You are currently viewing A 2022-es tavaszi szezon legjobban várt anime folytatásai

A 2022-es tavaszi szezon legjobban várt anime folytatásai

The Rising of the Shield Hero 2. évad 

Rising of the shield hero

Az első évad bevezetője: 
A Négy bíboros hős, hétköznapi ember a mai Japánból, akiket Melromarc királyságába hívtak, hogy megmentői legyenek. Melromarc egy olyan ország, amelyet a Katasztrófa Hullámai sújtanak, amelyek évszázadok óta többször is feldúlták az országot és katasztrófát hoztak a lakosaira. A négy hős kardot, lándzsát, íjat és pajzsot kap, hogy legyőzzék ezeket a hullámokat. Naofumi Iwatani, egy otaku, arra a sorsra jut, hogy ő lesz a „Pajzs Hőse”. Naofumit csak egy ócska pajzzsal felfegyverkezve, gyenge támadó képességei és erőtlen személyisége miatt lekicsinylik és kigúnyolják hős társai és a királyság népe. 

Amíg a hősöknek segítenek és edzőtársakat biztosítanak, Naofumi az egyetlen emberrel indul útnak, aki hajlandó vele együtt edzeni, Malty Melromarccal. Hamarosan azonban elárulja őt, és hamisan megvádolják azzal, hogy kihasználta őt. Naofumit ezután Melromarc népe erősen diszkriminálja és gyűlöli valamiért, amit nem ő tett. Tovább haladva azonban egyre nehezebbé válik az egyedüllét, ezért Naofumi vesz egy Raphtalia nevű, a halál küszöbén álló rabszolgát, aki elkíséri őt az útjain. 

Ahogy a Hullámok közelednek a királyság felé, Naofuminak és Raphtaliának meg kell küzdenie a királyság túléléséért, és meg kell védenie Melromarc népét a balszerencsés jövőtől. 

Kaguya-sama: Love Is War – Ultra Romantic 

kaguya-sama-love-is-war-ultra-romantic-key-visual

Az első évad bevezetője:  
A híres Shuchiin Akadémián Miyuki Shirogane és Kaguya Shinomiya a diákközösség legjobb képviselői. Az ország legjobb tanulójaként rangsorolt és a társai és a mentorok által egyaránt tisztelt Miyuki a diáktanács elnöke. Mellette az alelnök Kaguya – a gazdag Shinomiya család legidősebb lánya – minden elképzelhető területen jeleskedik. Az egész diákság irigyli őket, a tökéletes párnak tartják őket. 

Azonban annak ellenére, hogy mindkettőjükben már kialakultak érzelmek a másik iránt, egyikük sem hajlandó bevallani azokat. Aki először vallja be, veszít. Mivel a becsületük és a büszkeségük forog kockán, Miyuki és Kaguya egyformán elszántak, hogy ők legyenek azok, akik győztesen kerülnek ki a szerelem csatamezejéről! 

Komi Can’t Communicate 2. évad 

Hitohito Tadano egy hétköznapi fiú, aki a gimnázium első napjára egyszerű tervvel érkezik: elkerülni a bajt, és mindent megtesz, hogy elvegyüljön a többiek között. Sajnos rögtön kudarcot vall, amikor helyet foglal az iskola madonnája, Shouko Komi mellett. A társai most már úgy ismerik fel, mint akit ki kell iktatni, hogy esélyt kapjanak arra, hogy az osztály legszebb lánya mellé ülhessen. 

A hosszú, sötét hajú, gyönyörű és kecses Kominak titokzatos személyisége van, mindenki imádja és hatalmas népszerűségnek örvend. Mindenki tudta nélkül azonban bénító szociális szorongás gyötri, ami megakadályozza abban, hogy beszéljen osztálytársaival. 

Amikor egyedül marad az osztályteremben, az események láncolata arra kényszeríti Komit, hogy Tadanóval a táblára írva, mintegy egyirányú beszélgetés formájában lépjen kapcsolatba. Mivel ő az első, aki rájön, hogy nem tud megfelelően kommunikálni, Tadano felkapja a krétát, és szintén írni kezd. Végül rájön, hogy Komi célja, hogy a gimnáziumi évei alatt száz barátot szerezzen. Ennek érdekében úgy dönt, hogy segítő kezet nyújt neki, így ő az első barátja lesz. 

Date A Live IV 

date-a-live-iv

Az első évad bevezetője:  
Három évtizeddel ezelőtt több mint százmillió ember esett áldozatul egy példátlan katasztrófának, amely „térrengés” néven vált ismertté. Azóta az emberiség olyan ellenintézkedéseket dolgozott ki, amelyekkel mérsékelni lehet a jövőbeni katasztrófák okozta károkat, mint például az azonnali evakuálási módszerek és az építészeti károk azonnali újjáépítése. 

Jelenleg a 16 éves Shidou Itsuka egyedül él húgával, Kotorival. Egy nap az előzetes figyelmeztetések ellenére egy térbeli rengés elkapja. Csodával határos módon túléli a robbanást, és a robbanás nyomán találkozik egy titokzatos lánnyal, akiről hamarosan megtudja, hogy „Szellem” – természetfeletti lények, akik a térrengések okozói. Véletlenül értesül a „Szellem elhárító Csapatról”, egy speciális katonai egységről, amelynek feladata, hogy nyers erővel elpusztítsa ezeket a Szellemeket. 

Mintha ezek a felfedezések nem lennének elég sokkolóak, Shidou azon kapja magát, hogy beszervezik a Ratatoskr-nek, egy szervezetnek, amely a Szellemek által jelentett fenyegetés békés csökkentését tűzte ki célul – és amelynek a húga a parancsnoka! A Ratatoskr új fegyvereként Shidou-nak meg kell semmisítenie a Szellemek erejét, hogy megakadályozza, hogy még nagyobb pusztítást okozzanak. 

Ascendance of a Bookworm 3. évad  

Ascendance-of-a-Bookworm-Visual

Az első évad bevezetője:  
Urano Motosu imádja a könyveket, és végtelen vágyat érez az irodalom olvasására, függetlenül a témától. Majdnem beteljesíti álmai munkáját, hogy könyvtáros legyen, mielőtt egy baleset véget vet az életének. Amikor utolsó lélegzetét veszi, azt kívánja, hogy következő életében még több könyvet olvashasson.  

Mintha a sors meghallgatná imáját, Myne-ként ébred újjá – egy törékeny ötéves kislányként, aki a középkorban él. Ami azonnal eszébe jut, az a szenvedélye. Megpróbál olvasnivalót találni, de csak a rendelkezésére álló könyvek hiánya miatt csalódik.  

Nyomda nélkül a könyveket kézzel kell írni és másolni, ami nagyon drágává teszi őket; mint ilyen, csak néhány nemes engedheti meg magának – de ez nem állítja meg Myne-t. Bebizonyítja, hogy olvasni akarása megtörhetetlen, és ha nincsenek könyvek a közelben, akkor ő maga fog készíteni! 

Vélemény, hozzászólás?