You are currently viewing A szezon legjobban várt új animéi

A szezon legjobban várt új animéi

A 2022-es téli évad anime folytatásai fenomenálisak. Attack on Titan, Demon Slayer és egyéb legendás animék folytatását kaptuk meg ebben a szezonban, azonban nem szabad elfelejtkeznünk az új animékről sem, mivel ez az év is rengeteg remek új animét hoz magával. 

Demon Slayer banner

My Dress-Up Darling

dress-up-darling-social

Wakana Gojou-t, a japán baba készítő tehetséget, egy gyermekkori incidens miatt traumatizálta a barátja, aki nem vette jó néven a hagyományos babák iránti szeretetét. Magányosan tölti napjait és a gimnázium háztartástan termében talált nyugalmat. Wakana számára az olyan emberek, mint a gyönyörű Marin Kitagawa, a trendi lány, akit mindig barátok tömkelege vesz körül, gyakorlatilag egy másik világból érkezett idegenek. Ám amikor a vidám Marin – aki sosem volt szégyenlős – egy nap iskola után észreveszi Wakanát, amint éppen varrogat, azzal a céllal ront be, hogy a csendes osztálytársát rávegye titkos hobbijára: a cosplayre! Vajon Wakana sebzett szíve képes lesz-e kezelni ennek a szexi idegennek az invázióját?! 

  1. rész az indavideón itt

Trailer:

The Genius Prince’s Guide to Raising a Nation Out of Debt 

portada_tensai-ouji-no-akaji-6

Nem könnyű zseninek lenni…  

Wein herceg kész árulást elkövetni. És ki hibáztatná őt? A szánalmas kis királysága irányításának lehetetlen feladatával szembesülve ez a szegény fickó egyszerűen nem tud megállni a lábán! De azzal a zseniális ötletével, hogy elárverezi az országát, ez a lusta herceg egyszer s mindenkorra nyugdíjba vonulhat. Vagy legalábbis ez volt a terv… amíg áruló tervei katasztrofális következményekhez nem vezetnek – nevezetesen véletlen győzelmekhez és népe szeretetéhez!  

  1. rész az indavideón

Trailer:

The Strongest Sage with the Weakest Crest 

strongest-sage-weakest-crest

A mágia világában a mágusok erejét és jövőjét születésükkor előre meghatározzák az úgynevezett „Jelek” – négy szimbólum – révén, amelyek kategorizálják az ember mágiára való alkalmasságát. Egy hihetetlenül képzett bölcs, aki azon kesergett, hogy a jelét nem tartják alkalmasnak harcra, és csak a mágia fokozására alkalmas, úgy döntött, hogy több ezer évvel a jövőben reinkarnálódik.  

Mathias Hildesheimrként születik újjá – hatéves kisfiúként és egy hercegi család harmadik fiaként -, és eléri a közelharcra mindig is vágyott jelet. Sajnos az is kiderül, hogy az emberiség mágia- és kardforgatási tudása drasztikusan leépült ebben a korban; csak szórványosan lehet találni silány mágikus felszereléseket, miközben a legalapvetőbb varázslatok is feledésbe merültek. Súlyosbítja a helyzetet, hogy a jelenlegi jelét, amelyet egykor a legerősebbként üdvözöltek, ma már a legrosszabbnak tartják.  

Amikor Mathias 12 éves lesz, páratlan kardforgató képességei miatt bekerül a Második Királyi Akadémiára. Az előítéleteket megdöntve azonnal hullámokat vet az akadémián és azon túl is. Az egykori bölcs azonban az árnyékban munkálkodó sötét erők jeleit fedezi fel, és mivel az emberiség gyengébb, mint valaha, Mathiason múlik, hogy meghiúsítsa gonosz terveiket.  

  1. rész az indavideón

Trailer:

Sabikui Bisco

Sabikui-Bisco

A posztapokaliptikus Japán száraz, homokos pusztaságán pestisszerű szél fúj. Ahogy végigsöpör az élőkön és életteleneken egyaránt, a rozsda az egyetlen, ami a nyomában marad. A világ katasztrofális állapotának okát gombaspóráknak vélik. Bisco Akaboshi, akit „Emberevő Gomba” néven ismernek, egy körözött bűnöző íjász, akinek nyilai azonnal gombát növesztenek, bárhol is érnek földet. Valójában azonban ő egy „Gombavédő”, egy olyan személy, aki gombákat terjeszt, hogy gazdagítsa a földet, és visszaállítsa a korábbi állapotát.  

A rákos Akutagawa és a fiatal orvos, Milo Nekoyanagi oldalán Bisco Japán pusztaságain keresztül a legendás „Sabikui” – egy panaceás gomba, amely állítólag a rozsda minden formáját felfalja – keresésére indul. 

  1. rész az indavideón

Trailer:

Vélemény, hozzászólás?