You are currently viewing 15 éves a Naruto, de még mindig a legnépszerűbb anime a világon

15 éves a Naruto, de még mindig a legnépszerűbb anime a világon

A Demon Slayer, a Jujutsu Kaisen, a Tokyo Revengers és még sok más sorozat is nagyon népszerű lett az utobbi években az anime rajongók körében, de amint ezek az anime sorozatok véget értek, a népszerűségük lassan csökkenni kezdett. Van azonban egy anime sorozat, ami egyre népszerűbb lett, még azután is, hogy befejeződött a sugárzása, a Naruto rajongótábora csak egyre nő. Még az ikonikus anime franchise, a Dragon Ball sem ér a Naruto közelébe. 

Attack on titan banner

A Broadband Choices nemrég adatokat gyűjtött a Google-tól arról, hogy melyek a legnépszerűbb anime-sorozatok világszerte (146 országban vizsgálták a legtöbbet keresett műsorokat). A Naruto 93 országban a legnépszerűbb anime. A Pokemon a legnépszerűbb anime sorozat 16 országban. 

A legnépszerűbb anime a keresési mennyiséget tekintve szintén a Naruto. Az összes, animével kapcsolatos keresés 16,2%-a a Naruto franchise-hoz kapcsolódik. 

A második helyen a Pokemon áll, a globális keresések 8,8%-ával meg sem közelíti a rajongók kedvenc nindzsa animéjét. Demon Slayer: Kimetsu no Yaiba (7,8%), Jujutsu Kaisen (7,3%) és One Piece (7,2%) a harmadik, negyedik, illetve ötödik helyen állnak, átugorva az Attack on Titan-t, amely a keresések 5,2%-ával a hatodik helyre csúszott. 

A Naruto anime az azonos című mangasorozaton alapul, amelyet Masashi Kishimoto írt és rajzolt. A Naruto manga 1999-ben jelent meg a Weekly Shonen Jump sorozatban. A sorozat 15 év után 2014-ben ért véget. A Studio Pierrot vette fel a mangát egy anime adaptációhoz. A Naruto 220 epizódjának és a Naruto Shippuden 500 epizódjának megjelenése után az anime sorozat 2017-ben ért véget. Ez az egyik legkelendőbb manga a történelemben, több mint 250 millió eladott példánnyal világszerte. 

Forrás: https://www.broadbandchoices.co.uk/features/every-countrys-favourite-anime

Vélemény, hozzászólás?