You are currently viewing 8 anime, ami hasonlít a Squid Game-re

8 anime, ami hasonlít a Squid Game-re

Ha te is szeretted a Squid Game című Netflix sorozatot, akkor valószínűleg elgondolkodtál azon, hogy vannak-e olyan anime sorozatok, amelyekben szintén nagy tétű játékok vannak szörnyű következményekkel, árulásokkal és/vagy vérrel. Természetesen van ilyen anime és én most fel is sorolok nyolcat, ami hasonlóságot mutat a Squid Game-hez. Bár némelyik „szelídebb”, mint a többi, megpróbálom elmagyarázni, hogy mennyire hasonlítanak, és milyen szempontból hasonlítanak a Squid Game-re. 

8. No Game, No Life 

No game no life

Kezdjük egy egyértelművel és nagyon ismerttel. A No Game, No Life egy testvérpárt követ, Sorát és Shirót, akik bezárkózott gamerek, őrült skillel. Ők ketten a ‘Blank’ névre hallgatnak, és még akkor is elpusztítják a konkurenciát, ha csalókkal és hackekkel kell szembenézniük. Aztán egy nap találkoznak Tet-tel, a játékok istenével, és egy másik világba kerülnek.  

Ebben a világban minden nagy tétű játékokon keresztül oldódik meg. Van egy szabály miszerint mindkét félnek fel kell tennie a fogadásra valamit, amit a másik fél tétjével azonos értékűnek tart. Ezen kívül létezik a Tíz fogadalom, amely az erőszak megelőzésére, valamint a játékszabályok és a játék kimenetelének érvényesítésére szolgál (bár nem egy tökéletes rendszer). A pókertől kezdve a kő-papír-ollón és az életnagyságú sakkon át a virtuális valóság játékig mindenféle játék létezik, és a sok különböző faj különböző képességekkel mindenféle csalási módot tesz lehetővé. 

Hivatalos weboldal: ngnl.jp
Hivatalos Twitter: @ngnl_anime

7. Btooom!

btooom

A következő már borzalmasabb, de nincs benne annyi játék. A Btooom! Ryōta Sakamotót követi, a Btooom! nevű videojáték 1. számú japán játékosát, aki világszerte a 10. helyen áll. Sok más kitaszítottal együtt egy csendes-óceáni szigetre kerül, ahol egy igazi játékba kezdenek. 

Bár az anime egyetlen túlélőjátékról szól, az ok, amiért olyan, mint a Squid Game, a szereplők és a helyszín körülményeiben rejlik. A játékosok olyan emberek, akiket mások el akartak tűntetni és olyan helyzetbe kerülnek, hogy a túlélés érdekében másokat kell megölniük. Összesen 8 különböző típusú bombát használhatnak, és minden játékos kap egy típust a kezdéskor. Ezek az időzített bombáktól kezdve, a becsapódáskor felrobbanó bombákon át a robbanó bombákig terjednek. Ezeket arra kell használniuk, hogy legalább 7 másik embert megöljenek és összegyűjtsék a kristályaikat, hogy a játék végére érjenek.  

Hivatalos weboldal: btooom.com
Hivatalos Twitter: @BTOOOM_anime 

6. Danganronpa 

 Danganronpa

Továbblépve a Danganronpa egy Kazutaka Kodaka és a Spike Chunsoft által fejlesztett játék anime adaptációja. Egy csapat középiskolás diákot követ, akiket összezárnak, és a túlélés érdekében meg kell ölniük egymást. Ismerősen hangzik? A körülmények valahogy hasonlóak, csak nem igazán kapnak játékokat, hogy játszhassanak. A változatosság itt a vesztesek büntetésében rejlik, ami elég kreatív. 

Bár a Squid Game-hez képest talán egyszerűbb, a Danganonpa anime túlélési aspektusa nagyban hasonlít az élőszereplős sorozathoz. A résztvevőknek ki kell találniuk, hogyan gyilkolhatják meg a többieket, bár titokban, és a rejtélyek megoldásának módja úgy van bemutatva, mint egy próbajáték. A főszereplő itt is ellenzi az ötletet, és mindent megtesz, hogy meggyőzze a többieket.  

Hivatalos weboldal: DanganronpaDanganronpa 3
Hivatalos Twitter: @dangan_anime

5. Mirai Nikki (Future Diary)

Mirai Nikki

Egy újabb ismertebb anime következik. A Mirai Nikkiben egy természetfeletti elemmel egészül ki a környezet, valamint az előző 3 sorozathoz képest egyértelműbb horror aspektusa van. Van 12 „játékos”, akik mindannyian kapnak egyfajta Jövő Naplót, ami elárul nekik valamit a jövőről. Mint a legtöbb sorozatban ezen a listán, a cél a többi játékos megölése, és itt is a győztes lesz az Idő és Tér Istene. 

