalmaz a vizuális kifejezés megjelenítésére. 

Toei egy új, még meg nem nevezett karaktert is bemutatott:

New Dragon Ball character
Az új karakter

A San Diego Comic-Con közvetítette a teljes panelt, amely Hironobu Kageyama „Cha-la Head Cha-la” című előadását tartalmazza: 

A franchise hivatalos weboldalán lesz egy virtuális Dragon Ball Comic-Con stand is. 

A film bemutatóját 2022-re tervezik. A megjelenési ütemezése országonként és régiónként eltérő lehet. 

Az eredeti alkotó, Akira Toriyama felelős a forgatókönyvért és a karaktertervezésért. Már akkor elkezdte a forgatókönyvet írni, amikor az előző Dragon Ball Super: Broly című filmet még készítették. Toriyama üzent a rajongóknak: 

A Dragon Ball Super: Broly után teljesen új film készül! 

dragon ball super goku
Goku a filmbe

Csakúgy, mint az előző filmben, én felelek a történetért és a párbeszédekért. 

Tényleg nem szabad túl sokat beszélnem a cselekményről, de készüljek fel néhány extrém és szórakoztató csatákra. 

Az új film tervezése 2018-ban kezdődött, még a Dragon Ball Super: Broly megjelenése előtt. A film célja, hogy „nagyszabású történetet” meséljen el. A történetkompozíción és a karaktertervezésen kívül Toriyama párbeszédsorokat is ír a filmhez. 

Ez lesz a 21. film a Dragon Ball franchise-jában. 

Dragon Ball banner

A Dragon Ball Super: Broly film 2018 decemberében nyílt meg Japánban. A Funimation 2019 januárjában kezdte meg a film vetítését az Egyesült Államok és Kanadai mozikban. A film világszerte több mint 120 millió dollárt keresett. Messze eltörpül a Demon Slayer film sikerétől. A Dragon Ball alkotója, Akira Toriyama írta a forgatókönyvet és megtervezte a karaktereket. Tatsuya Nagamine (One Piece Film Z) rendezte a filmet, Naohiro Shintani animációs rendező, Kazuo Ogura pedig art director volt. Norihito Sumitomo komponálta a zenét. 

Vélemény, hozzászólás?