You are currently viewing Ash 10 legjobb csatája a Pokémon-ban

Ash 10 legjobb csatája a Pokémon-ban

Ash Ketchum a Pokémon animéből bejárta az országot, messze földön kutatva a pokémonokat. A Pokémon-csaták a kezdetektől fogva Ash első számú szenvedélye, és 25 évnyi kalanddal a háta mögött, hihetetlenül intenzív és tartalmas harcokat vívott meg pályafutása során. Akár nyer, akár veszít, a csatái gyakran sokkal több mint egyszerű küzdelem. Ash legnagyobb csatái az animében magával ragadó történeteket mesélnek el, fejlesztik mind Ash-t, mind az ellenfeleit, egyedi, kreatív stratégiákat tartalmaznak, és szimbolizálják az emberekkel és a Pokémonokkal való kapcsolatát egyaránt.

Pokemon banner

10. May bebizonyította, hogy egyenrangú Ash-el

A Pokémon-versenyek egy népszerű mellékszál volt és Ash több társának is céljául szolgált. Ash és May egy nem hivatalos versenyen mérkőznek meg egymással, ami végül döntetlennel végződik. A csata már csak azért is magával ragadó, mert egy Sceptile és Blaziken közötti kezdőcsatát tartalmaz, de ami a legfontosabb, hogy May és Ash diák-mentor kapcsolatát képviseli. May, aki most már Ash-sel egyenrangú félként küzd meg Hoenn ászával egy olyan mérkőzésen, amely mélyen tiszteletben tartja mindkét karakter céljait.

9. Gladion örökre megváltoztatta a status quo-t

Ash Alola Liga csatája Gladionnal az anime egyik legikonikusabb fordulópontja. Ash megnyerte a Ligát és bajnokká vált, ami a feje tetejére állította a sorozatot. Ez bebizonyította, hogy a sorozatnak elege volt abból, hogy újra és újra ugyanabban a ciklusban tartsa őt. Bár ez nem egy teljes hat a hat ellen, mint Ash többi riválisa elleni küzdelme, ez a megközelítés biztosítja, hogy Ash egyik legnagyobb teljesítményének egyetlen pillanata se vesszen kárba. Ash és Gladion a Legendás és a Mitikus Pokémonok használatával mutatják meg egyedi erősségüket, és egy szívhez szóló befejezéssel zárják a rivalizálásukat.

8. Gary Oak volt Ash eredeti riválisa

Nehéz elfelejteni az első nagy riválist, akit Ash legyőzött. Gary két lépéssel Ash előtt járt az eredeti sorozatban, de amikor a legfontosabb volt, Ash végül győzedelmeskedett felette a Johto Ligában. Ezt követően ők ketten rendezték nézeteltéréseiket, és barátok lettek. Bár a csata vizuálisan nem olyan látványos, mint számos utódja, és szenved attól, hogy Pikachu kimaradt, mégis ez az eredeti sorozat legemlékezetesebb összecsapása. Megteremti a mintát az összes későbbi rivális csatához.

7. Brandon volt a Kanto csapat legnagyobb diadala

Brandon volt Ash utolsó kihívója a Battle Frontier küldetésen, és minden eddiginél nagyobb fenyegetésnek bizonyult. Miután Ash már két korábbi vereséget szenvedett a hatalmas Frontier Brain ellen, a leghosszabb életű Pokémonjait, a három kantói kezdőt hívta segítségül a harmadik csatában. Ash eredeti csapattagjainak visszatérését végignézni egy utolsó dicsőséges pillanatra hihetetlenül kifizetődő a régi nézők számára. Ez és Pikachu első győzelme egy Legendás Pokémon felett, a csata biztosította, hogy a Haladó Generáció nagy durranással búcsúzzon.

6. Lake Acuity elpusztította Ash-t a legjobb értelemben

Bár Ash rengeteg csodálatos győzelmet aratott, sok szívszorító vereséget is elszenvedett. Egyetlen más vereség sem törte össze Ash-t olyan mélyen, mint a Lake Acuity csatája Paul ellen, egy kegyetlen edző ellen, aki egész Sinnoh-ban gyötörte Ash-t. Csúnya hozzáállása ellenére Paul brutálisan taktikusan taktikázott is, különleges ellen pontokkal Ash csapata számára, aminek eredménye egy 6-2-es vereség lett. Bármennyire is lesújtó, a csata az anime egyik legerősebb pillanata ként szolgál. Paulnak ad némi nagyon szükséges fejlődést, és arra kényszeríti Ash-t, hogy elgondolkodjon saját módszereiről. Végső soron pedig a következő, a Sinnoh Ligában vívott csatájuk sokkal kielégítőbb lesz.