Ez is egy túlélőjáték, és a főszereplő Yuukinak valahogy meg kell ölnie 11 másik játékost, hogy nyerjen. Van egy lány, aki segíteni akar neki, Yuno Gasai, egy olyan karakter, akire biztosan emlékezni fogsz. A naplók érdekes módon segítik a játékosokat, és ott van az is, hogy mindenki  gyanús, és nem bízhat meg senkiben. 

4. Darwin’s Game 

 Darwin's Game

Egy meglehetősen alulértékelt anime 2020 teléről, a Darwin’s Game egy másik olyan sorozat, amiben több olyan dolog van, mint a Squid Game-ben, miközben természetfeletti elemekkel is rendelkezik. Az anime címe megegyezik a tényleges játékkal, amibe a játékosok belekerülnek. Kapnak egy egyedi erőt, egy Sigilt, amivel legyőzhetik a többi játékost és pontokat nyerhetnek. Ha elveszítik az összes pontjukat, meghalnak és eltűnnek, csak egy furcsa, négyzet alakú nyomot hagynak maguk után. 

Hivatalos Website: darwins-game.com
Hivatalos Twitter: @d_game_official

3. Deadman Wonderland  

Deadman Wonderland

A fiatal főhős a szadista rabok és rejtélyes erők világába kerül, ahol állandó félelemben él a nyakába akasztott halálos nyakörvtől, amelyet csak a börtön halálos játékaiban való győzelem lassít. Gantának fel kell tennie az életét, hogy túléljen egy kegyetlen helyen, ahol nem mindig könnyű megkülönböztetni a barátot az ellenségtől, miközben megpróbálja megtalálni a titokzatos „Vörös Embert” és tisztázni a nevét, a Deadman Wonderlandben. 

A a Deadman Wonderlandnek van egy még sötét oldala is, ami egy titkos csoportra korlátozódik, akik a foglyokkal játszanak, hasonlóan a Squid Game-hez. A rabok, akik részt vesznek benne, olyanok, akiknek a vérük irányítására van erejük, a Deadmenek, és egymás ellen harcolnak, brutális büntetéssel, amelyikük veszít. Eközben a győztesek sokkal jobb jutalmakat kapnak, mint a létesítmény rendes részében.  

Hivatalos Website: www.ntv.co.jp/deathparade
Hivatalos Twitter: @dp_anime

©2010 Jinsei Kataoka, Kazuma Kondou/Kadokawashoten/Deadman Wonder Land Ward G.  

2. Alice in Borderland 

Alice in Borderland

Ha láttad a Netflix élőszereplős sorozatát, akkor tudod, miről szól az Alice in Borderland. Az emberek egy látszólag párhuzamos világba kerülnek, és a túlélés érdekében játékokra kényszerülnek. A játékok nehézsége és típusa a kártyajátékokra épül, és fizikai és szellemi kihívásokat egyaránt tartalmaz. 

A sorozat anime és élőszereplős változata a Squid Game-hez hasonlóan a résztvevőknek úgy kell túlélniük, hogy közben senkiben sem bízhatnak. Az anime változat egy 3 epizódos OVA, és az MC Arisu-t mutatja be, amint 2 barátjával együtt bekerülnek a játékba. Bár ugyanazt a tartalmat öleli fel, mint a Netflix sorozat első 3 epizódja, vannak érezhető különbségek, és akkor is élvezheted, ha már láttad az élőszereplős változatot. 

1. Kaiji 

Kaiji

Végül az 1. számú anime, ami olyan, mint a Squid Game, és amiről mindenkinek, aki látta, a Kaiji jutna eszébe. Ez a sorozat annyi közös vonást mutat, hogy néha úgy tűnik, mintha ihletként használták volna. Látszólag egyszerűnek tűnő játékok? Pipa. Kétségbeesett résztvevők, akiknek nincs más választásuk, minthogy az adósságaik visszafizetésének reményében csinálják? Pipa. Nem haboznak megszabadulni az említett résztvevőktől? Pipa. Gazdag emberek, akik élvezik az egészet? Pipa. 

Kaiji a neve a főszereplőnek, aki egy felelőtlen barátja miatt kerül az adósságok káoszába. Az életét kell kockáztatnia a gyanúsan szervezett játékokban, hogy elég pénzt keressen ahhoz, hogy mindent visszafizethessen. Bár a játékok egyszerűnek tűnnek, mint például a korlátozott kő-papír-olló, Kaijinak az eszére és gyors gondolkodására kell hagyatkoznia, hogy élve túlélje. Az árulások mindig kockázatot jelentenek, csakúgy, mint a szerencsejáték-függőség brutális valósága. 

Hivatalos honlap: www.ntv.co.jp/kaiji

Vélemény, hozzászólás?