You are currently viewing A My Hero Academia szerzője fontolgatja a manga történetének meghosszabbítását

A My Hero Academia szerzője fontolgatja a manga történetének meghosszabbítását

2021 decemberében, a Jump Festa rendezvényen Bakugo szinkronszínésze felolvasott egy üzenetet a szerzőtől, amelyben elárulta, hogy a My Hero Academia mangasorozat 1 év múlva véget ér.

A hír, hogy a manga egy év múlva véget ér, sokkoló fejlemény volt a rajongók számára, akik évek óta követik a mangát, és talán szerették volna látni, ahogy Deku felnőtté válik és az első számú hős lesz. De ha a manga 12 hónap alatt véget érne, a történet fejlődésének ütemét tekintve soha nem láthatnánk ezt a jövőt.

My hero academia banner

Jó hír a My Hero Academia rajongóknak, hogy a szerző átgondolja döntését, hogy ilyen gyorsan befejezi a mangát. A Weekly Shonen Jump mangakiadó magazinjában van egy oldal, ahol a magazin összes mangaszerzője nyilatkozik valamiről. Általában unalmasak és nem kapcsolódnak magához a sorozathoz, azonban néha értékes információkat is kapunk.

Kohei Horikoshi, a My Hero Academia szerzője a Weekly Shonen Jump 45. számában nyilatkozott:

„A tavalyi év végén azt mondtam, hogy a sorozatnak 1 év múlva vége lesz, de már 10 hónap telt el. Újra átgondolom a dolgot.”

Kohei Horikoshi

Nyilvánvaló, hogy Horikoshi sensei még mindig azon gondolkodik, hogy mikor fejezze be a sorozatot. Másrészt a mangasorozat őrületbe megy, Deku szinte már-már őrjöngő üzemmódba kapcsolt. A rajongók szeretnének még többet látni Deku dühöngéséből, mielőtt a manga hivatalosan véget érne.

Akár úgy döntött Horikoshi, hogy befejezi a mangát, akár folytatja, valószínűleg a Jump Festa 2023 során kapjuk meg a frissítést. A Jump Festa 2022-en Horikoshi azt mondta, hogy ha meggondolta magát (a manga befejezésével kapcsolatban), akkor megkéri Deku VA-ját, hogy olvasson fel egy másik nyilatkozatot.

Horikoshi nem vesz részt semmilyen anime vagy manga eseményen a magánélet védelme miatt, de ez valószínűleg változni fog, miután Japánban elfogadják az új törvényt, ami arra kényszeríti a mangakákat és más hírességeket,(erről itt olvashatsz) hogy felfedjék valódi személyazonosságukat. Horikoshi sensei a rajongók kritikáját kapta, miután megrajzolt egy ellentmondásos Invisible Girl plakátot; remélhetőleg a mangasorozat meghosszabbításának híre megnyugtatja a rajongókat.

A másik oldalon a My Hero Academia anime továbbra is erős, Japánban jelenleg a 6. évadot vetítik. Az MHA 6. évada 6 hónapig fog futni, összesen 25 epizóddal. A nemzetközi rajongók a Crunchyrollon nézhetik a sorozatot.

Szeretnéd, ha a My Hero Academia mangasorozat még néhány évig folytatódna? Oszd meg velünk a véleményed az alábbi komment szekcióban.

Vélemény, hozzászólás?