You are currently viewing 2 multiverzumos anime film, amelynek vége a nézési sorrendtől függően változik, és megjelent

2 multiverzumos anime film, amelynek vége a nézési sorrendtől függően változik, és megjelent

Életünk egy bizonyos pontján sokan elgondolkodtunk már azon, hogy „Mi lett volna, ha más utat választunk az életünkben?”. Ha keményen tanultunk volna az iskolában, hogy jó jegyeket kapjunk, vagy ha bevalljuk valakinek az érzéseinket, vagy valami egyszerűbbet, például más helyre megyünk enni. Mi történt volna velünk?

A modern animékben és könnyű regényekben több olyan művet is találunk, amely ezt a „mi lett volna, ha” forgatókönyvet ábrázolja. Példaként gondoljunk a „Re: Zero, Starting life in another world” című történetre, amelyben a főszereplő tesz valamit, meghal, majd visszamegy az időben, hogy újra megtegye azt a dolgot.

A „To All of You That I Loved” és az „To the Only Me Who Loved You” című ikerfilmek azonban másképp közelítik meg ezt a „Mi lett volna, ha” forgatókönyvet. Mindkét filmben egy Koyomi nevű fiúról van szó, aki szülei válását követően különböző döntéseket hoz.

Az egyik világban az édesanyjával, a 2. filmben pedig az apjával való együttélést választja. Ez az egy döntés azonban teljesen megváltoztatja az életének alakulását, és ez az, amit a film megmutat. Ráadásul a két film összefügg, így a befejezés attól függően változik, hogy milyen sorrendben nézzük meg őket.

A „To All of You That I Loved” és az „To the Only Me Who Loved You” október 7-én jelent meg Japánban. A két film azonos nevű light novellákon alapul. Yomiji Otono írta mindkét light novellát, amelyek egy időben, 2016. június 23-án jelentek meg.

A két filmet különböző animációs stúdiók fogják elkészíteni. Az első film, a To All of You That I Loved animációját a Bakken Record fogja készíteni. A To the Only Me Who Loved You-t a TMS Entertainment animálja majd, ugyanaz a stúdió, amelyik a Dr. Stone, a Rent-A-Girlfriend és a Fruits Basket animációit is készítette.

Fő trailerek ‘To All the People I Love’ és ‘To the One Who Loved You’, integrált változat 60 sec.

Nemzetközi megjelenés

Sem a film hivatalos honlapja, sem a hivatalos Twitter-fiók nem jelentett be semmilyen tervet a nemzetközi mozibemutatóval kapcsolatban. Mivel a franchise nemzetközileg nem annyira népszerű, nagyon valószínűtlen, hogy a filmek Japánon kívül moziba kerüljenek.

Valószínűleg a Crunchyroll vagy a Netflix fogja streamelni a filmet a nemzetközi rajongóknak. A Netflix jelenleg sokat fektet be az anime iparba, a streaming óriás nemrég túllicitálta a Black Clover közelgő film streaming jogait, így ne lepődjünk meg, ha a Crunchyroll helyett a Netflixre kerülnek ezek a multiverzumos filmek is.

Az első reakció a filmekre

Egy japán blogon megjelent néhány korai kritika szerint a filmek vegyes visszajelzéseket kaptak, és az egyik jelentős panasz az volt, hogy nem tudtak lépést tartani a két film történetével. Ez érthető, hiszen a Multiverzum koncepció sokak számára zavaró lehet.

Egyébként 2 filmet egymás után megnézni elég fárasztó lehet, és mivel a két film összefügg, sok nyomról lemaradsz, ha nem vagy figyelmes. Remélhetőleg a Netflix felveszi mindkét filmet, hogy nemzetközileg is kiadja, így a rajongók a saját tempójukban nézhetik meg őket, és ez lehetőséget ad arra is, hogy visszamenjenek és újra megnézzék a filmeket.

Szinopszis

A „To All of You That I Loved” szinopszisa a következő:

Egy olyan világ, ahol az emberek rendszeresen ingáznak a kissé eltérő párhuzamos világok között…
Koyomi Takasaki, aki szülei válása után az édesanyjával él, beiratkozik egy helyi egyetemi előkészítő iskolába. A tanulásra koncentráló légkör és szociális esetlensége miatt Koyomi képtelen barátokat szerezni. Egy nap hirtelen felkeresi őt osztálytársa, Kazune Takigawa, aki elmondja neki, hogy a 85. világból érkezett, ahol ő és Koyomi szerelmesek.

A „To the Only Me Who Loved You” szinopszisa a következő:

Egy olyan világ, ahol az emberek rendszeresen ingáznak a kissé eltérő párhuzamos világok között…

Koyomi Hidaka, aki szülei válása után az apjával él, megismerkedik egy Shiori Satou nevű lánnyal abban a kutatóintézetben, ahol az apja dolgozik. Mindketten egy kicsit belezúgnak egymásba, de minden megváltozik, amikor szüleik újraházasodnak. Koyomi és Shiori, akik meg vannak győződve arról, hogy soha nem lesznek együtt, megpróbálnak egy másik világba ugrani, ahol nem lesznek mostohatestvérek… A lány nélküli világnak nincs értelme.

Vélemény, hozzászólás?