You are currently viewing Anime ajánló: a kedvenc animéim 2021-ből (TRuve)

Anime ajánló: a kedvenc animéim 2021-ből (TRuve)

Anime banner
Mushoku-Tensei-Jobless-Reincarnation

Mushoku Tensei: Jobless Reincarnation 

Annak ellenére, hogy egész életében terrorizálták, megvetették és elnyomták, egy harmincnégy éves bezárkózott ember mégis megtalálta az elhatározást, hogy megpróbáljon valami hősies dolgot tenni – csakhogy ez tragikus balesettel végződött. Ám a sors fintora folytán Rudeus Greyrat néven egy másik világban ébred fel, és két szerető szülőktől született csecsemőként kezdi újra az életét. 

Rudeus megőrizve előző életéből származó emlékeit és tudását gyorsan alkalmazkodik új környezetéhez. A felnőtt elméjével minden várakozást felülmúló mágikus tehetséget kezd mutatni, és egy Roxy Migurdia nevű mágus segítségével tökéletesíti képességeit. Rudeus-t megtanítja a karforgatás alapjaira az apja Paul, és megismerkedik Sylphiette-tel, egy vele egykorú lánnyal, aki hamarosan a legközelebbi barátjává válik. 

A Mushoko Tensei az év egyik legjobb animéje a véleményem szerint. Ezt az animét lehet mondani az isekai műfaj egyik megteremtőjének, hiszen az eredeti novellája 2014-ben jelent meg és az volt az egyik első isekai. Az animáció elképszető, a látványvilág hangulatos és a sztori is fordulatos és érdekes.  

Első rész magyar felirattal:

To-Your-Eternity

To Your Eternity 

Egy gömböt, amelyet csak „Ez” néven ismerünk, a Földre kerül, hogy messziről megfigyelhessük. Nem mozdul, míg egy havas napon, egy farkas a halál kapujában halad el mellette. Amikor felveszi az állat alakját, eléri a tudatosságát és vándorolni kezd, tisztázatlan céllal a fejében. Hamarosan rábukkan a farkas gazdájára – egy fiatal fiúra, aki a törzsét várja vissza a déli, halakban és gyümölcsökben bővelkedő paradicsomból. Bár a fiú magányos, mégis reméli, hogy azok, akiket az emlékeiben kedvesnek tart, nem felejtették el őt, és hogy egy nap újra találkozik velük. 

A To Your Eternity egy különleges anime, teljesen más, mint bármelyik másik anime az évben. Ez nem egy szokásos isekai, shounen, vagy esetleg romantikus anime. Nem szeretnék spoilerezni, de ez az anime furcsán realisztikus bizonyos szempontokból, annak ellenére, hogy egy alakváltó halhatatlan lényt követ a sztori.  

Első rész magyar felirattal:

 

Jujutsu kaisen

Jujutsu Kaisen 

A középiskolás Yuuji Itadori, aki az Okkult Klubban alaptalan paranormális tevékenységeknek hódol, a napjait vagy a klubhelyiségben, vagy a kórházban tölti, ahol ágyhoz kötött nagyapját látogatja. Ez a laza életmód azonban hamarosan különös fordulatot vesz, amikor tudtán kívül találkozik egy elátkozott tárggyal. Természetfeletti események láncolatát indítja el, és Yuuji hirtelen az átkok – az emberi gonoszságból és negatívitásból kialakult szörnyű lények – világában találja magát, miután lenyeli az említett tárgyat, amelyről kiderül, hogy Sukuna Ryoumen démon, az „átkok királyának” ujja. 

Yuuji saját bőrén tapasztalja meg, hogy ezek az átkok milyen veszélyt jelentenek a társadalomra, miközben felfedezi saját újonnan szerzett képességeit. Bevezetik a Tokiói Fővárosi Jujutsu Műszaki Középiskolába, és elkezd egy olyan úton járni, ahonnan már nem térhet vissza. 

A Jujutsu Kaisen egy elképesztő shounen, az animáció gyönyörű, és a karakterek is érdekesek, a párbeszédek pedig remekül vannak megírva. A Jujutsu Kaisen egy hatalmas franchise lesz a jövőben, ha a folytatása is ilyen sikeres lesz, mivel nagyon jól designoltak a karakterek, emlékezetesek, és az akció jelenetek elképesztőek.  

Első rész magyar felirattal:

Vélemény, hozzászólás?