You are currently viewing 10 Nagyszerű anime, amit egy női mangaka írt

10 Nagyszerű anime, amit egy női mangaka írt

A nők mindig is nagyban hozzájárultak a mangaiparhoz, olyannyira, hogy a mangakák több mint 70%-a nő. Ennek ellenére a mangaiparban a nemi alapú diszkrimináció miatt sokan – különösen a shonen és senen szerzők – arra kényszerülnek, hogy írói álnevet vegyenek fel, általában férfi vagy nemsemleges nevet, hogy nemük rejtve maradjon. Ezzel együtt sok jelenlegi és régebbi, mindenki által kedvelt és szeretett sorozatot női szerzők írtak. Míg a legtöbb női mangaka Shoujo vagy Josei mangát ír, a férfiak által dominált Shounen és Seinen műfajban is elég sokan vannak.

Dragon Ball banner

10. Violet Evergarden

A Violet Evergarden egy Kana Akatsuki által írt könnyű regényként indult, és elnyerte az 5. Kyoto Animation Awards fődíját regény kategóriában. Ennek köszönhetően 2015-ben mangaként is elkezdték kiadni, és rengeteg figyelmet és dicséretet kapott. 2018-ban végre megkapta a régóta várt anime megjelenését 13 epizóddal, amely nagy elismerést kapott. A Violet Evergarden az azonos nevű főszereplő, Violet Evergarden története, aki egy nagy háború után keresi a célját, hogy megértse, mit mondott neki néhai mentora a halála előtt.

9. Beastars

A Beastars egy Shonen manga, amely 2016 és 2020 között jelent meg az Akita Shoten Weekly Shonen Champion sorozatában. Szerzője és illusztrátora, Paru Itagaki valójában a manga szerzőjének, Keisuke Itagakinak a lánya. A sikersorozatáért rengeteg elismerést kapott, és jó néhány elismerést bezsebelt, többek között a 2018-as Manga Taisho, és a Japan Media Festival díját. A sorozatból 3 évad anime is készült. A Beastars története a modern világban játszódik antropomorf állatokkal, ahol a társadalom húsevők és növényevők között oszlik meg.

8. Witch Hat Atelier

A Witch Hat Atelier egy folyamatos Seinen sorozat, amelyet Kamome Shirahama mangaka írt és illusztrált. A manga 2016-ban debütált, és azóta eddig 10 kötetet kapott, mindegyiket a Kodansha adta ki. Bár anime még nincs, egy anime adaptációt már bejelentettek. A manga 2020-ban elnyerte a Harvey-díjat. A manga Cocót, egy leendő boszorkányt követi egy olyan világban, ahol csak a mágikus képességekkel megáldottak válhatnak boszorkánnyá.

7. Inuyasha

Az Inuyasha egy ikonikus Shonen manga, amelyet 1996-tól 2008-ig a Shogakukan Shonen Manga Magazin sorozatban jelentetett meg. A szerző és illusztrátor, Rumiko Takahashi egy hihetetlenül tehetséges nő, akinek mangája világszerte több mint 50 millió példányban jelent meg. A sorozat időutazást követ a modern Japánból a Sengoku korszakba, középpontjában egy fiatal lány, Kagome Higurashi áll, aki találkozik Inuyashával – egy félig démoni kutyával és félig emberrel.

6. Demon Slayer

A Demon Slayer kétségkívül az egyik legnépszerűbb Shonen-sorozat jelenleg. A szerző és illusztrátor, Koyoharu Gotouge, akiről úgy gondolják, hogy nő, miután évekig titkolta a nemét. A sorozat 2016 és 2020 között jelent meg a Weekly Shonen Jumpban, és olyan népszerűvé vált, hogy 2020-ban ez volt a legjobban kereső franchise, ami még Japán turizmusát is segítette. A manga Tanjiro Kamado történetét követi nyomon, aki a családja démonok általi meggyilkolása után démonölővé akar válni, és célja, hogy nővérét visszaváltoztassa emberré, mivel az a családjuk elleni támadás után démonná változott.

5. Magi: The Labyrinth of Magic

A Magi egy shonen manga, amelyet Shinobu Ohtaka mangaka írt és illusztrált, és 2009 és 2017 között a Shogakukan Shonen Manga Magazine sorozatban jelent meg. A franchise eddig 2 anime évadot kapott, és egy évadot egy spin-off manga. A Magi története Alibaba és Aladdin történetével kezdődik, akiknek célja egy hatalmas torony elfoglalása, amely több mint egy évtizeddel ezelőtt a földből nőtt ki, és amely képes gazdagságot és hatalmat adni.

4. D.Gray Man

A D.Gray Man egy folyamatos shonen manga, amely 2014 és mostanáig több magazinban is megjelent. A sorozat szerzője és illusztrátora Katsura Hoshino, akinek mangája más shonenekhez képest sötétebb jegyeket hordoz. A történet Allen Walkert követi egy 19. században játszódó világban, ahol a Fekete Rend nevű ördögűző csoport egy nagyon különleges anyaggal, az Ártatlanság nevű anyaggal harcol a Millenniumi Gróf ellen.

3. Dorohedoro

A Dorohedoro szerzője és illusztrátora a tehetséges Q Hayashida. Mangája egy nagyon komor Shonen/Seinen, amelyet 2000 és 2018 között a Shogakukan Manga Magazin sorozatban jelentetett meg. A történet a főszereplőt, Caiment követi, aki egy túlságosan erőszakos világban él, és amnézia sújtja. A történet az ő törekvését követi, hogy visszaszerezze minden emlékét.

2. Fullmetal Alchemist

A Fullmetal Alchemist egy legendás Shonen manga, az egyik legismertebb és legsikeresebb. Szerzője és illusztrátora, Hiromu Arakawa a világ egyik leghíresebb női mangakája, munkái 2001 és 2010 között jelentek meg a Monthly Shonen Gangan kiadónál. A manga 2 anime adaptációt kapott, a Fullmetal Alchemist 2003-ban, és a legismertebb adaptáció, a Fullmetal Alchemist: Brotherhood 2009-ben. A történet a két testvér, Edward és Alphonse Elric történetét követi, akik a Bölcsek Kövét keresik, hogy visszaadják Alphonse testét, miután az elveszett néhai édesanyjuk feltámasztási kísérlete során.

1. Sailor Moon

A Sailor Moon a valaha írt legikonikusabb Shojo-manga, amely utat nyitott a varázslatos lányos történetek generációinak. Naoko Takeuchi, a Sailor Moon szerzője és illusztrátora egy nagyon tehetséges mangaka, akinek művei népszerűsége olyan gigantikus IP-kkel vetekszik, mint a Dragon Ball és a One Piece. A manga 1991 és 1997 között jelent meg sorozatban a Kodansha kiadónál, és azóta 2 anime sorozatot kapott, melyek egyenként több évaddal készültek. A történet Tsukino Usagit követi Sailor Soldiers társaival, és minden évadban olyan szörnyű helyzetekbe kerülnek, ahol meg kell védeniük a Földet és a Naprendszert.

Vélemény, hozzászólás?