You are currently viewing Anime ajánló: Hell’s Paradise: Jigokuraku

Anime ajánló: Hell’s Paradise: Jigokuraku

Anime banner

A Hell’s Paradise: Jigokuraku egy új anime sorozat, amely 2023 áprilisában debütált. Egy azonos című manga sorozaton alapul, amelyet Yuji Kaku írt és rajzolt, és amely 2018-tól 2021-ig jelent meg a Shueisha Shonen Jump+ weboldalán. Az animét a MAPPA stúdió készíti, amely olyan sikeres műsorok mögött áll, mint az Attack on Titan és a Jujutsu Kaisen.

A Hell’s Paradise: Jigokuraku egy sötét fantasy és pszichológiai thriller, amely az élet elixírjének kereséséről szól egy titokzatos szigeten. A főszereplő Gabimaru, egy halálra ítélt nindzsa, aki nem tud meghalni az elképesztően erős teste miatt. Egy esélyt kap arra, hogy kegyelmet nyerjen, ha csatlakozik egy expedícióhoz, amelyet a shogun küldött a szigetre. Azonban a sziget tele van veszélyekkel és titkokkal, és Gabimaru-nak együtt kell működnie kivégzőjével, Yamada Asaemon Sagiri-vel, és más halálra ítélt bűnözőkkel, hogy túléljenek és megtalálják az elixírt.

A történet során Gabimaru és társai szembesülnek a sziget lakóival, akik különleges képességekkel rendelkező lények, akiket tao-nak neveznek. A tao egy természetfeletti erő, amelyet minden élőlény birtokol, és amely befolyásolja az érzelmeket és a viselkedést. A szigeten élők között vannak barátságosak és ellenségesek is, akik mind valamilyen módon kapcsolódnak az élet elixírjéhez.

A történet felfedi a sziget múltját és titkait, valamint Gabimaru és Sagiri kapcsolatát és motivációit. A sorozat tele van akcióval, erőszakkal, drámával és fordulatokkal, amelyek lebilincselik a nézőt.

  • Gabimaru: A sorozat főhőse. Ő egy hideg és érzelemmentes nindzsa, aki csak a feleségéről törődik, akihez vissza akar térni. Különböző harcmodorokban jártas és magas ellenálló képességgel rendelkezik a fájdalommal és a sérüléssel szemben.
  • Sagiri: A sorozat női főszereplője. Ő egy kardforgató nő a híres Yamada Asaemon kivégző családból, akiknek feladata felügyelni az expedíciót. Ő együttérző és becsületes nő, aki látja Gabimaru tehetségét és erős élni akarását.
  • Yuzuriha: Egy női nindzsa, aki a haját tudja fegyverként manipulálni. Ő ravasz és csábító, és gyakran próbál másokat saját hasznára befolyásolni. Rivalizál Gabimaru-val.
  • Shion: Egy fiatal kivégző, aki Sagiri unokatestvére. Ő arrogáns és ambiciózus, és bizonyítani akarja magát mint a legjobb a Yamada Asaemon között. Rendelkezik egy különleges képességgel, amellyel átlát az illúziókon.
  • Choubei: Egy volt szamuráj, aki bandavezér lett. Ő kegyetlen és szenvedélybeteg, és élvezi az ellenségei megölését és kínzását. Nagy seb van az arcán és egy pár sarlót használ fegyverk

Vélemény, hozzászólás?