You are currently viewing Anime Ajánló: Blue Lock

Anime Ajánló: Blue Lock

A Blue Lock egy manga és anime sorozat, amely egy radikális projekt körül forog, amelynek célja a világ legjobb csatára létrehozása a japán nemzeti focicsapat számára. A történet Yoichi Isagit követi, egy középiskolai játékost, aki csatlakozik a projekthez 299 másik tehetséges csatárral együtt. Ők egy létesítményben vannak bezárva, amelyet Blue Lock-nak hívnak, ahol egymás ellen kell versenyezniük különböző meccsekben és kihívásokban. A projektet Ego Jinpachi vezeti, egy titokzatos és könyörtelen edző, aki úgy gondolja, hogy a fociban csak úgy lehet nyerni, ha van egy egoista és önző csatár, aki bármilyen áron képes gólt szerezni.as

Anime banner

A mangát Muneyuki Kaneshiro írta és Yusuke Nomura rajzolta. 2018 augusztusában kezdte meg a megjelenését a Kodansha heti Shonen Magazine-ban, és 2023 márciusáig 23 kötete jelent meg. A mangát dicsérték a focinak intenzív és valósághű ábrázolásáért, a izgalmas és kiszámíthatatlan fordulatokért, és a sokszínű és karizmatikus karakterekért. A manga 2021-ben elnyerte a 45. Kodansha Manga Díjat a shonen kategóriában.

Az anime adaptációt az Eight Bit készítette, és 2022 októberétől 2023 márciusáig sugározták. Az első 94 mangafejezetet fedte le, több ívet is magába foglalva, mint például a Blue Lock Kiválasztás, az Első Kiválasztó Meccs, a Második Kiválasztó Meccs és a Harmadik Kiválasztó Meccs. Az animét Tetsuaki Watanabe és Shunsuke Ishikawa rendezte, Taku Kishimoto írta, és Jun Murayama komponálta. Az animében tehetséges hangszínészek szerepeltek, mint például Kazuki Ura Yoichi Isagi szerepében, Tasuku Kaito Meguru Bachira szerepében, Yuki Ono Rensuke Kunigami szerepében, Soma Saito Hyoma Chigiri szerepében, Masatomo Nakazawa Wataru Kuon szerepében, Yoshitsugu Matsuoka Jingo Raichi szerepében, Shoya Chiba Yudai Imamura szerepében és Shugo Nakamura Gin Gagamaru szerepében. Az animét rajongók és kritikusok egyaránt jól fogadták a manga hű adaptációjáért, a dinamikus animációért és hanghatásokért, valamint a fülbemászó nyitó- és zárótémákért.

A Blue Lock-hoz bejelentettek egy második évadot és egy anime film adaptációt is. A második évad folytatja a manga történetét a 95. fejezettől kezdve, míg a film egy melléksztorira összpontosít Nagi Orio-val kapcsolatban, az egyik játékossal, akit kiejtettek a Blue Lock-ból.

Ha szereted a focit vagy általában a sportot, mindenképpen nézd meg a Blue Lock-ot. Ez egy olyan sorozat, ami 100% hogy le fog nyűgözni, az intenzív és izgalmas meccsekkel, a lenyűgöző és valószerű karakterekkel, és az egyedi és eredeti alapötlettel. Akár a mangát olvasod, akár az animét nézed, nem bánod meg, hogy belevetetted magad ebbe a fantasztikus focivilágba, ahol csak a legerősebb ego élheti túl.

Az animét itt nézheted meg magyarul:https://animedrive.hu/anime/?id=1240
Illetve itt olvashatod a mangát angolul:https://www.bluelockchapters.com/

Vélemény, hozzászólás?