You are currently viewing 26+ Rövid anime sorozat, amit 4 óra alatt megnézhetsz

26+ Rövid anime sorozat, amit 4 óra alatt megnézhetsz

One Piece banner

A Short anime sorozatok manapság a legjobbak közé tartoznak. Különösen azért, mert az életben minden olyan gyorsan változik, és az idő nagyon értékes.
Ezek az animék lehetőséget adnak arra, hogy:

 • Teszteljen egy sorozatot időpazarlás nélkül
 • Nézzen meg egy teljes sorozatot anélkül, hogy túl sok epizódot nézne meg
 • Vagy teljes mértékben elköteleződni egy nagy sorozat mellett (mint a One Piece)

És lehetővé teszik, hogy megtervezd, mennyit és mikor nézél meg egy animét.

Nézzünk néhányat a legjobb Short animék közül csak úgy.

1. Madoka Magica

Madoka Magica

A Masoka Magica a maga nemében a mágikus, lányos animék között is kiemelkedik. Valami mást tett le az asztalra.
Madoka Kanaméról szól, egy átlagos, rózsaszín hajú középiskolásról, aki egy kicsit ügyetlen. Érdeklődni kezd a mágia iránt, miután Kyuubey, egy csalfa lény a fejébe ülteti az ötletet és beviszi őt ebbe a világába.

Kevés 12-13 epizódos anime sorozat van ilyen jól megcsinálva, mint ez. Nem érződik elkapkodottnak. A karakterek jól meg vannak írva.

2. Charlotte

Charlotte

A Charlotte egy szupererőkkel foglalkozó sorozat, ami egy kicsit más, mint a szokásos természetfeletti vagy mágikus sorozatok. Olyan tinédzserekről szól, akiknek képességeik vannak, de ezeknek a képességeknek vannak korlátaik. Például a láthatatlanság ebben a világban egyszerre csak egy emberre hat.

Van benne egyfajta realizmus és logika.
Továbbá, amikor ezek a tinédzserek elérnek egy bizonyos kort, elveszítik az erejüket. Tehát van egy csavar a cselekményben.

A főszereplők, mint például Nao Tomori, körbejárják a várost, hogy megakadályozzák, hogy más emberek visszaéljenek a képességeikkel, de a történet ennél sokkal többre hivatott.

3. The Journey Of Elaina

The Journey Of Elaina

A 2020 végén megjelenő The Journey Of Elaina egy utazó boszorkányról szóló anime. Az alternatív cím valójában „wandering witch”.
Elaina egy Nike nevű írónő kalandjaitól inspirálva indul el a saját útjára. És egy Fran nevű mentor tanítja meg a mágiára.

Az egyik legjobb zsúfolt első epizóddal rendelkezik. Valahogy sikerül sok mindent beletenni anélkül, hogy elsietettnek vagy túlságosan nyomasztónak éreznénk. A kalandok és az életre szóló tanulságok mellett kiemelkedik a karakterek gyönyörű látványvilága és grafikája.
Szinte minden epizód egy kicsit más, így a dolgok dinamikusak és változnak végig.

4. If It’s For My Daughter, I’d Even Defeat A Demon Lord

If It’s For My Daughter, I’d Even Defeat A Demon Lord

Az If It’s For My Daughter egy Latina nevű kis démonlányról szól. Egyedül van egy erdőben, miután szüleit megölték. Dale, a másik főszereplő meglátja őt az erdőben, és megmenti. Később pedig úgy dönt, hogy örökbefogadja és felneveli ezt a kislányt.

Ennek az animének erős vibrálása van, amikor a főszereplők apa-lánya kapcsolatáról van szó. Szülőknek ajánlanám ezt az érzelmes történetmesélés, az interakciók és a családi kötelék egészsége miatt.
Nincs ehhez fogható ilyen szempontból.

