You are currently viewing Anime ajánló: Yasuke legendája

Anime ajánló: Yasuke legendája

Az anime sorozat lenyűgöző látványvilággal és vonzó akciójelenetekkel rendelkezik, azonban a történetmeséléssel problémák vannak 

Az anime egy azonos nevű történelmi figurára épül, Yasuke-ra, aki az első fekete szamuráj volt, aki Oda Nobunaga alatt szolgált. Az anime kifejezetten realisztikusan mutatja be a fekete szamuráj életét, azonban hamar eltér ettől a realisztikus világtól és átmegy egy fantasy animébe páncélozott mechákkal, telekinetikus erővel rendelkező emberekkel és óriási alakváltó vérfarkasokkal. Bár a sci-fi-fantasy elemek menők, de nem tesznek hozzá sokat a karakterek mélységéhez. 

Az elismert Studio MAPPA animálta a sorozatot, úgyhogy a látványon és a harcjeleneteken van a fő hangsúly. 

Yasuke története flashbackekben játszódik le, ahol visszaemlékszünk hogyan vált Lord Nobunaga szolgálójából egy magas rangú szamurájjá. Sajnos ezenkívül nem tudunk meg többet a főszereplőről. 

Ami a mellékszereplőket illeti minden karakter besorolható egy tipikus anime karakter típusnak, amit már láthattunk más animékben: a titokzatos erővel rendelkező gyermek, a rivális, aki szövetséges lesz, és a gonosz, aki teljes hatalmat akar minden felett. A szereplők üresnek érződnek, mivel nincsenek felvezetve és nem igazán érthető a motivációjuk. 

Yasuke egy “jó” karakter, aki hűséges és becsületes. Bárcsak többet tudtunk volna meg arról, hogy mi formálta ez a hőst és hogy hogyan találkozott Lord Nobunagával 1579-ben. 

Vélemény, hozzászólás?