You are currently viewing 5 érdekesség animékről

5 érdekesség animékről

Anime banner

Az animék világszerte népszerűvé váltak a különleges látványvilágával, a gazdag történetmesélésével és a sokszínű karaktereivel. Az anime nemcsak a gyerekeknek szól, hanem a felnőtteknek is kínál komplex és mély témákat. De vajon mennyit tudunk az anime gyártásáról? Íme 5 érdekes tény, amelyek talán meglepnek vagy szórakoztatnak téged.

Az első teljes hosszúságú anime film 1945-ben jelent meg. A címe Momotarō: Umi no Shinpei második világháború alatt készült propagandafilmként.


A legdrágábban elkészült anime film Kaguya-hime no Monogatari volt, amely 2013-ban került a mozikba. A film költségvetése 5 milliárd jen (kb. 13 milliárd forint) volt, és a híres Studio Ghibli készítette.

A legtöbbet kereső anime film minden időkben a Kimetsu no Yaiba: Mugen Ressha-hen volt, amely 2020-ban mutatkozott be. A film a népszerű Kimetsu no Yaiba manga és anime sorozat folytatása volt, és több mint 40 milliárd jen (kb. 104 milliárd forint) bevételt hozott.

A Haikyuu!! azért készült, hogy népszerűbbé tegye a röplabdát Japánban. A manga és az anime alkotója, Furudate Haruichi maga is röplabdázott középiskolás korában, és szerette volna megmutatni a sport szépségét és izgalmát.

A Code Geass című anime sorozatban mindenki imádja a pizzát, mert a sorozatot a Pizza Hut szponzorálta. A Pizza Hut logója többször is feltűnik a sorozatban, és egyik főszereplő, C.C. kifejezetten rajong a pizzáért.

Vélemény, hozzászólás?