5. Bloom Into You

Bloom Into You

A Bloom Into You egy Yuri-sorozat.
Touko Nanamiról szól, aki a diáktanács elnöke. Az úgynevezett „tökéletes lány” klisé, amit sok romantikus sorozatban láthatunk. A különbség itt az, hogy Touko titokban a lányokba szerelmes, konkrétan egy Yu nevű lányba. De ennél tovább megy a dolog.

Touko barátnője, Saya is bele van zúgva Toukóba, titokban. Az anime pedig a leszbikusok életére koncentrál, akik elrejtik meleg kapcsolataikat a társadalom elől, akik esetleg elítélik őket emiatt.

Mindenki számára vannak átélhető aspektusai.

6. Violet Evergarden

Violet Evergarden

A Violet Evergarden a Kyoto Animation stúdiótól származik, amely a különböző látványvilágáról és innovatív művészeti stílusáról ismert.

Violet, egy szőke tinilány Európából, akit a háború eszközeként használnak. Az anime ennek a háborúnak az utóéletét és Violet önfejlesztő útját meséli el. Lelkileg a lányra hatással van a múlt, és a legfontosabb tényező az őrnagya, aki megmentette az életét, és látszólag meghalt. Az utolsó szavai a „szeretlek” voltak. Kétségbeesetten próbálja megismerni, megérteni és kideríteni, hogy mit is jelentenek valójában ezek a szavak, hiszen soha életében nem volt ilyen típusú szeretet.

Minden egyes epizód olyan, mint egy film, érzelmes és jól megírt.

7. Happy Sugar Life

Happy Sugar Life

A Happy Sugar Life Satou Matsuzaka körül forog, aki titokban felnevel egy gyereket, akit az anyja elhagyott. A gyerek neve Shio. A sötét csavar az, hogy Satou Matsuzaka zavart, szinte pedofil kapcsolatot ápol Shio-val. Inkább abban az értelemben, hogy szerelmes Shio-ba, de ez többnyire plátói.

Ha sosem gondoltad volna, hogy egy ennyire felkavaró témájú anime néha egészséges stílusban is megfesthető, akkor ez az anime meg fog lepni. Nekem az egyik legjobb horror anime lett a Higurashi, a Death Note és a Monster mellett. Bizonyos fokig kielégítő befejezéssel.

8. Kino’s Travels: The Beautiful World

Kino’s Travels: The Beautiful World

A Kino’s Travels olyan műsorok ihletője, mint az Elaina utazása. Még a 2000-es évek elején került adásba.

A történet Kino-ról szól, egy lányról, aki egy beszélni tudó motorkerékpárral járja a világot. Mély, sőt komikus beszélgetéseket folytatnak egymással. Kino soha nem marad 3 napnál tovább egy városban, országban vagy máshol, hogy ne legyen túl kényelmes. A befejezés szomorú, és minden epizód valami mást ad a sok nézőpontból elmesélt történettel.

9. Hinamatsuri

You Should Watch this Anime – Hinamatsuri

A Hinamatsuri egy idegen lányról, Hináról szól, aki egy Niita nevű jakuzatag lakásában köt ki. Röviden és tömören, végül együtt élnek egy lány-apa szituációban. Hina rendelkezik képességekkel, amivel azonban megfenyegeti Niitát. Ott van még Anzu, a kölyök, aki hajléktalanként végzi. Ez az „ív” érzelmes és pontosan rávilágít a hajléktalanság problémáira és arra, hogy milyen a mindennapi élet. Az utolsó releváns karakter Hitomi. Ő egy kicsit kétes és álnok, és lenéz másokat. De megvan a szerepe a sorozatban.

Az akció, a humor és az egészséges epizódok jó keveréke, és úgy tűnik, hogy mindezt magas színvonalon teszi.

10. How Heavy Are The Dumbbells You Lift?

How Heavy Are The Dumbbells You Lift?

A How Heavy Are The Dumbbells You Lift? már a nevében is benne van miről szól. Fitnesz szteroidokon. A rajongói szolgáltatást komikus stílusban használják a pontok illusztrálására.

