You are currently viewing 2022-es nyári szezon legjobban várt animéi 

2022-es nyári szezon legjobban várt animéi 

Júliussal kezdetét veszi a 2022-es nyári anime szezon. A téli és a tavaszi szezon elég jól indította az évet, számos megjelenés már most potenciális helyet foglal el számos év toplistán. Ez egy különösen versengő év is volt, sok érdekesnek tűnő megjelenéssel, de csak annyi idővel, hogy a nyár folyamán elkapjuk őket. A nyár tele van visszatérésekkel, adaptációkkal és még néhány nagy premierrel is, amelyek vetekedhetnek a télen és tavasszal látottakkal.  

Rent-a-Girlfriend 2. évad  

Eredetileg a nagyon durva 2020-as nyári anime-szezonban mutatták be a Rent-a-Girlfriend-t, de a folyamatban lévő COVID-járvány okozta korai bonyodalmak ellenére is sikerült elég nagy hatást gyakorolnia. Most azonban egy olyan évben készül visszatérni, amely az utóbbi idők egyik legversenyképesebb nyári menetrendje lesz. Szerencsére a 2. évad nem csak a célt akarja elérni, hanem felül is múlja az első évadot. Kazuya Kinoshita még több bonyolult hazugságban és szerelemben fog bele keveredni, amibe az első évadban, barátnőivel együtt belegabalyodott. Annak a debütáló évadnak a vége már csak a mélyebb dolgok felszínét kezdte el kapargatni, így összességében ez lesz a nyár vezető romantikus vígjátéki visszatérése. 

 RWBY: Ice Queendom  

Az RWBY a Rooster Teeth egyik leghosszabb ideje futó animációs sorozata, és bár a franchise egész futása alatt játszott az anime elemekkel, idén nyáron végre hivatalosan is bemutatkozik az anime. A sorozat első három epizódjának korai debütálásának köszönhetően sok rajongó már megnézhette, hogyan indul be az RWBY: Ice Queendom, de már most úgy tűnik, hogy az anime hátralévő futamideje alatt még sok mindenre számíthatunk. 

Overlord 4. évad 

Az Overlord franchise nem csak a negyedik évaddal, de egy új mozifilmmel is nagy visszatérés előtt áll. Amikor utoljára láttuk Ains-t, az eddigi legnagyobb hódítása küszöbén állt. Ains-t a 3. évad fináléjában hivatalosan is varázslókirállyá koronázták, és arra készült, hogy tovább építse királyságát. Tekintettel az összes új karakterre és helyzetre, amibe Ains a promóciós anyagok alapján belekeveredni látszik, a 4. évad folytatni fogja Ains terjeszkedését, miközben átveszi az uralmat a világ felett. Egyértelműen a nyár egyik nagyobb Isekai animéje. 

Made in Abyss: The Golden City of the Scorching Sun 

A Made in Abyss is visszatér a második évaddal, amelynek hivatalos címe The Golden City of the Scorching Sun. Az új évad a Dawn of the Deep Soul film eseményei után veszi fel a fonalat, amikor Riko, Reg és Nanachi egyre mélyebbre merül az Abyss-ban, és egy jelentős helyeket fog felfedezni, rengeteg új karakterrel. Az első évad olyan kultikus siker volt, hogy az azóta eltelt években megjelent válogatásfilmek és folytatás sikerének köszönhetően. A közönség most nagyobb és jobb, mint valaha, így ez lesz a Made in Abyss eddigi legnagyobb szemléje heti rendszerességgel. A 2. évadot mindenképpen kötelező lesz megnézni. 

Call of the Night  

A Call of the Night ugyanattól az alkotótól, aki a Dagashi Kashi mögött is áll, egy Ko Yamori nevű fiút követ, aki unja a mindennapi életet. Egy éjszaka találkozik egy titokzatos vámpírlánnyal, Nazuna Nanakusával, és Ko végül felkelti az érdeklődését, így végül magával viszi, hogy megmutassa, milyen is az élete vámpírként. Ez egyike azoknak a kultikus mangasorozatoknak, amelyek egy sikeres adaptációval még nagyobbat fognak nőni, és a szezon „legjobb waifu” címre esélyes, ha a mangarajongók támogatását vesszük alapul. 

Vélemény, hozzászólás?