You are currently viewing A 15 megbocsáthatatlan anime pillanat, amitől felforrt a vérünk

A 15 megbocsáthatatlan anime pillanat, amitől felforrt a vérünk

Egyes bűnöket soha nem lehet megbocsátani, még az animében sem. Néha egy karakter olyan szörnyűséget követ el, hogy senki, sem a nézők, sem a szereplők nem tudnak többé ugyanúgy nézni rá. Melyek a legmegbocsájthatatlanabb anime pillanatok? Mindenkinek megvan a maga kettő-három, ami különösen fájdalmasnak tűnik számára. De bár a vélemények változóak, a legtöbben valószínűleg egyetértenek abban, hogy Shou Tucker lányával és kutyájával való bánásmódja elég megbocsáthatatlan. Valójában a gyerekekkel való kísérletezés elég gyakori vétek – Bondrewd pokollá tette Mitty és Nanachi életét a Made in Abyss-ban, Kai Chisaki pedig mérhetetlen szenvedésnek tette ki Erit a My Hero Academia-ban. Más pillanatokban árulásról van szó, például amikor Rachel Bam ellen fordul a Tower of God végén, vagy amikor Daigo Kagemitsu felajánlja a gyermekét egy csapat démonnak a Dororóban.

15. Haru-t elrabolják a ‘BEASTARS’-ban

Az ember nem várná el egy jakuza-főnöktől, hogy nagyszerű fickó legyen, de Lion főnök tényleg a végletekig fokozza a dolgokat. Egy olyan világban, ahol a növényevők és a húsevők „békésen” élnek együtt, és a húsevés illegális, virágzó alvilági húskereskedelem létezik. Oroszlánfőnök elraboltat egy Haru nevű nyulat, hogy felfalhassa – nem a túlélés érdekében, van neki bőven más tápláléka is, hanem élvezetből. A lányt levetkőzteti, mielőtt megtenné a dolgot, mert úgy tűnik, hogy a megrémítéstől és megalázástól jobb íze lesz a húsnak. Haru szerencséjére Legosi megmenti a helyzetet – de ehhez a saját életét kell kockáztatnia.

14. Shinazugawa bántja Nezukót, hogy bebizonyítson egy pontot a ‘Demon Slayer’-ben

Bárki, aki bántana egy olyan imádnivalót, mint Nezuko, komoly megvetést érdemel – de ahogyan Sanemi Shinazugawa teszi, az egyszerűen megbocsáthatatlan. Tanjiroval ellentétben, aki szerint a démonok lehetnek jók, ha úgy akarják, Shinazugawa úgy véli, hogy minden démon tiszta gonosz, és azonnal ki kell irtani őket. Ezt akarja tenni Nezukóval is, de ahhoz, hogy engedélyt kapjon, be kell bizonyítania, hogy a lány emberekre támad, ha a végsőkig feszítik a húrt. Úgy próbálja provokálni, hogy újra és újra megszúrja, és a démonok által áhított emberi vérrel csábítja. Nezuko nem kapja be a csalit – ő még mindig jó gyerek az átalakulása ellenére, és Urodoki remek munkát végzett, amikor hipnotizálta őt, hogy az emberiséget a családjának tekintse. Érthető, hogy Shinazugawa nem bízik meg azonnal Nezukóban, de túl messzire megy.

13. Isabella eltörte Emma lábát a ‘The Promised Neverland’-ben

Bár nem nehéz megérteni, hogyan jutott el Isabella oda, hogy a Grace Field House lakóit luxus hústermékként eladja a démonoknak, mégis fájdalmas végig nézni, ahogyan összeesküvést sző a gyerekek ellen, akiket állítólag szeret. A jelenet, amely ezt a legjobban összefoglalja, az a jelenet, amikor egyenesen eltöri Emma lábát. Persze, ez nem olyan borzalmas, mintha valóban démonoknak adná át a gyerekeket – amit ő is határozottan megtesz -, de a természetellenes nyugalma és Emma csontjainak ropogása együtt megrázó jelenetet eredményez. Isabella megnyugtató, anyáskodó viselkedése utána egyszerűen annyira zsigerileg helytelennek tűnik. Köszönöm a szívbe döfött tőrt, The Promised Neverland. :S