Hibiki a hízástól való félelmében kezd el edzőterembe járni, és a barátnője csatlakozik hozzá, megismerkedik egy másik lánnyal, Akemivel. Mindhárman együtt kezdenek el tornázni, és itt kezdődnek a gyakorlati életre szóló leckék. Akárcsak a Cells At Work, ebben a sorozatban is pontosak és lényegre törőek az információk. Tehát határozottan hiteles, ami az oktatási értéket illeti.

11. The Grimoire Of Zero

The Grimoire Of Zero

A The Grimoire Of Zero, amely egy könnyű regénysorozatból készült, Zeróról szól. Egy hatalmas mágusról, akit jól ismernek a neve és a képességei alapján. Hozzá csatlakozik az úgynevezett „bestiális bukott”. Egy olyan embertípus, aki állatbőrbe bújt ember. Elítélik és lenézik őket. Mindkét karakter együtt dolgozik, hogy egységként érjék el céljaikat, és végül csatlakozik hozzájuk egy másik karakter, aki egy TRAP.

Ez csak egy rövid sorozat és többet is el lehetne érni, ha és amennyiben meghosszabbíttották volna.

12. Inari Kon Kon

Inari Kon Kon

Az Inari Kon Kon, Inari Fushimiról szól, egy lányról, aki gyerekkora óta mindig is egy szentélyt látogatott.

Egy nap meglátogatja ugyanazt a szentélyt, és kíván valamit, nem is sejtve, hogy az hamarosan valóra válik. Miután megismerkedik Ukával, a szentélylánnyal és istennővel, az anime a kapcsolatukra és az egymáshoz való kötődésükre összpontosít. Inari barátain kívül egy harmadik fontos szereplő Inari idősebb bátyja, aki romantikus kapcsolatot épít ki Ukával.

Egy Seinen sorozathoz képest szokatlan, egészséges és sokkal érzelmesebb, mint amire az ember számítana, ha belevágna.

13. Talentless Nana

Talentless Nana

A Talentless NANA egy anime hazugságról, csalásról és gyilkosságról. Nana Hiiragi az egyik főszereplő. Aranyos, látszólag ártatlan, könnyű vele beszélgetni, és az a fajta ember, aki felé megnyílnak az emberek. Ami később ravasz szerepet játszik.

My hero academia banner

Gondolhatsz rá úgy, mint a My Hero Academia. A helyszín hasonló, de a pszichológiai elemek, az erőszak és a gyilkossági módszerek egyediek. Ebben az értelemben hasonlít a Death Note-ra, és folyamatosan elgondolkodtat, ahogy próbálod megjósolni, mi fog történni a következő lépésben a változó történetben.

14. The Ambition Of Oda Nobuna

The Ambition Of Oda Nobuna

A The Ambition Of Oda Nobuna egy történelmi sorozat. Nobunaga, a japán hadúr történetét meséli el, aki újraegyesítette az országot.

Ő egy legenda, és minden emberére és katonájára nagyrészt ebben a sorozatban hivatkoznak. Kivéve, hogy most már női karakterek. Az anime Yoshiharuval kezdődik, egy sráccal, aki Japán ezen történelmi korszakában köt ki, és fogalma sincs, hogy miért. Tehát ez is egy Isekai.

Kell egy 2. évad, mert az 1. évad nagyon jól elmeséli a történetet.

15. Blend S

Blend S

A Blend S egy vígjáték/slice of life sorozat, amely egy kávézóban dolgozó lányokról szól. A férfi menedzserüket pedig Dinónak hívják. Jót akar, de egy kicsit túlságosan is izgatott tud lenni.

Maika, a női főszereplő arról ismert, hogy szadistának tűnik, pedig valójában csak mosolyogni próbál. Dino ezt kihasználja, amikor felveszi őt, mivel ez segíti az üzletet és az állandó vendégáradatot, akik örömüket lelik benne.

