You are currently viewing A Pluto anime leleplezi a premiert és bemutat egy új trailert

A Pluto anime leleplezi a premiert és bemutat egy új trailert

Anime banner

A Naoki Urasawa és Takashi Nagasaki mangasorozatán alapuló, nagy érdeklődéssel várt Pluto anime új információkat közölt a főszereplőkről és a 2023-as premierdátumról. A sorozatból egy kis ízelítő is napvilágot látott. A Netflix fogja streamelni az animét.

A sorozatot a Studio M2 animálja, a GENCO pedig a Pluto producere lesz. A főszereplők között szerepel Shinshu Fuji mint Gesicht, Hikasa Yoko mint Atom és Suzuki Minori mint Uran. Az anime további információit a közelgő AnimeJapan 2023 rendezvényen jelentik be.

„Nagyra értékelem mindenkinek a bátorságát, aki vállalta a kihívást, hogy a PLUTO alapján anime készüljön. Izgatottan várom ennek az új sorozatnak a születését, hogy meghódítsa az emberek szívét. Remélem, hogy most jobban, mint valaha, Osamu Tezuka üzenete eljut a világhoz”

A szerző, Naoki Urosawa nyilatkozata

„A PLUTO megörökölte Tezuka filozófiáját, és nem pusztán a háborúellenesség üzenetét közvetíti, hanem arra emlékeztet, hogy mindkét oldalon szenvedés van… de mégis, az egyetlen válasz, ami megmarad, a béke”.

Takashi Nagasaki társszerző nyilatkozata.
Pluto anime

Ez az első nagyobb frissítés a Pluto anime adaptációjáról 2022 májusa óta, amikor a Studio M2 alapítója, Masao Maruyama megerősítette, hogy az anime még mindig készül. Az animét először 2017-ben jelentették be a franciaországi Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon. A Pluto manga Osamu Tezuka Astro Boy című mangáján alapul, pontosabban a „The Greatest Robot on Earth” (A legnagyobb robot a Földön) című arc-on. A Pluto sorozatban jelent meg a Shogakukan Big Comic Original magazinjában 2003 szeptemberétől 2009 áprilisáig.
A Viz Media licencelte a mangát angolul, az első kötetet így jellemzi:

Egy ideális világban, ahol az emberek és a robotok egymás mellett élnek, valaki vagy valami elpusztította a hatalmas svájci robotot, Mont Blanc-ot. Máshol egy robotjogi csoport kulcsfiguráját meggyilkolják. A két eset látszólag nem függ össze… kivéve egy nagyon szembetűnő nyomot – mindkét áldozat testét valamiféle bizarr kollázzsá formálták, az áldozatok fejénél elhelyezett rögtönzött szarvakkal kiegészítve. Az Interpol a robotnyomozó Gesichtet bízza meg ezzel a rendkívül furcsa és bonyolult üggyel – és végül rájön, hogy a világ hét nagy robotjának egyikeként ő is a célpontok közé tartozik.

Vélemény, hozzászólás?