You are currently viewing A 2022-es év legjobb anime-i

A 2022-es év legjobb anime-i

A 2022-es év animék felhozatalából elég erős volt, ha csak belegondolunk folytatódott az Attack on Titan, megérkezett a Bleach Thousand-Year Blood War és olyan sikeres újjoncoknak is örülhettünk mint a Cyberpunk: Edgerunners vagy éppen a Spy x Famil. Az Anime Corner jóvoltából pedig hoztunk nektek egy listát amiben láthatjuk hogy több mint 80000 ember szavazatából, melyek is lettek a legjobb anime-ék a 2022-es évben. Nektek melyek voltak a kedvenc anime-jeid a 2022-es évből Írd meg nekünk kommentben. Most pedig lássuk az eredményt.

Attack on titan banner

2022 legjobb férfi anime karakterei.

2022 legjobb női anime karakterei.

10. BOCCHI THE ROCK!

Bocchi the Rock

Szinopszis:

A magányos és szociálisan szorongó Hitori „Bocchi” Gotou, aki arra vágyik, hogy barátokat szerezzen és élőben lépjen fel egy zenekarral, a gitározásnak szenteli idejét. Egy sorsdöntő napon Bocchi találkozik a társaságkedvelő dobossal, Nijika Ijichivel, aki meghívja őt a Kessoku együttesbe, amikor a gitárosuk, Ikuyo Kita elmenekül az első fellépésük előtt. Nem sokkal később Bocchi megismerkedik utolsó bandatársával, a vagány basszusgitárossal, Ryou Yamadával.

9. SPY x FAMILY

spy-x-family

Szinopszis:

A „Twilight” néven ismert ügynök számára egyetlen parancs sem túl magas, ha az a béke érdekében történik. Westalis mesterkémjeként Twilight fáradhatatlanul dolgozik azon, hogy megakadályozza, hogy a szélsőségesek háborút szítsanak a szomszédos országgal, Ostaniával. Legújabb küldetése során Ostania politikusa, Donovan Desmond után kell nyomoznia úgy, hogy beszivárog a fia iskolájába: a tekintélyes Éden Akadémiára. Így az ügynök karrierje legnehezebb feladata elé néz: megnősül, gyermeket vállal, és családosat játszik.

8. Lycoris Recoil

Lycoris Recoil

Szinopszis:
A terrorcselekmények száma Japánban soha nem volt még ilyen alacsony, köszönhetően a Direct Attack (DA) nevű szindikátus erőfeszítéseinek. A szervezet árva lányokat nevel fel gyilkosokként, hogy a „Lycoris” programjuk keretében merényleteket hajtsanak végre. Takina Inoue egy kivételes Lycoris, aki erős céltudatossággal és a tökéletességre való hajlammal rendelkezik. Sajnos egy túszdráma próbára teszi a türelmét, és az ebből fakadó engedetlenség miatt áthelyezik az ügyészségről. Nem örül annak, hogy elveszíti az egyetlen helyet, ahová tartozott, ezért vonakodva érkezik új bázisára, a LycoRecóba, egy álcázott kávézóba.

7. Summer Time Rendering

Summer Time Rendering

Szinopszis:
Szülei halála óta Shinpei Ajiro a Kofune családdal és két lányukkal, Mióval és Ushióval élt. Bár ezután elhagyta az otthonául szolgáló szigetet, hogy Tokióban folytassa tanulmányait, Shinpei visszatér, miután Ushio tragikus módon megfullad egy kislány mentési kísérlete közben. A temetésen legjobb barátja tájékoztatja őt az Ushio nyaka körül talált zúzódásokról, amelyek kétségessé teszik a lány halálának okát.

Shinpei gyanúja szerint gyilkosság történt, ezért átértékeli a közelmúlt eseményeit, de a furcsa események csak folytatódnak. Az eltűnő emberek és más megmagyarázhatatlan események arra késztetik Mio-t, hogy felidézzen egy régi népmesét, amely az „Árnyak” nevű entitásokra utal, és amely talán nem is teljesen fantázia. Állítólag az árnyékkal való találkozás megjósolja az illető közelgő halálát. A Hitogashima-sziget sötét oldalával szembenézve Shinpei szembeszáll a zord sorsával, hogy teljesítse Ushio utolsó akaratát – és megvédje Mio-t.

6. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Entertainment District Arc

Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba Entertainment District Arc

Szinopszis:
A Mugen Train incidens pusztítása még mindig súlyosan nyomasztja a Démonölő Testület tagjait. Annak ellenére, hogy időt kaptak a felépülésre, az életnek folytatódnia kell, hiszen a gonoszok sosem alszanak: egy gonosz démon terrorizálja a Yoshiwara szórakoztató negyed csábító nőit. A Hangoszlop, Tengen Uzui és három felesége az ügyön van. Amikor azonban hamarosan elveszíti a kapcsolatot a házastársaival, Tengen a legrosszabbtól tart, és Tanjirou Kamado, Zenitsu Agatsuma és Inosuke Hashibira segítségét kéri, hogy beépüljenek a kerület legelőkelőbb házaiba, és megtalálják a romlott Felső rangú démont.

5. Cyberpunk: Edgerunners

Cyberpunk: Edgerunners

Szinopszis:
Az álmok halálra vannak ítélve Night Cityben, egy futurisztikus kaliforniai metropoliszban. A város nyomornegyedében élő tinédzserként David Martinez megpróbálja teljesíteni édesanyja életre szóló kívánságát, hogy eljusson az Arasaka, a világ vezető biztonsági vállalatának csúcsára. Ennek érdekében a tekintélyes Arasaka Akadémiára jár, miközben édesanyja fáradhatatlanul dolgozik, hogy családjukat fenntartsa.

Amikor egy utcai bandával történt incidens miatt David élete romokban hever, rábukkan a Sandevistan kiberkészülékre. A dühtől fűtve David beülteti az eszközt a hátába, és arra használja, hogy bosszút álljon. Emiatt kirúgják az akadémiáról, és szertefoszlik a reménye.

Miután szemtanúja lett David újonnan szerzett képességeinek, a gyönyörű adattolvaj, Lucyna „Lucy” Kushinada felajánlja, hogy összefog vele, és ezzel átadja neki a jegyet a megváltáshoz. A Lucyval való társulás azonban bevezeti Davidet az Edgerunnerek világába – a cyborg bűnözők világába, akik pénzért minden törvényt megszegnek. Az Edgerunnerek gyakran életüket vesztik, ha a cyberware nem töri meg előbb az elméjüket; de a túlélésért folytatott harcában egy korrupt rendszerben David kész mindent kockára tenni.

4. Kaguya-sama: Love is War – Ultra Romantic

Kaguya-sama: Love is War - Ultra Romantic

Szinopszis:
A Shuchiin Akadémia diáktanácsának elit tagjai folytatják a mindennapos versengést. A tanács elnöke, Miyuki Shirogane naponta összecsap az alelnökkel, Kaguya Shinomiyával, és mindketten foggal-körömmel küzdenek azért, hogy rávegyék a másikat, hogy vallja be romantikus szerelmét. Kaguya a gazdag, merev családja szigorú keretei között küzd, és lázad a hideg alapértelmezett viselkedése ellen, miközben Shirogane és a többi barátja iránt is kezd közeledni.

Eközben a tanács pénztárosa, Yuu Ishigami szenved a Tsubame Koyasu iránti reménytelen szerelmének súlya alatt, aki egy népszerű felsős diák, és aki segít új önbizalmat ébreszteni benne. Miko Iino, a diáktanács legújabb tagja egyre közelebb kerül a szabályokat megszegő Ishigamihoz, miközben igyekszik legyőzni saját tekintélyelvű erkölcsi kódexét.
Ahogy a szerelem tovább virágzik a Shuchiin Akadémián, a diáktanács tagjai egyre komikusabb konfliktusokba keverik barátaikat.