Ne hagyd, hogy a téma elriasszon téged, az anime eszméletlenül vicces, őrült, és van benne néhány remek komédia.

16. Denpa Onna

Denpa Onna

A Denpa Onna egy lányról szól, aki azt állítja magáról, hogy Alien, de valójában csak egy szomorú ürügy egy bezárkózott Otaku számára.

Emiatt kerüli az iskolát, és nem a legmegfelelőbb, ha a szociális készségekről van szó. Ott van még Maekawa, egy lány, aki imád jelmezekbe öltözni, és egy kicsit különc. Aztán ott van Ryuushi, egy lány, aki túlságosan energikus, és néha túlságosan is igyekszik. És persze MeMe. Egy nagynéni.

A férfi főszereplő, akinek a szemszögéből ezeket az őrült karaktereket látjuk, Makoto. A legnormálisabb a sorozatban.

17. Helpful Fox Senko San

Helpful Fox Senko San

Senko San egy róka Loliról szól, aki több száz éves. A depressziós főszereplő vele kezd élni. Rókaistenként kötelessége segíteni a depressziósoknak, hogy újra boldogok és békések lehessenek.

Ez a sorozat lényege, és ezért hajlik az egészséges megközelítés felé. Szó szerint bárkit képes jobb kedvre deríteni. Akkor is jó nézni, amikor csak pihenni és lazítani akarsz.

18. Hyperdimension Neptunia

Hyperdimension Neptunia

A Hyperdimension Neptunia egyike azoknak az animéknek, amelyeket jobb szinkronizálva nézni, mint feliratozva. A párbeszédek mérföldekkel jobbak.

A CPU-król szól, akik a világukban istennők. Nos, a főszereplők istennők. Mindegyikük saját országot vezet.Van valami, amit úgy hívnak, hogy „shares”. Akárcsak a való világban, a shares-ek azt jelképezik, hogy az emberek hogyan érzik magukat együtt. És ha egy ország shares-ei csökkennek, az istennő hátrányba kerül.

Eltekintve attól, hogy ez az anime komolynak hangzik, ez minden, csak nem az. Az egész egy vígjáték, és az főszereplő Neptun a csúcspont számomra.

19. Black Bullet

Black Bullet

A Black Bullet Rentaro Satome-ról szól, egy srácról, akit majdnem megöl egy Gastrea nevű szörny Tokióban. A technika erejének köszönhetően megmenekül, testének bal oldalát újraépítik. Van egy beavatottja, akit Enju Aiharának hívnak. A beavatók „elátkozott gyermekeknek” nevezett lányok, akik örököltek valamilyen erőt a Gastreától. Ők a Gastrea vírussal rendelkeznek. Az emberek emiatt félnek az elátkozott gyermekektől.

A sorozat vége az egyik legnagyobb fordulat, amit valaha láttam. És kegyetlenül kivitelezett.

20. A Place Further Than The Universe

A Place Further Than The Universe

A Place Further Than The Universe egy csapat lányról szól, akik összejönnek és útra kelnek. Shirase Kobuchizawa az egyik fő oka annak, hogy miért. Elkötelezett, nem érdekli, mit gondolnak róla az emberek, és be akarja bizonyítani, hogy tévednek.

Ez a kalandsorozat mindössze 4 óra alatt megmutatja az átlagos sorozatoknak, hogyan kell jól csinálni a minőséget. A látvány, a karakterek kémiája, a gyerekekre és felnőttekre egyaránt érvényes életre szóló tanulságok… Inspiráló.

21. Hanayamata

Hanayamata

A Hanayamata egy japán táncról, a josakoi-ról szól. Ez is Japánból származik.

Egy extrovertált európai lány zaklatja az introvertált Narut, hogy csatlakozzon a csoportjához, amely végül összesen 5 lányból áll. Hasonló a Love Live és a hozzá hasonló sorozatok megközelítéséhez (és a japán kultúra pontos ábrázolása).

Szép, rövid, kedves és laza. A Madhouse Studios készítette!