12. Golzine arra kényszeríti Ash-t, hogy elvegye Shorter életét a ‘Banana Fish’-ben

Dino Golzine annyi aljas dolgot tett, hogy egy egész listát tudnánk összeállítani, ha csak róla és a csatlósairól beszélnénk – de most csak az egyik legkegyetlenebb pillanatára koncentrálunk. Dino megfenyegette Yut-Lungot, hogy megöli Shorter Wong húgát, ha nem rabolja el Eijit. Shorter Ash legjobb barátja, Eiji pedig Ash szerelme, így Shorter igazán nem akarja megtenni… de hogy megmentse a húgát, nincs más választása. De ha egyszer mégis belemegy, Golzine befecskendezteti Shortert egy Banánhal nevű agykontroll droggal, mivel kénytelen megtámadni Eijit. Hogy megmentse a férfit, akit szeret, Ash-nek nincs más választása, mint hogy leszámoljon legjobb barátjával. Ezt érzelmileg gyötrelmes nézni, és nehéz nem átnyúlni a képernyőn, és nem akarod megfojtani Golzine-t, amiért ilyen fájdalmaknak teszi ki őket. Golzine tettei azért különösen szörnyűek, mert kifejezetten arra irányulnak, hogy megkínozzák Ash Lynxet, a védencét, akitől azt reméli, hogy majd visszakúszik, miután az évekig tartó bántalmazás miatt elhagyta. Persze, vannak konkrét céljai a Banánhallal és a maffiával kapcsolatban, de az igazi indítéka az, hogy Ash-t szenvedésre késztesse. Nem ő az, aki minden itt felsorolt rosszat elkövetett, de ő az ötletgazda.

11. Neferpitou elintézi Kite-ot a ‘Hunter x Hunter’-ben

Egyrészt elég nehéz hibáztatni egy kiméra hangyát, akit arra teremtettek, hogy ne csináljon mást, csak pusztítson, amiért, nos, ezt teszi. De amikor Neferpitou levágja Kite fejét, és az ölében ringatja, miközben úgy mosolyog, mint egy cica, aki jutalomfalatot akar, azt elég nehéz megemészteni. Nem könnyebb nézni, ahogy Kite holtteste úgy lóg, mint egy bábu. A legrosszabb Gon döbbent reakciója, amikor végül rájön, hogy Kite soha többé nem jön vissza, bármi történjék is. A zsibbadt sokkból átmegy abba, hogy legszívesebben végtagról végtagra tépné Neferpitou-t az egyik legerőszakosabb és legfélelmetesebb jelenetben… és azok után, amit Neferpitou tett, tényleg hibáztathatod őt?

One Piece banner

10. Akainu egyenesen átüt Ace hátán a ‘One Piece’-ben

A One Piece-nek rengeteg fájdalmas pillanata van, de ez az egy igazán kiemelkedik. Akainu egy tengerészgyalogos, akinek az a célja, hogy megszabadítsa a világot a kalózoktól. Sikerül is megszabadulnia egyiküktől, a közönség legnagyobb megdöbbenésére. Ez a kalóz Portgas D. Ace, Luffy szeretett fogadott testvére. Látni, ahogy Akainu egy magmával átitatott ököllel a hátába döf, szánalmas, de Luffy döbbent reakciója még rosszabb. Soha nem fogjuk kiverni a fejünkből azt a hangot, ahogy Luffy sír Ace teste felett.

9. Oberon ketrecbe zárja Asunát a ‘Sword Art Online’-ban

Nobuyuki Sugou egy sor aljas húzást hajtott végre annak érdekében, hogy Asuna Yuukit arra kényszerítse, hogy vele legyen. Valahogy ráveszi az apját, hogy ígérje meg neki a kezét, annak ellenére, hogy a lány kómában van, és nem tud beleegyezni semmiféle ilyesmibe. A játékban Oberon személyiségét használva szó szerint egy aranyozott ketrecbe zárja a lányt, ahol folyamatosan kéjes megjegyzéseket tesz rá, engedély nélkül megérinti, és általában úgy viselkedik, mint egy totális görény. Asuna barátja, Kirito kénytelen legyőzni őt, hogy megmentse a lányt. Nehéz bármiféle szimpátiát érezni a fickó iránt, főleg, hogy azonnal nyafogó kisbabává változik, amint valami valódi fájdalomra emlékeztető dologgal szembesül.

