You are currently viewing A Spy x Family szerzője nem kedveli Anya-t és a többi karaktert?

A Spy x Family szerzője nem kedveli Anya-t és a többi karaktert?

A Spy x Family 2. évadának sikeres adásba kerülése óta terjed az a hír, hogy a sorozat szerzője, Tatsuya Endo gyűlöli alkotását, de vajon mennyire igaz ez? Honnan származik ez az információ?

Anya

Miért vetődött fel ez a kérdés?

Nemrég jelent meg a Spy x Family című népszerű anime- és mangasorozat hivatalos rajongói könyve „Eyes Only” címmel. Ebben a rajongói könyvben a szerzővel, Tatsuya Endóval készült interjú, aki válaszolt néhány neki feltett kérdésre. Ennek az interjúnak az volt a főcíme, amikor a híres Kék ördögűző című manga szerzője, Kazuo Kato a sorozat egyik főszereplőjének, Loid Forgernek a dizájnjáért dicsérte. Endo-sensei válasza erre a dicséretre a következő volt:

Feladtam azt, amit eredetileg rajzolni akartam, és azt rajzoltam, amit a világ látni akar, nem magamat, így nem kötődöm a karakterekhez (nevet).

Tatsuya Endo arról, hogy dicséretet kapott a karakterei dizájnjáért.

Ez a mondat elhitette az emberekkel, hogy Endo-sensei nem szerette a karaktereit, mivel izgalom nélkül kellett megrajzolnia őket, és dicsérnie kellett a rajongóit. Ezen kívül Endo-sensei azt is elmagyarázta, hogy „aranyos” és „menő” karaktereket kellett rajzolnia, hogy a tömegek dicséretét elnyerje, ahogy azt a szerkesztője elmondta. A „nem vonzó karaktertervezés” volt az oka annak, hogy az előző munkája, az „, Ishi ni Usubeni, Tetsu ni Hoshi” nem kapott nagy népszerűséget, így Endo-sensei kénytelen volt figyelembe venni a szerkesztője tanácsát, és vonzó karakterterveket rajzolni.

Tatsuya Endo azt is hozzátette, hogy nem szereti a kémeket. Az egyetlen dolog, amit szeret, az a „titkos személyazonosság”, ezért mondta, hogy az eredeti mangában kémek, azaz Loid Forger mint Twilight, a kém.

Loid Forger

Tatsuya Endo utálja a karaktereit?

A válasz erre valószínűleg nem. Lehet, hogy Endo-sensei személyes motiváció nélkül rajzolta őket, de nem mondott semmi olyat, ami arra utalna, hogy utálja őket. A rajongói könyvben Tatsuya Endo is hozzátette:

A Spy x Family egy rehabilitációs munka számomra, hogy mangakaként újjáéledjek, amikor hullámvölgybe kerültem,…

Tatsuya Endo a Spy x Family munkájának motivációjáról

Ez a sor azt mutatja, hogy a korábbi munkáiért kapott dicséretek hiánya mennyire szorult helyzetbe hozta Endo-senseit, és most a Forger Family történetén dolgozik, hogy a való életben is motivált maradjon, ami azt mutatja, hogy ez a sorozat mennyire fontos az életében.

Anya

Később a Spy x Family szerkesztőjével, Shihei Linnel a MangaPlus-on készült interjúból kiderült, hogy Endo-sensei mennyire izgatottan dolgozott a sorozaton. Elmondta, hogy miután Endo-sensei-vel befejeztek két one-shotot, úgy döntöttek, hogy egy új, hosszú távú mangába kezdenek. Ez a manga egyesítené Endo-sensei jó munkáit, mint az Ishi ni Usubeni, Tetsu ni Hoshi és az ISpy; így döntöttek a Spy x Family mellett, mint a manga neve. És ennek a mangának a sorozatgyártása „gyakorlatilag eldőlt” már a közös mangatalálkozó előtt is.

A Spy x Family egy „Twilight” nevű kém történetét követi, akinek az a feladata, hogy beszivárogjon egy iskolába, hogy információkat szerezzen az igazgatóról, egy lehetséges bűnözőről. A Loid Forger nevet kapja, és néhány nap alatt családot kell alapítania.
Egy árvaházból örökbe fogad egy „Anya” nevű kislányt, és megegyezik egy „Yor” nevű nővel, hogy a felesége lesz. Nem tudja, hogy a lánya egy Esper, a felesége pedig egy „Tüskés Hercegnő” nevű bérgyilkos. Vajon képesek lesznek-e ők hárman együtt élni és megtapasztalni a család érzését?

Vélemény, hozzászólás?