22. Gabriel Dropout

Gabriel Dropout

A Gabriel Dropout olyan, mint a K-On, de a komédia egy kicsit pimaszabb oldalát mutatja be, és persze – az angyalok és démonok koncepciója.

A főszereplő Gabriel egy angyal, aki egyszer elkezd a földön élni, ellustul és egész nap csak játszik. Néhány démon, akik a földre jönnek, mint például Satania, démonokként viselkednek, de valójában inkább angyalok. Ez az ellentmondás más szereplőkkel is előfordul.

Túl rövid a sorozat, és többre lenne szükség a történet kibővítéséhez, de jelen állás szerint ez egy olyan sorozat, amit pillanatok alatt be lehet fejezni.

23. Elfen Lied

Elfen Lied

Az Elfen Lied egy tragikus horrorsorozat. A sorozat befejezése lehangoló és teljesen igazságtalan. A sorozat eleje kegyetlen, de elvárható, és ha már megértetted a történetet, nem sok szimpátiát tudsz érezni.

A történet Lucyról szól, egy lányról, aki egy Diclonius. Egyfajta, az emberek által „létrehozott” életforma. Miután megszökik a laborjából, ugyanezek az emberek levadásszák és megölik.

Káromkodás színes szavak, gyermekbántalmazás, állatkínzás…. Ez az anime súlyos és a mai napig az egyik legfelkavaróbb sorozat. Ezen okok miatt is az egyik legrövidebb.

24. Gakkou Gurashi

Gakkou Gurashi

A Gakkou Gurashi a mentális betegségekről és egy csapat lányról szól, akik megpróbálnak túlélni egy zombikkal teli világban.

A legtöbb ember zombivá változott, és senki sem tudja, miért. De egy dolog biztos. Néhány iskolát ellátottak fejadagokkal és készletekkel, szinte mintha felkészültek volna egy zombijárványra. A főszereplők, mint például Yuki Takeya, kénytelenek az iskolában élni, ami a külvilágtól való elzártságuk ketrecévé válik.

A Madoka Magicához hasonlóan nem érződik elkapkodottnak, és elég jól meg van írva ahhoz, hogy egy rövid sorozathoz képest minden passzoljon és kielégítőnek tűnjön.

25. Monthly Girls Nozaki Kun

Monthly Girls Nozaki Kun

A Nozaki Kun Chiyo Sakuráról szól, egy lányról, aki szereti a Nozaki nevű főszereplőt. Ő történetesen egy mangaszerző is. Ez az a fajta romantikus komédia, amely szándékosan használja a félreértéseket, hogy megnevettessen, és ezt jól használja ki.

Ne várj olyan történetet, ahol a főszereplő végül a szerelmével köt ki. Ez nem az. De ez így van rendjén. Ez is része a gegnek és a 4. fal áttörésének. Kell egy új évad.

26. Gamers

Gamers

A Gamers egy másik romantikus komédia, amely a szereplők közötti romantikus félreértésekre összpontosít. Ez sokkal szélsőségesebb, mint a Nozaki Kun. Ebben az esetben olyan karakterekről szól, akik többnyire játékosok és Otakuk. A viccek és a komédia a játékvilághoz kapcsolódik, így egy kicsit hiánypótló. A cselekmény Karen Tendou-val kezdődik, a szőke lánnyal, akit mindenki kedvel. És Amano, a srác, aki véletlenül találkozik vele és összebarátkozik vele, miközben játékokat vásárol.

A komédia időnként kissé szélsőséges, és vadabbá válhat, úgyhogy ezt tartsd szem előtt. Nem mindenkinek való.

Egyéb Short anime sorozatok:

 • Flying Witch
 • Sankarea: Undying Love
 • Engaged To The Unidentified
 • Erased
 • God Eater
 • Land Of The Lustrous
 • Girls Und Panzer
 • Angel Beats
 • Anohana
 • Kuma Kuma Kuma Bear
 • Barakamon

Vélemény, hozzászólás?