You are currently viewing A Berserk anime egy titokzatos visszaszámlálással incselkedik a nagy bejelentés kapcsán

A Berserk anime egy titokzatos visszaszámlálással incselkedik a nagy bejelentés kapcsán

A Berserk hivatalos weboldalán október eleje óta egy rejtélyes visszaszámláló számol vissza, és a cikk írásakor már csak 12 nap van hátra. A számláló 69 napnál, 23 óránál, 59 percnél és 44 másodpercnél kezdődött. Ahogy a visszaszámláló visszatekert, Behelit szemei idővel lassan kinyíltak. Arról nincs információ, hogy miért történik a számlálás, vagy hogy mire számíthatnak a rajongók. Ez azonban nem akadályozta meg a Berserk-rajongókat abban, hogy a legjobbakban reménykedjenek: egyesek szerint ez valahogy összefügghet a manga utolsó részének bejelentésével, vagy akár az 1997-es anime Netflixen való megjelenésével.

Függetlenül attól, hogy mit jelentenek be, a Berserk-rajongók számára ez egy kiváló év volt, hiszen a sorozat visszatérése a készítő, Kentaro Miura korai halála után történt. Miután Miura 2021-ben meghalt, a sorozat szünetelt, amíg a kiadó úgy nem döntött, hogy közeli barátja és mangaművész társa, Kouji Mori veszi át a történet megírását. Mori elárulta, hogy a történetet a Miurával a halála előtt folytatott beszélgetések alapján fogja megírni. Emellett Miura korábbi asszisztensei a Studio Gagából továbbra is a mangasorozat grafikai munkáit készítenék. A Berserk rajongói többek között rajongói művészetekkel ünnepelték a szünetről visszatérő mangát.

A Berserk egy mangasorozatként indult, amelyet Kentaro Miura írt és illusztrált. A manga egy középkori Európa ihlette világban játszódik, a történet Guts és Griffith, a magányos kardforgató, illetve a „Sólyom Bandája” zsoldoscsoport vezetője. Guts egy felakasztott holttestből született, és rosszindulatú nevelőapja, Gambino nevelte fel zsoldosnak. Guts végül kiszabadul Gambino karmai közül, elmenekül a zsoldoscsoportból, és eladóként dolgozik. Guts hírhedtsége felkelti Griffith figyelmét, ami arra készteti őket, hogy összefogjanak: Guts csatlakozik a „Sólyom bandájához”. Egy sor sajnálatos esemény történt a csoporttal, miután elkezdődött a „Napfogyatkozás” nevű esemény.

Alig több mint két hét van hátra a nagy bejelentés megjelenéséig, a rajongók újrra olvashatjják a Berserk mangát, vagy Aniplex emellett a Berserk anime-filmeket is újravágta a televíziós sugárzáshoz „Memorial Edition” néven, amelyet a rajongók a Prime Videón vagy a Crunchyrollon keresztül nézhetnek.

Vélemény, hozzászólás?