5. Misty Ash elleni harca

Misty a legelső társ, aki csatlakozott Ash-hez az utazásai során, és az egész eredeti anime alatt vele maradt. Hosszú történetük különleges kapcsolatot alakított ki kettejük között, és ez sehol sem mutatkozik meg jobban, mint a Sun & Moon nem hivatalos tornatermi csatájukban. Bár a csata csak egy az egy ellen zajlik, mégis jól érzékelteti Ash és Misty mély tiszteletét, miközben megmutatja, milyen messzire jutottak az újonc koruk óta. Ez a harc legalább annyira izgalmas, mint amennyire jelentőségteljes, kiváló animációval, kiváló stratégiákkal és a Mega Evolution és a Z-Moves összecsapásával.

4. Clemont volt Ash legjobban felépített tornatermi csatája

Ash és Clemont különösen keményen készültek a Lumiose Gym csatára. Egy különleges fordulat, hogy Clemont rövid időre elhagyta Ash csoportját, hogy felkészüljön a csatára, miközben Ash már az első találkozásuk óta készült rá, hogy megküzdjön vele. A csata Clemont arc csúcspontjaként szolgál. Gyönyörű akciót, az első epizódjával való párhuzamot, valamint Ash és Kalosi társai számára szívmelengető befejezést tartalmaz. Nagyon ritka, hogy egy Gym-csata ilyen alaposan felépüljön, mint ez, de ettől függetlenül működik, biztosítva, hogy mennyire hatásos volt.

3. Kukui professzor ünnepli Ash bajnoki címét

Kukui professzor lett az apafigura, aki Ash-nek sosem volt a Sun & Moon alatt. A szoros kapcsolat ellenére Ash és Kukui kölcsönös harcszeretete már a kezdetektől fogva harcot épített ki közöttük. Az Alola Liga megnyerésének jutalmaként Kukui négy részből álló, hat a hat elleni csatát vív Ash-el. Bár technikailag nincs tétje a meccsnek, mivel ez egy bemutató mérkőzés, ez nem akadályozza meg a két edzőt abban, hogy teljesen kitombolják magukat, különösen miután Tapu Koko is beszáll. A csata több rivalizálást is megold Ash Pokémonjai számára, és egyszerűen csak fenntartja a szórakozás szintjét. Rendkívül nehéz nem belemerülni abba, hogy mindkét karakter jól érzi magát.

2. Leon, Ash legerősebb kihívója

Ash Masters Eight csatája Leon ellen az anime legnagyobb csatája. Ez az egyike a sorozat két olyan csatájának, amely négy epizódon keresztül tart, és a puszta nagysága semmihez sem hasonlítható a sorozatban korábban, Ash a világ legnagyobb edzőjének végső helyéért küzd. A Pikachu és Charizard közötti végső mérkőzés mindenekelőtt két életre szóló társ Pokémon végső leszámolása. Ash összes barátja és Pokémonja megjelenik, hogy támogassa őt a teljesítményéért, és ez több mint méltó arra, hogy Ash utolsó kihívása legyen.

1. Paul lezárja az anime legjobb történetét

Paul Ash Ketchum végső riválisa és ellenfele. Hideg, számító, arrogáns és bunkó, megkérdőjelezi Ash hitének legmélyét, hogy a Pokémonokat szeretet és tisztelet által neveli. A Sinnoh Ligában vívott legnagyobb csatájukban minden, amit a harcról és egymásról tanultak, veszélybe kerül. Egyetlen más karaktert sem építettek fel úgy a végső összecsapásra, mint Pault. A Sinnoh Liga-meccsük az összes korábbi csatájára épül, számtalan párhuzamot von a korábbi epizódokkal, és Paul csodálatos karmás vereségével végződik, amelyet egykori Pokémonja, Infernape szenved el. Az Ash vs Paul a mai napig az anime minden történet szálának aranyszínvonalát jelenti.

Vélemény, hozzászólás?