3. Mob Psycho 100 III

Mob Psycho 100 III

Szinopszis:
Miután meghiúsított egy világveszélyes összeesküvést, Shigeo „Mob” Kageyama visszatér, hogy hétköznapi életének kimerítőbb részeivel foglalkozzon – kezdve azzal, hogy kitölti az iskola idegtépő karrier űrlapját. Eközben továbbra is segíti mentorát, Arataka Reigent és az iroda új újoncát, Katsuya Serizawát, hogy megoldják ügyfeleik paranormális ügyeit. Miközben folytatja feladatait, Mob azon is dolgozik, hogy nagyobb önállóságra tegyen szert az esper és az emberi életében, valamint megpróbál jobban beilleszkedni a körülötte lévő emberek közé.

Az új természetfeletti és hétköznapi kihívások azonban próbára teszik Mob érzelmi stabilitását, és arra kényszerítik, hogy szembesüljön a körülötte lévő valósággal. Miközben igyekszik tovább haladni az érettség felé vezető úton, Mobnak meg kell oldania érzelmi válságait, és újra kell értékelnie a naivitását, amelyhez oly sokáig ragaszkodott.

2 BLEACH: Thousand-Year Blood War

Bleach: Thousand-Year Blood War

Szinopszis:
Ichigo Kurosaki azzal tölti napjait, hogy Karakura várost fenyegető veszélyes gonosz szellemek, a Hollows ellen harcol. Ichigo legközelebbi szövetségeseivel együtt végzi küldetését: Orihime Inoue, a gyógyításban tehetséges gyerekkori barátja; Yasutora Sado, a gimnáziumi osztálytársa, aki emberfeletti erővel rendelkezik; és Uryuu Ishida, Ichigo Quincy riválisa.

Ichigo önbíráskodási rutinját megzavarja Asguiaro Ebern, egy veszélyes Arrancar hirtelen megjelenése, aki Yhwach, egy ősi Quincy király visszatérését hirdeti. Yhwach újra fel akarja éleszteni a Soul Reaper és a Quincy közötti történelmi vérbosszút, és célul tűzte ki, hogy végleg eltörli mind az emberi világot, mind a Soul Society-t.

Yhwach kétirányú inváziót indít mind a Soul Society, mind Hueco Mundo, a Hollows és az Arrancar hazája ellen. Megtorlásképpen Ichigónak és barátainak a régi szövetségesek és ellenségek oldalán kell harcolniuk, hogy véget vessenek Yhwach vérengző hadjáratának, mielőtt maga a világ is véget érne.

1. Attack on Titan: The Final Season Part 2

Attack on Titan: The Final Season Part 2

Szinopszis:
Egykori szövetségesei és ellenségei ellen egyaránt fordulva Eren Yeager katasztrofális tervet indít útjára. A szörnyeteg titán, Zeke vezetésével Eren szélsőséges intézkedéseket tesz, hogy véget vessen a Marley és Eldia közötti ősi konfliktusnak – de valódi szándékait továbbra is rejtély övezi. Eren mélyen belemerül családja múltjába, és azért küzd, hogy irányíthassa saját sorsát.

Eközben a régóta ellenségeskedő Marley és Eldia nemzetek katonákat és titánokat is bevetnek egy brutális versenyben, hogy kiiktassák a másikat. Reiner Braun a saját erejét használja fel, hogy kétségbeesetten próbálja feltartóztatni Eren saját militarista haderejét, és az Eldiaiak – Falco Grice és Gabi Braun gyermekei – a túlélésért küzdenek a kibontakozó káoszban.

Máshol Eren gyermekkori barátai, Mikasa Ackerman és Armin Arlert továbbra is fogságban vannak Eren egykori Survey Corps társaival együtt, akiket mind megzavar Eren szörnyű átalakulása. Abban a vakhitben, hogy Eren titokban még mindig jó szándékot táplál, Mikasa és a többiek belemennek a harcba, hogy megpróbálják megmenteni barátjuk lelkét.

Forrás: Anime Corner

Vélemény, hozzászólás?