8. Danzo manipulálja Itachit, hogy elpusztítsa a klánját a ‘Naruto’-ban

Az Uchiha-mészárlás az egyik legrosszabb dolog, ami Naruto történetében történt – és a mögötte álló főgonosz valóban megbocsáthatatlan. Ez a személy Danzo Shimura. Az akkor tizenhárom éves Itachi Uchihát szörnyű választás elé állítja: vagy kiirtja a saját családját, megmentve ezzel a saját és öccse, Sasuke életét, vagy velük együtt pusztul el. Danzo pontosan tudta, hogy Itachi ezt fogja tenni – a kölyök annyira traumatizált volt attól, hogy egy háborús övezetben nőtt fel, hogy szó szerint bármit megtenne, hogy elkerülje a további háborút… ami elkerülhetetlenül kitörne, ha előre figyelmezteti a családját. Alapvetően a fickó manipulált egy kisfiút, hogy elvegye a saját szülei életét, majd az összes Sharinganjukat a saját hatalmához gyűjtötte be. És ez csak egy a szörnyűségek közül, amit tett. Kitépte Shisui Sharinganját a fejéből, amíg még életben volt. Ráadásul ha megnézed, hogyan bánt a beosztottjaival a Rootban… akkor tényleg nem nehéz belátni, hogy milyen ember.

Naruto banner

7. Griffith feláldozza a Sólyom bandáját a ‘Berserk’-ben

Az egész listát azzal tölthetnénk, hogy csak Griffithről beszélünk, és akkor is pontos lenne. Annak érdekében, hogy csatlakozhasson az Isteni Kézhez és isteni hatalomra tegyen szert, végrehajtotta az anime történetének egyik legnagyobb árulását. Feláldozta a Sólyom Bandájának nagy részét az Eclipse alatt. Ez lehetővé tette számára, hogy Femto legyen, egy felfoghatatlan erővel rendelkező lény, de ez azt is jelentette, hogy kiiktatott egy csoportot, akik az oldalán harcoltak, és még az elrablástól is megmentették. Mintha ez nem lenne elég rossz, megmutatta, mennyire örül, hogy elárulja a barátait, amikor megtámadta Cascát, és arra kényszerítette Gutsot, hogy végignézze. Nem csoda, hogy szegény Casca olyan traumát kapott, hogy még beszélni sem tudott utána.

6. Kai Chisaki bántalmazza Erit a ‘My Hero Academia’-ban

A gyerekek kínzása tudományos céllal általában megbocsáthatatlan, és ez alól Kai Chisaki és Eri esete sem kivétel. Kai egy olyan világot akart létrehozni, amelyben a furcsaságok nem léteznek – a furcsaságokat betegségnek tartotta, amely mocskossá teszi az emberiséget. Úgy gondolta, hogy ezt egy Eri nevű kislány segítségével tudja majd elérni. Az ő furcsasága, a Rewind, lehetővé tette számára, hogy a dolgokat visszafelé fordítsa az időben. Remélte, hogy képes lesz használni, hogy az emberi evolúciót visszafelé fordítsa, de addig is, ő a létrehozott furcsaságokat elpusztító drogokra koncentrált. Ehhez azonban gyötrelmesen fájdalmas kísérleteknek kellett kitennie Erit, és elszigetelten kellett tartania egy táborban. Figyelembe véve, hogy minek tette ki őt, nehéz sajnálni őt, amikor Shigaraki később levágja a kezét.

