You are currently viewing A CloverWorks és a Wit Studio új céget hozott létre, hogy több profitot adjon az alkotóknak

A CloverWorks és a Wit Studio új céget hozott létre, hogy több profitot adjon az alkotóknak

Az anime stúdiók, a CloverWork és a Wit Studio az Aniplex és a kiadó, a Shuiesha összefogtak, hogy létrehozzanak egy új produkciós céget JOEN néven. Ennek az új produkciós cégnek a fő fókusza anime tévésorozatok, anime filmek és rövid klipek tervezése és gyártása lesz.

A vállalat célja, hogy a gyártást a CloverWorks és a Wit Studio számára is a „legjobb gyártósorokhoz és alkotókhoz” irányítsa, ahelyett, hogy a folyamatot csak egyetlen vállalaton keresztül irányítaná.

Mint a legtöbb anime rajongó tudja, hogy az anime sorozatokból és a merchandise termékekből származó profit nagy része a befektetőkhöz kerül, és a termék mögött álló alkotók, beleértve a mangakákat, az illusztrátorokat és a többi, az animén dolgozó alkotót, nagyon kevés profitot kapnak. A JOEN megpróbálja megváltoztatni ezt az üzleti modellt.

Az új cég célja az is, hogy mindkét stúdió számára jobb üzleti modellt biztosítson, lehetővé téve a nyereség hatékonyabb elosztását „a személyzet, az alkotók és az animációs stúdióban részt vevők” között. A vállalat a CloverWorks és a Wit Studio mellett számos más stúdióval is tervezi az együttműködést.

A CloverWorks producere, Yuuichi Fukushima és a WIT Studio producere, Tetsuya Nakatake a JOEN reprezentatív igazgatója. A vállalat kezdeti tőkéje 100 millió jen (több mint 783 ezer amerikai dollár). A két cég jelenleg a SPY x FAMILY anime-adaptációján dolgozik együtt, míg a CloverWorks nemrég a Sono Bisque Doll wa Koi wo Suru ( My Dress-Up Darling ) és az Akebi-chan no Sailor fuku ( Akebi’s Sailor Uniform ) című filmeket készítette; míg a WIT Studio nemrég az Ousama Ranking ( Ranking of Kings ) és a Vivy című filmeket: Fluorite Eye’s Song.

Vélemény, hozzászólás?