You are currently viewing A Blue Lock anime adaptációt kap

A Blue Lock anime adaptációt kap

A Bandai Namco Arts csütörtökön megnyitotta a Muneyuki Kaneshiro és Yuusuke Nomura Blue Lock című mangájának televíziós anime adaptációjának hivatalos weboldalát, ahol a főszereplők, a produkciós stáb, egy teaser vizuális anyag és egy teaser promó videó is megjelent. Az anime sorozat 2022-ben debütál majd. 

Blue lock poszter

Szinopszis 
Miután elgondolkodnak a japán futball jelenlegi helyzetén, a Japán Labdarúgó Szövetség úgy dönt, hogy a rejtélyes és excentrikus edzőt, Jinpachi Egót alkalmazza, hogy megvalósítsa álmát, a világbajnokság megnyerését. Mivel úgy véli, hogy Japánból hiányzik egy gólra éhes, egoista csatár, Jinpachi elindítja a „blue lock”-ot egy börtönszerű létesítményt, ahol háromszáz tehetséges csatárt szigetelnek el és állítanak szembe egymással Japán középiskoláiból. A Blue Lock egyetlen túlélője elnyeri a jogot, hogy a válogatott csatára legyen, aki pedig kikap, azt örökre eltiltják a csapatba való belépéstől. 

A kockázatos projektre kiválasztott Yoichi Isagi, egy csatár, akinek nem sikerült a középiskolai focicsapatát a nemzeti bajnokságba juttatnia. Miután úgy döntött, hogy ahelyett, hogy saját maga lőtt volna gólt, inkább passzol egy csapattársának, aki kihagyta, nem tud nem arra gondolni, hogy vajon más lett volna-e az eredmény, ha nem így dönt, ha önzőbb lett volna. A Blue Lock Project által nyújtott hatalmas lehetőséget kihasználva Yoichi célja, hogy eloszlassa kétségeit, és eleget tegyen utolsó vágyának: a világ legjobb csatárává váljon, és Japánt világbajnokká tegye. 

Kaneshiro és Nomura 2018 augusztusában kezdte el a focimanga folytatását a Weekly Shounen Magazine-ban. A Kodansha május 17-én adta ki a 14. kötetet, a 15. kötet pedig a tervek szerint augusztus 17-én jelenik meg. A Blue Lock kötetekből összesen 4,5 millió példányt adtak ki. 

Vélemény, hozzászólás?