5. Rachel Bam ellen fordul a ‘Tower of God’-ban

Bam mindennél jobban szereti Rachelt – annyira szereti, hogy követi őt az Isten tornyába, egy veszélyes próbatételre, amelyre valószínűleg soha nem vállalkozott volna, ha nincs Rachel. Rachel azonban nem viszonozta Bam tiszta érzelmeit. Ehelyett a féltékenységtől vergődött, mert a férfi „különleges”, ő pedig csak egy hétköznapi ember. Kétségbeesetten akarta magába szívni a fényt, ami természetesen benne lakozott, ezért úgy döntött, hogy egyetlen választása van: megszabadul tőle. Így hát, amikor ketten együtt indultak a torony következő lépcsőfoka felé, a lány lelökte a férfit a peronról a nyilvánvaló végzetébe. Nehéz elképzelni, hogy hogyan tudott visszatérni egy ilyen hatalmas árulásból.

4. Bondrewd kísérletei a ‘Made In Abyss’-ben

A gyermekkísérletezés általában nem néz ki jól, különösen, ha több száz gyermek korai halálba küldéséről van szó. Annak érdekében, hogy megtalálja a módját a mélység átkának enyhítésére, Bondrewd árvák csoportjait küldte le a mélységbe liftekben, és szinte mindannyiukat elpusztította a feljutás során. Az egyetlen túlélők között volt Mitty és Nanachi. Nanachi egy furcsa, nyúlszerű lénnyé változott, míg Mitty egy halhatatlanná olvadt gomolygóvá változott, aki már nem tud úgy gondolkodni, mint egykor. Bondrewd ahelyett, hogy bármi bűntudatra utaló jelet mutatott volna, Mittyt egy sor fájdalmas kísérletnek vetette alá, abban a reményben, hogy rájön, mit tett vele a mélység. A kínzás csak akkor ér véget, amikor Nanachi felkapja Mittyt és elszalad.

3. Daigo Kagemitsu feláldozza fiát a démonoknak a ‘Dororo’-ban

Daigo Kagemitsunak, Ishikawa urának és Kaga tartomány kormányzójának hűbéresének volt egy problémája: népe éhezett. Ahelyett, hogy szó szerint bármilyen más létező megoldást keresett volna, feláldozta újszülött fia testrészeit egy csapat démonnak, cserébe a földje jólétéért… és a saját hatalmáért cserébe. Ezután nem gyászolja Hyakkimarut, és még a feleségének sem engedi meg, hogy ezt megtegye: egyszerűen csak egy szolgával elviteti a bőr nélküli, végtagok nélküli gyermekét, hogy eltüntessék, és megpróbálja elfelejteni, hogy ez valaha is megtörtént. De meglepődik, amikor Hyakkimaru démonölőként újra megjelenik.

2. Malty hamis vádat emel a ‘The Rising of the Shield Hero’-ban

Annak érdekében, hogy megnyugtasson valami furcsa szektát, amelynek tagja, Malty S. Melromarc hercegnő szörnyű módon elárulja Naofumi Iwatani-t, egy fiatalembert, akit éppen az ő világába szállítottak, hogy a Pajzs Hőse legyen. A lány azt állítja, hogy a férfi szexuálisan zaklatta őt, és mivel ő egy hercegnő, a férfi pedig már azzal is érdemtelenül rossz hírnévre tett szert, hogy ő a Pajzs Hőse, mindenki azonnal hisz neki. Naofumi nem kerül börtönbe, és nem is végzik ki, mert neki világmegmentési feladatai vannak, de az új világával teljes elszigeteltségben kell megbirkóznia. Ezen az sem segít, hogy Malty folyamatosan megpróbálja meggyilkolni őt.

1. Shou Tucker összeolvasztja feleségét és lányát kutyákkal a ‘Fullmetal Alchemist’-ban

Nem számít, hányszor hallunk erről, soha nem lesz kevésbé fájdalmas. Shou Tucker állami alkimista azzal alapozta meg karrierjét, hogy létrehozott egy „kimérát”, amely valójában csak a felesége és egy kutya volt. A felesége annyira szerencsétlen volt az új alakjával, hogy könyörgött, hogy fejezze be. De Shou ezt nem vette annak jeleként, hogy túl messzire ment. Ahhoz, hogy megtarthassa az engedélyét, némi eredményt kellett felmutatnia – ezért ugyanezt tette a négyéves lányával, Ninával és egy másik kutyával is. A legrosszabb rész? Egyáltalán nem érzi magát bűnösnek – csak szomorú, hogy mennyire félreértik.

Vélemény, hozzászólás?