You are currently viewing Attack on Titan <strong>Final Season</strong> új trailert kapott, március 3. az első rész premierje

Attack on Titan Final Season új trailert kapott, március 3. az első rész premierje

Az Attack on Titan Final Season utolsó része két részben kerül adásba, ahogy azt korábban egy trailerrel is bejelentették. Az első rész premierjét március 3-ra tűzték ki. A második rész 2023-ban érkezik. A sorozatot a MAPPA animálja.

Az adásról szóló közlemény szerint az első rész március 3-án éjfélkor kerül adásba. A szöveg arra utal, és a nyelvezetből ítélve valószínűleg egy különkiadással állunk szemben, ami valamivel hosszabb lesz, mint egy átlagos epizód. A MAPPA kiadott egy közleményt, melyben azt írta, hogy a teljes fináléval március 3-án akartak végezni, de az igényes munkamennyiség miatt a produkciós bizottsággal való egyeztetés után úgy döntöttek, hogy kettéosztják.

Az Attack on Titan Hajime Isayama mangasorozatán alapul, amely a Bessatsu Shonen magazinban 2009 és 2021 között folytatásokban jelent meg. A manga 2021 áprilisában ért véget 139 fejezet után, melyeket 34 kötetbe gyűjtöttek össze. Az utolsó, 34. kötet 2021 júniusában jelent meg. A manga 2013-ban kapott anime-adaptációt a WIT Studio által. A második évad 2017-ben jött, majd a harmadik évad következett, amely két évfolyamra lett osztva. Az első kurzus 2018 nyarán került adásba, míg a második 2019 áprilisában kezdődött. A Studio MAPPA vette át a franchise-t a 4. évadhoz, amely az Attack on Titan Final Season címet kapta. Ez 2020 decemberében kezdődött és összesen 16 epizódot tartalmazott. Miután 2021 márciusában befejeződött a sugárzása, bejelentették a 2. részt. Az Attack on Titan Final Season 2. része tavaly januárban indult, a 76. epizóddal.

Yuichiro Hayashi rendezte a Final Season mindkét részét, Hiroshi Seko pedig a sorozat összeállításán és a forgatókönyveken dolgozott. Shintaro Kawakubo, az Attack on Titan Kodansha szerkesztője a történet megkomponálásáért kapott elismerést. Yuichiro Hayashi nemrégiben a CGI-producer és layout designer Yuusuke Tannawa mellett egy interjúban beszélt az anime-adaptáció készítéséről. Hajime Isayama közreműködését is megemlítették, Hayashi elmondta, hogyan ellenőrzi a storyboardokat és ad betekintést.

Vélemény, hozzászólás?